Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
Nowy Plugin

napisze ktos plugin ?

Nowy Plugin

  • Zamknięty Temat jest zamknięty
31 odpowiedzi w tym temacie

#1 kasza

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 887
Czempion

  • Postów:4102
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Imię
  • Lokalizacja:Lokalizacja
Offline

Napisano 22.02.2009 14:24

napisze mi ktos plugin ktory pisze w say'u ze koles ma interp zly ??
nap co 10 s bedzie napis ze gracz ma zly interp ?
będę bardzo wdzieczny
  • +
  • -
  • 0

Skillownia.com

 

 #3 [UWC3NG] Skillownia.com - 213.189.52.253:27301

 


#2 darkman

    Wszechwiedzący

  • Przyjaciel

Reputacja: 85
Zaawansowany

  • Postów:553
  • Lokalizacja:inactive
Offline

Napisano 22.02.2009 16:04

steam - da sie, nonsteam - nie da sie. ty co masz?
  • +
  • -
  • 0

#3 grankee

    Godlike

  • Support Team

Reputacja: 507
Wszechwiedzący

  • Postów:1500
  • Lokalizacja:Radom
Offline

Napisano 22.02.2009 16:13

#include <amxmodx>



public plugin_init()

{

     register_plugin("Pokaz interp","1.0","grankee")

     register_cvar("amx_goodinterp","0.01")

     pokaz()

}

public pokaz()

{

	new players[32],count

	get_players(players,count)

	for(new i=0;i<count;i++)

	{

           query_client_cvar(players[i],"ex_interp","interp")

	}

	set_task(10.0, "pokaz")

}

public interp(id,const cvar[],const value[])

{

	new Float:val=str_to_float(value)

	if(val!=get_cvar_float("amx_goodinterp"))

	{

		new name[32]

		get_user_name(id,name,31)

		client_print(0,print_chat,"Gracz ^"%s^" ma zły interp (%s)",name,value)

	}

}

  • +
  • -
  • 0

#4 darkman

    Wszechwiedzący

  • Przyjaciel

Reputacja: 85
Zaawansowany

  • Postów:553
  • Lokalizacja:inactive
Offline

Napisano 22.02.2009 16:31

jak już konwertujesz do floata to czemu printujesz jako string? :D

edit: w sumie to bez różnicy, wizu nie chodziło mi o nazwe zmiennej przy odnosniku %s tylko o uzycie %f jako odnosnika do val
  • +
  • -
  • 0

#5 wizu

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 224
Profesjonalista

  • Postów:1217
  • GG:
  • Lokalizacja:Sanok
Offline

Napisano 22.02.2009 16:56

new Float:val=str_to_float(value)

client_print(0,print_chat,"Gracz ^"%s^" ma zły interp (%s)",name,value)

On printuje stringa, nie floata.
  • +
  • -
  • 0

#6 kasza

    Godlike

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 887
Czempion

  • Postów:4102
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Imię
  • Lokalizacja:Lokalizacja
Offline

Napisano 22.02.2009 16:59

mam steama ;]

a co z tym zrobic ?;D moze ktos dac mi jak w zalaczniku ?
  • +
  • -
  • 0

Skillownia.com

 

 #3 [UWC3NG] Skillownia.com - 213.189.52.253:27301

 


#7 wizu

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 224
Profesjonalista

  • Postów:1217
  • GG:
  • Lokalizacja:Sanok
Offline

Napisano 22.02.2009 17:00

http://amxx.pl/Kompilator.php
Skompiluj sobie.

@
Aaa w tym kontekście, myślałem, że zmienne pomyliłeś :P
  • +
  • -
  • 0

#8 darkman

    Wszechwiedzący

  • Przyjaciel

Reputacja: 85
Zaawansowany

  • Postów:553
  • Lokalizacja:inactive
Offline

Napisano 22.02.2009 17:01

new Float:val=str_to_float(value)

client_print(0,print_chat,"Gracz ^"%s^" ma zły interp (%s)",name,value)

On printuje stringa, nie floata.



no a o czym ja mówie? :X

kasza wklej kod tutaj http://amxx.pl/Kompilator.php i zainstaluj jak każdy inny plugin

łaa wyprzedził...

btw. to ja źle sformułowałem wypowiedź, więc sorry O:)
  • +
  • -
  • 0

#9 kasza

    Godlike

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 887
Czempion

  • Postów:4102
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Imię
  • Lokalizacja:Lokalizacja
Offline

Napisano 22.02.2009 17:01

i teraz wystarczy ze wrzuce .amxx do plugins ? czy cos jeszcze ?
  • +
  • -
  • 0

Skillownia.com

 

 #3 [UWC3NG] Skillownia.com - 213.189.52.253:27301

 


#10 igor2-10

    Wszechwiedzący

  • Użytkownik

Reputacja: 111
Zaawansowany

  • Postów:525
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Byczyna
Offline

Napisano 22.02.2009 17:03

Musisz jeszcze wpisać nazwę pluginu do plugins.ini który jest w configs
  • +
  • -
  • 0

#11 kasza

    Godlike

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 887
Czempion

  • Postów:4102
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Imię
  • Lokalizacja:Lokalizacja
Offline

Napisano 22.02.2009 17:06

no tak wiem al nie wiedzialem czy sma itp dzięki all za pomoc napisze jak cie sprawdza ;]

[ Dodano: 22-02-2009, 17:22 ]
plugin dziala
a dalo by zrboic taki komunikat ?

[INTERP](na zielono) Gracz Nick(na zielono) ma zly interp !

??

dzięki z gory ;]
  • +
  • -
  • 0

Skillownia.com

 

 #3 [UWC3NG] Skillownia.com - 213.189.52.253:27301

 


#12 WHineye

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 8
Nowy

  • Postów:83
  • GG:
  • Lokalizacja:w-wa
Offline

Napisano 23.02.2009 16:22

@down,

Racja żle mi kolega napisał ;>
  • +
  • -
  • 0

#13 Knopers

    Nie patrz tak na mnie !

  • Przyjaciel

Reputacja: 587
Wszechwiedzący

  • Postów:2013
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Cz-wa
Offline

Napisano 23.02.2009 16:59

zmien:

client_print(0,print_chat,"Gracz ^"%s^" ma zły interp (%s)",name,value)

na:

client_print(0,print_chat,"!g [INTERP] !n Gracz !g ^"%s^" !n ma zły interp (%s)",name,value)



To tak nie działa WHineye Trzeba do kodu coś dodać sry ale czasu nie mam na przerabiannie
  • +
  • -
  • 0

#14 kasza

    Godlike

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 887
Czempion

  • Postów:4102
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Imię
  • Lokalizacja:Lokalizacja
Offline

Napisano 23.02.2009 19:31

to znaaczy ze to co podal to zle ??

zrobi mi ktos ? pliss
  • +
  • -
  • 0

Skillownia.com

 

 #3 [UWC3NG] Skillownia.com - 213.189.52.253:27301

 


#15 R3X

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 23.02.2009 21:04

Skompilować można lokalnie, więc załączam też .amxx

Załączone pliki


  • +
  • -
  • 0

#16 kasza

    Godlike

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 887
Czempion

  • Postów:4102
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Imię
  • Lokalizacja:Lokalizacja
Offline

Napisano 23.02.2009 21:10

wielkie dzięki jestes wielki ;] napisze jak sie sprawdza ;]

[ Dodano: 23-02-2009, 23:36 ]
gzie doadc colorChat.inl?
  • +
  • -
  • 0

Skillownia.com

 

 #3 [UWC3NG] Skillownia.com - 213.189.52.253:27301

 


#17 igor2-10

    Wszechwiedzący

  • Użytkownik

Reputacja: 111
Zaawansowany

  • Postów:525
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Byczyna
Offline

Napisano 24.02.2009 07:13

do scripting/include ale to nie jest obowiązkowe, chyba że chcesz coś zmienić w kodzie.
  • +
  • -
  • 0

#18 TastyB

    Zaawansowany

  • Girl

Reputacja: 9
Nowy

  • Postów:147
Offline

Napisano 24.02.2009 09:42

a ja mam jeszcze prosbe/pytanie:

czy daloby sie aby 'amx_goodinterp' mial przedzial od 0.01 do 0.05..?

i chce sie jeszcze upewnic czy
client_print(0,print_chat,"!g [INTERP] !n Gracz !g ^"%s^" !n ma zły interp (%s)",name,value)
bedzie wyswietlalo wszystkim w say'u..?




...
  • +
  • -
  • 0

#19 WHineye

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 8
Nowy

  • Postów:83
  • GG:
  • Lokalizacja:w-wa
Offline

Napisano 24.02.2009 10:15

a ja mam jeszcze prosbe/pytanie:

czy daloby sie aby 'amx_goodinterp' mial przedzial od 0.01 do 0.05..?

i chce sie jeszcze upewnic czy

client_print(0,print_chat,"!g [INTERP] !n Gracz !g ^"%s^" !n ma zły interp (%s)",name,value)
bedzie wyswietlalo wszystkim w say'u..?



jak jest 0 przed print_chat to wyświetla wszystkim, ale to jest zle, bo kolega mi żle napisał, weż to co dał R3X w załączniku na dole poprzedeniej strony.
  • +
  • -
  • 0

#20 TastyB

    Zaawansowany

  • Girl

Reputacja: 9
Nowy

  • Postów:147
Offline

Napisano 26.02.2009 04:34

ponawiam prosbe...

a ja mam jeszcze prosbe/pytanie:

czy daloby sie aby 'amx_goodinterp' mial przedzial od 0.01 do 0.05..?

...
  • +
  • -
  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: Nowy Plugin

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych