Battlefield 2 : Rank Mod PL v1.5.1a
Misiaczek ;c
20.03.2012
Zgłaszam znalezione bugi:
- nic nie trzeba zrobić, aby dostać odznakę za grawitację, a w wymaganiach jest 8 zabójstw w jednej rundzie
- zdarza się, że ludzie z mniejszą ilością zabić otrzymują odznakę agenta 007 na poziomie expert (ciche buty na nożu)
Postaram się to sprawdzić, możliwe iż gdzieś się wkradł błąd w kodzie
Enson
21.03.2012
i jak masz odznake poczatkujacego w szturmowce to dostajesz ja nawet jak nic nie zabijesz

-Ricki-
22.03.2012
Może mi ktoś dokładnie opisać co zrobić z tym folderem "WWW" bo nie kminię tego co jest napisane w instrukcji. Nie wiem co dalej z tym zrobić po wrzuceniu np na ftp ;x
dziobax
22.03.2012
juz ci tlumacze wrzucasz na ftp folder webbf2docs (czy jak tam sie zwie) pozniej w cvarze ustawiasz
bf2_help_url "http:/nazwa-twojejStrony/bf2webdocs/" przypuszczając ze folder web rzucisz do public_html
bf2_help_url "http:/nazwa-twojejStrony/bf2webdocs/" przypuszczając ze folder web rzucisz do public_html
-Ricki-
22.03.2012
//Edit wypowiedzi:
Przepraszam jeszcze że wtrącę zdanie ale albo mi się zdaje albo w wersji 1.5 tego BF'a nie ma pliku (bf2_rank.amxx) który powinien się znajdować w folderze (plugins) zobaczyłem to dopiero wtedy gdy skasowałem całkiem starą wersję tego moda i wgrałem na serwer nową. Modyfikacja się nie odpaliła zwyczajnie. Takie małe spostrzeżenie
Przepraszam jeszcze że wtrącę zdanie ale albo mi się zdaje albo w wersji 1.5 tego BF'a nie ma pliku (bf2_rank.amxx) który powinien się znajdować w folderze (plugins) zobaczyłem to dopiero wtedy gdy skasowałem całkiem starą wersję tego moda i wgrałem na serwer nową. Modyfikacja się nie odpaliła zwyczajnie. Takie małe spostrzeżenie

Misiaczek ;c
23.03.2012
nie ma pliku amxx bo w pliku sma sa niektore opcje do włączeni i kompilacji lokalnej, dlatego go nie dodawałem bo każdy woli inne dodatki

SuabY
25.03.2012
Witam, chciałem skompilować twój plugin lecz niestety wyskakuje mi błąd oto jego treść:
Proszę o pomoc, bądź odpowiedź w tej sprawie. Pozdrawiam
P.S Kompliacja lokalna nic nie pomogła idąc tropem poradników
Welcome to the AMX Mod X 1.8.1-300 Compiler. Copyright (c) 1997-2006 ITB CompuPhase, AMX Mod X Team bf2rank.sma(46) : fatal error 100: cannot read from file: "weapon" Compilation aborted. 1 Error.
Proszę o pomoc, bądź odpowiedź w tej sprawie. Pozdrawiam
P.S Kompliacja lokalna nic nie pomogła idąc tropem poradników
SuabY
26.03.2012
Dzięki, moje przeoczenie 
@EDIT
Niestety Pojawia sie kolejny błąd podczas kompilacji.
Opadają mi ręce, nie wiem co dalej, proszę o wskazówki
@EDIT 2
Przezuciłem wszystkie pliki z odpowiednich folderów do compilera i zadziałało.
Idziemy testować na serwerze
Użytkownik SuabY edytował ten post 26.03.2012 14:49

@EDIT
Niestety Pojawia sie kolejny błąd podczas kompilacji.
/// bf2rank.sma // D:\FOLDER/compile\bf2rank.sma<351> : fatal error 100: caanot read from file: "bf2/const.inl" // // Copilation aborted // 1 Error. // Could not locate output file compiled\bf2rank.amx <compiled failed>. // // Compilation Time: 0,22 sec //----------------------------------------------------

Dzięki, moje przeoczenie
@EDIT
Niestety Pojawia sie kolejny błąd podczas kompilacji./// bf2rank.sma // D:\FOLDER/compile\bf2rank.sma<351> : fatal error 100: caanot read from file: "bf2/const.inl" // // Copilation aborted // 1 Error. // Could not locate output file compiled\bf2rank.amx <compiled failed>. // // Compilation Time: 0,22 sec //----------------------------------------------------
@EDIT 2
Przezuciłem wszystkie pliki z odpowiednich folderów do compilera i zadziałało.
Idziemy testować na serwerze

Użytkownik SuabY edytował ten post 26.03.2012 14:49
Best Crew
27.03.2012
mi nie działa komenda bf2_resetserverstats w konsoli pisze :
bf2_resetserverstats
cedrik17
01.04.2012
Czemu po zdobyciu odznaki (już podstawowej) z SMG chodzi się po cichu zawsze? Prosiłbym o jakiś fix do tego.
tivi
16.04.2012
Pomoże ktoś zainstalować? Dopisałem w plugins.ini bf2rank.amxx, ale dalej mod nie działa. Pomocy!
sloma
21.04.2012
Przy próbie kompilacji pokazuje mi sie taki błąd:
Welcome to the AMX Mod X 1.76-300 Compiler. Copyright (c) 1997-2006 ITB CompuPhase, AMX Mod X Team bf2/const.inl(140) : error 052: multi-dimensional arrays must be fully initialized bf2/const.inl(152) : error 052: multi-dimensional arrays must be fully initialized bf2/events.inl(170) : error 017: undefined symbol "gmsgStatusText" bf2/events.inl(170) : warning 215: expression has no effect bf2/events.inl(170) : error 001: expected token: ";", but found ")" bf2/events.inl(170) : error 029: invalid expression, assumed zero bf2/events.inl(170) : fatal error 107: too many error messages on one line Compilation aborted. 6 Errors. Could not locate output file D:\AMX Mod X\amxxstudio\Untitled.amx (compile failed).
fdrest
24.04.2012
mi przy kompilacji nawet tego co jest w paczce wyskakuje
robiłem u siebie, i tu na stronie i ten sam błąd
bf2.sma(46) : fatal error 100: cannot read from file: "weapon"
robiłem u siebie, i tu na stronie i ten sam błąd
8ball1
25.04.2012
jaceksls, napisz w dziale problemy..
sloma, kompilacje należy wykonać lokalnie.
fdrest, brakuje Ci pliku weapon.inc który wrzucam do załącznika
sloma, kompilacje należy wykonać lokalnie.
fdrest, brakuje Ci pliku weapon.inc który wrzucam do załącznika

Załączone pliki
fdrest
25.04.2012
dziękować ziomuś, w paczce nie było biblioteki a w podstawowym kompilatorze też jej brak łap plusika:D
chorus
27.04.2012
Nie wiem czy ktoś ma podobny problem, ale jak ja lub inny gracz wbije na serwer to cały czas w lewym górnym rogu mu pisze: Batllefield 2: Rank Mod - ładowanie ustawień czy coś takiego i nie znika ... Co z tym zrobić?