Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
* * * * - 1 głosy

V.i.P


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
121 odpowiedzi w tym temacie

#1 Misiaczek ;c

    /dev/null

  • Moderator

Reputacja: 1662
Godlike

  • Postów:2495
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Halemba
Offline

Napisano 19.02.2012 16:25

*
Popularny

V.i.P Plugin 1.0.3
by MisieQ
opis.png

Witam wink.gif

Przedstawiam wam mój V.i.P plugin :) oparty o VIP Maganger + API by Exolent[jNr]

Modele VIP

amxx_1329666591__tt.jpgamxx_1329666624__ct.jpg

inneinformacje.png

Co się zmieniło w porównaniu do wersji 0.5.5? Plugin został od nowa napisany, naprawiono błędy itp.

opis.png
  • Własny Model (CT & TT)
  • Podwójny Skok
  • Bullet Damage
  • Ciche Chodzenie
  • Status V.I.P w ScoreBoard
  • Powitanie gdy wchodzi/wychodzi na serwer
  • Co respawn dostaje 2fb,he,sg (cvary)
  • Dodatkowe hp za zabicie przeciwnika
  • Menu broni dla V.i.P
  • Listę V.i.P na serwerze
  • Motd z informacja o tym co daje V.i.P
  • Dodatkowa Kasa za Zabicie (damage,hs i zwykly kill - cvary)
  • Mniejsza grawitacje na nożu
  • Dodatkowa kasę za podłożenie/rozbrojenie paki
  • Darmowa Kamizelka
  • Regeneracje HP na nozu :)
wymaganemoduly.png
  • CStrike
  • Fun
  • FakeMeta
  • HamSandWich
  • SQL (jeśli chcemy zapis SQL)
  • Dodatkowo wymagany jest cs_player_models_api który jest zawarty w paczce ;)
komendy admina

vip_adduser <name, #userid, authid> <type> [flagi] [dni] - dodaje V.i.P userowi na okreslone flagi oraz dni
vip_reload - przeladowuje liste vip (cos ala amx_reloadadmins)

inne informacje

Dołączam także skrypt www do zarządzania vip autorstwa Exolenta, w celu konfiguracji otwieramy /_inc/config.php i wpisujemy dane oraz podane tam sa dane do konta admina i instrukcja dodawania nowych kont adminów

cvary


// Plik Konfiguracyjny API V.i.P
// ========================================

// Wlacz/Wylacz zapis SQL dla V.i.P
// 0 = Wylaczony, korzysta z pliku vip_users.ini
// 1 = Wlaczony i uzywa zapisu SQL (Jesli wystapia problemy z polaczeniem zostanie uzyty plik vip_users.ini jako kopia)
// Standardowo: 0
vip_sql 0

// Konfiguracja SQL
// Nie wymaga ustawiania jesli vip_sql ustawiono na 0
vip_sql_host ""
vip_sql_user ""
vip_sql_pass ""
vip_sql_db ""

// Tutaj wpisujemy flagi ktore musi posiadac admin aby byc vipem
// Standardowo: ""
vip_auth_flags ""

// Standardowe flagi dawane graczowi ktory jest vip
// Standardowo: ""
vip_default_flags ""

// Czyszczenie wygaslych vipow
// 0 = Zostawia stare wpisy
// 1 = usuwa stare vpisy
// Standardowo: 0
vip_delete_expired 0

// Pole z Hasłem gracz
// działa podonie do amx_password_field
// Standardowo: _vip_pw
vip_password_field "_vip_pw"
 
 
download.png
Poprzednia wersja była pobrana ponad tysiąc razy ;] myśle że ta też będzie miała takie zainteresowanie ;))

Załączony plik  V.i.P 1.0.3.rar   3,04 MB  1321 Ilość pobrań


Wszelkie błędy zgłaszajcie mi w temacie to je będę poprawiać i aktualizować plugin jezyk.gif

Ostrzeżenie

Zastrzegam sobie prawo do kopiowania plików/funkcji z vipa bez mojej zgody, będę za to surowo karał!


  • +
  • -
  • 51

#2 LubiePomagac

    Nowy

  • Zbanowany

Reputacja: -5
Mniej niż zer0.

  • Postów:7
  • Imię:Karolina
  • Lokalizacja:Miedzy Zdroj
Offline

Napisano 19.02.2012 16:40

proszę o przetestowanie tego pluginu i napisanie czy wszystko smiga

PS ; proszę o jakieś screeny wyglodu modelu VIPA

Użytkownik LubiePomagac edytował ten post 19.02.2012 16:41


#3 Fili:P

    Koleżeński

  • Power User

Reputacja: 752
Guru

  • Postów:1679
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:Radom
Offline

Napisano 19.02.2012 16:41

po prostu fajne + ;]
  • +
  • -
  • 0

BMXers.pl - Portal o tematyce BMX


#4 Ranny Ptaszek

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:113
  • Imię:Dominik
  • Lokalizacja:Stolica ;]
Offline

Napisano 19.02.2012 16:43

WOW! Ile tego jest xD

:plus: ik xD
  • +
  • -
  • 0

#5 Misiaczek ;c

    /dev/null

  • Autor tematu
  • Moderator

Reputacja: 1662
Godlike

  • Postów:2495
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Halemba
Offline

Napisano 19.02.2012 16:50

PS ; Prosze o jakieś screeny wyglodu modelu VIPA


W 1 poście dodałem fotki :)
  • +
  • -
  • 2

#6 speedkill

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 1570
Godlike

  • Postów:2733
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Prudnik
Offline

Napisano 19.02.2012 16:53

MisieQ, tutaj chyba nie ma sprawdzania czy vip ma flagę ;)
public client_putinserver(id)
{
	if (!get_pcvar_num(gPcvarVIPWchodzi))	
		return PLUGIN_CONTINUE
		
	get_user_name(id, szName, sizeof szName -1);	
		
	tutorMake(id, TUTOR_GREEN, 5.0, "[V.i.P] %s wchodzi na serwer", szName)
	
	return PLUGIN_CONTINUE
		
}

/* VIP Wchodzi */
public client_disconnect(id)
{
	if (!get_pcvar_num(gPcvarVIPWychodzi))	
		return PLUGIN_CONTINUE
		
	get_user_name(id, szName, sizeof szName -1);
	
	tutorMake(id, TUTOR_YELLOW, 5.0, "[V.i.P] %s opuscil serwer", szName)
		
	return PLUGIN_CONTINUE
}

Misiaczek ;c (19.02.2012 16:58):
Naprawione ;)

  • +
  • -
  • 1

If you can dream it, you can do it.


#7 Misiaczek ;c

    /dev/null

  • Autor tematu
  • Moderator

Reputacja: 1662
Godlike

  • Postów:2495
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Halemba
Offline

Napisano 19.02.2012 16:55

MisieQ, tutaj chyba nie ma sprawdzania czy vip ma flagę ;)

public client_putinserver(id)
{
	if (!get_pcvar_num(gPcvarVIPWchodzi))	
		return PLUGIN_CONTINUE
		
	get_user_name(id, szName, sizeof szName -1);	
		
	tutorMake(id, TUTOR_GREEN, 5.0, "[V.i.P] %s wchodzi na serwer", szName)
	
	return PLUGIN_CONTINUE
		
}

/* VIP Wchodzi */
public client_disconnect(id)
{
	if (!get_pcvar_num(gPcvarVIPWychodzi))	
		return PLUGIN_CONTINUE
		
	get_user_name(id, szName, sizeof szName -1);
	
	tutorMake(id, TUTOR_YELLOW, 5.0, "[V.i.P] %s opuscil serwer", szName)
		
	return PLUGIN_CONTINUE
}


ajc widzisz z rozpedu zapomnialem dodać :P poprawie tez funkcje od prefixów bo tam też nie ma ;P
Misiaczek ;c (19.02.2012 16:57):
Paczka w 1 poście za aktualizowana

  • +
  • -
  • 1

#8 szelbi

    Hero

  • Power User

Reputacja: 363
Wszechpomocny

  • Postów:1032
  • Steam:steam
  • Imię:Norbert
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 19.02.2012 16:59

Poprzednia wersja była pobrana ponad tysiąć razy ;] myśle że ta też będzie miała takie zainteresowanie ;))


Literówka ;) Powinno być tysiąc :D

Plugin spoko. Plusik poleciał ;)
Misiaczek ;c (19.02.2012 17:01):
Poprawione

  • +
  • -
  • 0

#9 speedkill

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 1570
Godlike

  • Postów:2733
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Prudnik
Offline

Napisano 19.02.2012 17:23

MisieQ, zobacz jeszcze to ;)
Brakuje tu też sprawdzania flagi.
public bomb_planted(id)
{
	if (!get_pcvar_num(gPcvarKasaRozbrojenie))
		return PLUGIN_CONTINUE
	
	gPcvarKasaGracz = cs_get_user_money(id);
	cs_set_user_money(id, gPcvarKasaGracz + get_pcvar_num(gPcvarKasaRozbrojenieIle));
	
	return PLUGIN_CONTINUE;
}

public bomb_defused(id)
{
	if (!get_pcvar_num(gPcvarKasaPodlozenie))
		return PLUGIN_CONTINUE
	
	gPcvarKasaGracz = cs_get_user_money(id);
	cs_set_user_money(id, gPcvarKasaGracz + get_pcvar_num(gPcvarKasaPodlozenieIle));
	
	return PLUGIN_CONTINUE;
}

  • +
  • -
  • 0

If you can dream it, you can do it.


#10 axelunio

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 37
Życzliwy

  • Postów:159
  • GG:
  • Lokalizacja:Wrocław
Offline

Napisano 19.02.2012 17:24

vip_wychodzi "1" // Czy ma byc wlaczone porzegnanie V.i.P gdy wchodzi na serwer? (1 - Włącz | 0 - Wyłącz)


pożegnanie / pozegnanie :P

wszystko w cvar'ach zamiast w konfiguracji.inl milo :>
  • +
  • -
  • 0
Nudzi Cię standardowy War3FT? Sprawdź serwer poniżej i poznaj dwie dodatkowe, grywalne rasy.
Dołączona grafika
Dołączona grafika
pi0ntka.pl @ 94.23.245.111:27104 [War3FT] +2 NOWE RASY
Powoli się rozkręcamy.

#11 Misiaczek ;c

    /dev/null

  • Autor tematu
  • Moderator

Reputacja: 1662
Godlike

  • Postów:2495
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Halemba
Offline

Napisano 19.02.2012 19:05

Aktualizacja do 0.5.1 w 1 poście ;)
  • +
  • -
  • 1

#12 banan1994554

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 6
Nowy

  • Postów:89
  • Lokalizacja:stare
Offline

Napisano 19.02.2012 19:32

plus za starania;] plugin fajny
  • +
  • -
  • 0

#13 Fajled

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 56
Pomocny

  • Postów:279
  • GG:
  • Imię:Damian
  • Lokalizacja:Wrocław
Offline

Napisano 20.02.2012 22:12

Proponuje dodać nieskończone ammo / pełny magazynek za fraga ;)

EDIT:
Jak ktoś ustawię prefix VIP w say to nie będzie mi to kolidowało z prefixami rang gunxpmod ? Zostały one dodane w silniku moda. Czy będzie to wyglądało np. tak: [VIP][Sierzant] Nick ?

Użytkownik Fajled edytował ten post 20.02.2012 22:18

  • +
  • -
  • 0

#14 Misiaczek ;c

    /dev/null

  • Autor tematu
  • Moderator

Reputacja: 1662
Godlike

  • Postów:2495
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Halemba
Offline

Napisano 21.02.2012 09:33

Proponuje dodać nieskończone ammo / pełny magazynek za fraga ;)

EDIT:
Jak ktoś ustawię prefix VIP w say to nie będzie mi to kolidowało z prefixami rang gunxpmod ? Zostały one dodane w silniku moda. Czy będzie to wyglądało np. tak: [VIP][Sierzant] Nick ?


1. sie zobaczy :P
2. nie wiem sprawdź
  • +
  • -
  • 1

#15 Kamil17

    Ogar :)

  • Zbanowany

Reputacja: 67
Pomocny

  • Postów:449
  • Steam:steam
  • Imię:Patryk
  • Lokalizacja:Płońsk
Offline

Napisano 21.02.2012 11:47

@ Widzę że Update było ;) i nawet dodana regeneracja HP na nożu ;) tak jak prosiłem ;) oraz wszystko na Cvary Dzięki masz +

#16 kozii1920

    Nowy

  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:5
  • Lokalizacja:Katowice
Offline

Napisano 24.02.2012 23:41

nie działa tylko ten [VIP] przed nazwa ;/ i modele ;/

Użytkownik kozii1920 edytował ten post 24.02.2012 23:58


#17 dasisdas

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 7
Nowy

  • Postów:58
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 25.02.2012 09:24

jeszcze nie wgrałem go na serwer ale chyba zaraz to zrobię
  • +
  • -
  • 0

#18 kozii1920

    Nowy

  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:5
  • Lokalizacja:Katowice
Offline

Napisano 25.02.2012 11:14

zmien to zeby VIP był na flage t bo mi cos nie dziala ;//

#19 Misiaczek ;c

    /dev/null

  • Autor tematu
  • Moderator

Reputacja: 1662
Godlike

  • Postów:2495
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Halemba
Offline

Napisano 25.02.2012 13:40

nie działa tylko ten [VIP] przed nazwa ;/ i modele ;/


modele działaja, wiem bo testowałem....

co do vip przed nazwa zaraz to sprawdze

zmien to zeby VIP był na flage t bo mi cos nie dziala ;//


jprdl :facepalm2: :facepalm: zmienić literke a na t jest az tak trudno?
  • +
  • -
  • 2

#20 Grease

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 24
Życzliwy

  • Postów:166
  • GG:
  • Imię:Adrian
  • Lokalizacja:Łódź
Offline

Napisano 25.02.2012 14:22

Mam 2 pytania:

1. Jeśli chce dodać swój model Vipa i jeden z nich [terrorysty] ma 2 pliki vip_terro.mdl i vip_terrot.mdl, to czy muszę gdzieś dopisywać ten drugi plik aby model działał na serwerze?

2. Czy jak chce zmienić swoją ścieżkę do modeli vipa to wystarczy podmienić:
precache_model("models/player/vip_ct/vip_ct.mdl");
precache_model("models/player/vip_tt/vip_tt.mdl");

  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych