Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
phpBB

Wie ktoś jak zrobić żeby pokazywało mi samo Graczy i Mapa serwera

phpbb

  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
16 odpowiedzi w tym temacie

#1 WiWaldi:*

    Wszechwidzący

  • Zbanowany

Reputacja: 65
Pomocny

  • Postów:267
  • GG:
  • Imię:Waldemar
  • Lokalizacja:Świdnica
Offline

Napisano 17.02.2012 10:07

Witam mam pytanie dotyczące listy serwerów , chce sobie coś zrobic na Forum ale nie wiem jak zrobić np takie coś

IP: 79.43543534.118:435345


Mapa: de_dust2_b


Gracze: 7/29



W takiej kolejności i żeby tam tylko wpisać ip serwera i od razu tak wyświetlało .


Użytkownik WiWaldi:* edytował ten post 17.02.2012 10:07


#2 Name166

    Wszechwidzący

  • Zbanowany

Reputacja: 7
Nowy

  • Postów:245
  • GG:
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 17.02.2012 10:13

http://amxx.pl/topic...nowy-wyglad-v2/

lub

http://amxx.pl/topic...row-online-v11/

Jeśli ci o to chodziło

#3 WiWaldi:*

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 65
Pomocny

  • Postów:267
  • GG:
  • Imię:Waldemar
  • Lokalizacja:Świdnica
Offline

Napisano 17.02.2012 14:10

Nie nie chodzi mi o to chodzi mi o to np jak mam ten kod php .

<?php
$ext = '.png'; //rozszerzenie
$base = 'base'; //tlo podstawowe
$fonts = array('./lucon.ttf', './ocr.ttf', './impact.ttf', './cs.ttf', './digit.ttf');
$quality = '100'; //jakosc
  $cachefile = "./cache/server_".$_SERVER['QUERY_STRING'].$ext;
  $cachefile = str_replace(':', '-', $cachefile);
  $cachetime = 30; //czas cache'owania
  if (file_exists($cachefile) && (time() - $cachetime < filemtime($cachefile)))
  {
  send_headers();
	echo file_get_contents($cachefile);
	exit;
  }
  ob_start();
define("CLASS_PQ_PHP", 1);
include_once("./SNS/class_PQ.php");
include_once("./SNS/PQ/PQ_PARENT.php");
include_once("./SNS/PQ/halflife.php");
if (strpos($_GET['ip'], ':'))
{
  $ipp = explode(":", $_GET['ip']);
  if (count($ipp)==2)
  {
   $conf_ip = $ipp[0];
   $conf_port = $ipp[1];
  }
} else {
  $conf_ip = ($_GET['ip'])?$_GET['ip']:'79.133.192.45';
  $conf_port = ($_GET['port'])?$_GET['port']:'27018';
}
if (strlen($conf_port)>5)
  $conf_port = substr($conf_port, 0, 5);

$conf = array(
  'ip'  => $conf_ip,
  'port'  => $conf_port,
  'querytype' => 'halflife',
  'master' => 0,
  'timeout' => 3,
  'retries' => 1,
);
$pq = PQ::create($conf);
$info = $pq->query_info($conf['ip'].':'.$conf['port']);
  $w = 350; //szerokosc
  $h = 20; //wysokosc
if (true)
{
  if($ext == '.jpg') {
   $input = imagecreatefromjpeg($base . $ext);
  } else if($ext == '.png') {
   $input = imagecreatefrompng($base . $ext);
   imageAlphaBlending($input, true);
   imageSaveAlpha($input, true);
  }
} else {
  $input = imagecreatetruecolor($w, $h);
  imagefilledrectangle($input, 1, 1, $w-2, $h-2, imagecolorallocate($input, 128, 128, 128));
}
//rozne kolory
$white = imagecolorallocate($input, 255, 255, 255);
$grey = imagecolorallocate($input, 128, 128, 128);
$black = imagecolorallocate($input, 0, 0, 0);
$blue = imagecolorallocate($input, 0, 0, 255);
$green = imagecolorallocate($input, 0, 255, 0);
$red = imagecolorallocate($input, 255, 0, 0);
$pink = imagecolorallocate($input, 255, 105, 180);
$yellow = imagecolorallocate($input, 255, 255, 0);

$icon = imagecreatefrompng('cs.png'); //ikonka CS'a
imagecopymerge($input, $icon, 2, 2, 0, 0, 16, 16, 75);
imagedestroy($icon);
imagerectangle($input, 24, 1, 29, 10, $black);

if ($info==NULL)
{
  imagefilledrectangle($input, 25, 2, 28, 9, $red);

  imagettftext($input,
		 13,   //size
		 0,	//angle
		 55,   //x
		 16,   //y
		 $white,
		 $fonts[4],
		 'Server '. htmlspecialchars(strtoupper($conf['ip'].':'.$conf['port'])). ' offline');
}
else
{
  imagefilledrectangle($input, 25, 2, 28, 9, $green);
  imagettftext($input,
		 7,	//size
		 0,	//angle
		 35,   //x
		 8,	//y
		 $white,
		 $fonts[0],
		 htmlspecialchars($info['name'])); //nazwa serwera
		
  $ipport = htmlspecialchars(strtoupper($info['ip'].':'.$info['port']));

  imagettftext($input,
		 7,	//size
		 0,	//angle
		 35,   //x
		 18,   //y
		 $white,
		 $fonts[0],
		 $ipport); //IP:PORT
  $size = imagettfbbox(9, 0, $fonts[0], $ipport);
  $width = 45 + abs($size[2] - $size[0]);
  $pltn = htmlspecialchars(strtoupper($info['totalplayers'].'/'.$info['maxplayers']));

  imagettftext($input,
		 7,	//size
		 0,	//angle
		 $width, //x
		 18,   //y
		 $white,
		 $fonts[0],
		 $pltn);  //ilosc graczy / max ilosc
  $size2 = imagettfbbox(9, 0, $fonts[0], $pltn);
  $width2 = $width + 10 + abs($size2[2] - $size2[0]);
  imagettftext($input,
		 7,	//size
		 0,	//angle
		 $width2, //x
		 18,   //y
		 $white,
		 $fonts[0],
		 htmlspecialchars($info['map'])); //mapka
  if ($info['protocol']==48) //serwer STEAM
  {
   $steam = imagecreatefrompng('steam.png');
   imagecopymerge($input, $steam, $w-23, 2, 0, 0, 21, 16, 75);
   imagedestroy($steam);
  }
  if ($info['serverlocked']) // serwer na haslo
  {
   $key = imagecreatefrompng('key.png');
   imagecopymerge($input, $key, $w-32, 2, 0, 0, 7, 16, 75);
   imagedestroy($key);
  }
}
if($ext == '.jpg') {
  imagejpeg($input, NULL, $quality);
} else if($ext == '.png') {
  imagepng($input, NULL, ($quality / 10) - 1);
}
function send_headers() {
  global $config;
  if($ext == '.png') {
   header ('Content-type: image/png');
  } else {
   header ('Content-type: image/jpeg');
  }
}
  $fp = fopen($cachefile, 'wb');
  fwrite($fp, ob_get_contents());
  fclose($fp);
  send_headers();
  ob_end_flush();
?>

A chce zrobić sobie takie cośDołączona grafika
po prawej stronie listę serwerów i zrobiłem ale nie wiem jak dodać tylko Mapa : (tu pisze jaka jest aktualna mapa i Graczy (i tu aktualna liczba graczy . ) .

Użytkownik WiWaldi:* edytował ten post 17.02.2012 14:18


#4 ogury

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 43
Pomocny

  • Postów:438
  • Lokalizacja:Internet
Offline

Napisano 17.02.2012 16:43

imagecopymerge($input, $steam, $w-23, 2, 0, 0, 21, 16, 75);
Musisz takie kody pozamieniać na echo, pousuwać zbędne funkcje.

#5 WiWaldi:*

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 65
Pomocny

  • Postów:267
  • GG:
  • Imię:Waldemar
  • Lokalizacja:Świdnica
Offline

Napisano 17.02.2012 19:28

z tego kodu co dałem pokazuje tak http://central-skill...rver/index1.php a ja chce w tekście i żeby tylko pokazywało IP xxxxxxxx:xxxxx , Mapa : xx_xxxxxx, Graczy x/x .

#6 WiWaldi:*

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 65
Pomocny

  • Postów:267
  • GG:
  • Imię:Waldemar
  • Lokalizacja:Świdnica
Offline

Napisano 19.02.2012 18:50

Odświeżam

#7 master522

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 100
Zaawansowany

  • Postów:237
  • Steam:steam
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Mikołów
Offline

Napisano 19.02.2012 19:08

Nie znam się na php żeby edytować kod, który podałeś ale jeśli chcesz aby status był w formie tekstu to użyłbym LGSL -> http://www.greycube....oad.php?view.56
edytował odpowiednio plik lgsl_list.php znajdujący się w lgsl_files a następnie wyświetlił na forum za pomocą
<?php
$output = "";

if (isset($_GET['s']))
{
if (is_numeric($_GET['s']))
{
require "lgsl_files/lgsl_details.php";
}
elseif ($_GET['s'] == "add")
{
require "lgsl_files/lgsl_add.php";
}
}
else
{
require "lgsl_files/lgsl_list.php";
}
echo $output
?>


//edit

Jeśli chcesz demo to pisz na PW.

Użytkownik master522 edytował ten post 19.02.2012 19:25

  • +
  • -
  • 0

#8 master522

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 100
Zaawansowany

  • Postów:237
  • Steam:steam
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Mikołów
Offline

Napisano 19.02.2012 20:12

Przepraszam, nie mogłem edytować

demo: http://www.imagebana...suq/demo123.png
  • +
  • -
  • 1

#9 WiWaldi:*

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 65
Pomocny

  • Postów:267
  • GG:
  • Imię:Waldemar
  • Lokalizacja:Świdnica
Offline

Napisano 20.02.2012 10:42


master522




Właśnie o coś takiego mi chodzi xD




Bo chce to zrobić po prawej stronie tak jak jest na cscenter


#10 master522

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 100
Zaawansowany

  • Postów:237
  • Steam:steam
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Mikołów
Offline

Napisano 20.02.2012 13:09

czy http://central-skill.xaa.pl/ to Twoje forum?
Używasz tej modyfikacji http://www.przemo.or...pic.php?t=98381 ?

Jeśli tak to chyba łatwo możesz dodać to do tego bocznego panelu. Coś takiego znalazłem w instrukcji instalacji, wystarczy trochę edytować.

<!-- IF SERVER_LIST -->
<br />
<div id="serv" style="display: ''; position: relative;">
<table width="100%" class="forumline" cellspacing="1" cellpadding="3" border="0" align="center">
  <tr> 
	<th colspan="6" class="thCornerL" height="25" nowrap="nowrap" onclick="javascript:ShowHide('serv','s2','s3');" style="cursor: pointer" title="{L_VHIDE}"> {L_SERVER_LIST} </th>
  </tr>
  <!-- BEGIN sl -->
  <tr style="text-align: center;">
	<td class="row1" {ONMOUSE_COLORS} width="10%">{sl.S_STATUS} {sl.S_GAME} {sl.S_PASSWORD}</td>
	<td class="row1" {ONMOUSE_COLORS} width="45%"><a href="servers.php#{sl.S_ID}" class="genmed">{sl.S_NAME}</a></td>
	<td class="row1 genmed" {ONMOUSE_COLORS} width="25%"><a href="{sl.S_JOIN_LINK}" class="genmed">{sl.S_IP}</a></td>
	<td class="row1 genmed" {ONMOUSE_COLORS}>{sl.S_MAP_CUR}</td>
	<td class="row1 genmed" {ONMOUSE_COLORS}>{sl.S_PLAYERS_ON_S} / {sl.S_PLAYERS_MAX}</td>
	<td class="row1 genmed" {ONMOUSE_COLORS}><a href="{sl.S_DETAILS_LINK}"><img src="./includes/lgsl/other/icon_details.gif" alt="more.." style="border: none;" /></td>
  </tr>
  <!-- END sl -->
</table>
</div>
<div id="s2" style="display: none; position: relative;">
<table width="100%" class="forumline" cellspacing="1" cellpadding="3" border="0" align="center">
  <tr> 
   <th colspan="6" class="thCornerL" height="25" nowrap="nowrap" onclick="javascript:ShowHide('serv','s2','s3');" style="cursor: pointer"> {L_SERVER_LIST} </th>
  </tr>
</table>
</div>
<script language="javascript" type="text/javascript">
<!--
if(GetCookie('s3') == '2') ShowHide('serv', 's2', 's3');
//-->
</script>
<br />
<!-- ENDIF -->

  • +
  • -
  • 0

#11 WiWaldi:*

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 65
Pomocny

  • Postów:267
  • GG:
  • Imię:Waldemar
  • Lokalizacja:Świdnica
Offline

Napisano 20.02.2012 21:31

To zrób edit tak żeby było jak na foto
<!-- IF SERVER_LIST -->
<br />
<div id="serv" style="display: ''; position: relative;">
<table width="100%" class="forumline" cellspacing="1" cellpadding="3" border="0" align="center">
<tr>
<th colspan="6" class="thCornerL" height="25" nowrap="nowrap" onclick="javascript:ShowHide('serv','s2','s3');" style="cursor: pointer" title="{L_VHIDE}"> {L_SERVER_LIST} </th>
</tr>
<!-- BEGIN sl -->
<tr style="text-align: center;">
<td class="row1" {ONMOUSE_COLORS} width="10%">{sl.S_STATUS} {sl.S_GAME} {sl.S_PASSWORD}</td>
<td class="row1" {ONMOUSE_COLORS} width="45%"><a href="servers.php#{sl.S_ID}" class="genmed">{sl.S_NAME}</a></td>
<td class="row1 genmed" {ONMOUSE_COLORS} width="25%"><a href="{sl.S_JOIN_LINK}" class="genmed">{sl.S_IP}</a></td>
<td class="row1 genmed" {ONMOUSE_COLORS}>{sl.S_MAP_CUR}</td>
<td class="row1 genmed" {ONMOUSE_COLORS}>{sl.S_PLAYERS_ON_S} / {sl.S_PLAYERS_MAX}</td>
<td class="row1 genmed" {ONMOUSE_COLORS}><a href="{sl.S_DETAILS_LINK}"><img src="./includes/lgsl/other/icon_details.gif" alt="more.." style="border: none;" /></td>
</tr>
<!-- END sl -->
</table>
</div>
<div id="s2" style="display: none; position: relative;">
<table width="100%" class="forumline" cellspacing="1" cellpadding="3" border="0" align="center">
<tr>
<th colspan="6" class="thCornerL" height="25" nowrap="nowrap" onclick="javascript:ShowHide('serv','s2','s3');" style="cursor: pointer"> {L_SERVER_LIST} </th>
</tr>
</table>
</div>
<script language="javascript" type="text/javascript">
<!--
if(GetCookie('s3') == '2') ShowHide('serv', 's2', 's3');
//-->
</script>
<br />
<!-- ENDIF -->


#12 master522

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 100
Zaawansowany

  • Postów:237
  • Steam:steam
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Mikołów
Offline

Napisano 20.02.2012 21:41

Łap, chyba tak to powinno wyglądać

<!-- IF SERVER_LIST -->
<table width="100%" class="forumline" cellspacing="1" cellpadding="3" border="0" align="center">
  <tr>
            <th colspan="2" class="thCornerL" height="25" nowrap="nowrap"> {L_SERVER_LIST} </th>
  </tr>
  <!-- BEGIN sl -->
  <tr style="text-align: center;">
            <td colspan="2" style="text-align:center"><a href="servers.php#{sl.S_ID}" class="genmed">{sl.S_NAME}</a></td>
  </tr>
  <tr>
            <td>IP</td><td><a href="{sl.S_JOIN_LINK}" class="genmed">{sl.S_IP}</a></td>
  </tr>
  <tr>
            <td>Mapa:</td><td>{sl.S_MAP_CUR}</td>
  </tr>
  <tr>
            <td>Gracze:</td><td>{sl.S_PLAYERS_ON_S} / {sl.S_PLAYERS_MAX}</td>
  </tr>
  <!-- END sl -->
</table>
<!-- ENDIF -->

Użytkownik master522 edytował ten post 20.02.2012 21:42

  • +
  • -
  • 1

#13 WiWaldi:*

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 65
Pomocny

  • Postów:267
  • GG:
  • Imię:Waldemar
  • Lokalizacja:Świdnica
Offline

Napisano 20.02.2012 22:32

Dobra działa a wiesz może jak zrobić na ID serwer tak żebym wpisał ID i żeby wyświetlało tylko ten serwer który chce?

To jest kod z cscenter mam go od Anonymous :D . dał byś rade dodać to do tego kodu??
<li>
<a onclick="_gaq.push(['_trackEvent', 'Outgoing', '', '']);" rel="nofollow" class="tytul" href="http://" title="Nazwa srwera">Nazwa serwera</a>
<div>
<p class="left">IP: <strong>85.82:270</strong></p>
<p class="left">Mapa: <strong>de_aztec</strong></p>
<p class="left">Gracze: <strong>1/18</strong></p>
<div>
<img src="http://serwery.c*******.**/grafika/on.png" title="Serwer dostępny">
<a onclick="_gaq.push(['_trackEvent', 'Outgoing', 'www.statydiablo.c*******.**', '/']);" rel="nofollow" href="http://www.statydiablo.c*******.**/" title="Statystyki serwera"><img src="http://serwery.c*******.**/grafika/staty.png" title="Statystyki serwera"></a>
<a onclick="_gaq.push(['_trackEvent', 'Outgoing', 'bany16.c*******.**', '']);" rel="nofollow" href="http://bany16.c*******.**" title="Lista zbanowanych osób"><img src="http://serwery.c*******.**/grafika/bany.png" title="Lista zbanowanych osób"></a>
<img class="img_gracze" id="20" src="http://serwery.c*******.**/grafika/gracze.png" title="Lista graczy na serwerze"> </div>
<a onclick="_gaq.push(['_trackEvent', 'Outgoing', 'connect', '/85.232.244.82:27015']);" rel="nofollow" class="zagraj" href="steam://connect/85.232.244.82:27015" title="Dołącz do gry">&nbsp;</a>
</div>
<div class="pos_rel">
<div class="gracze" id="gracze_20" style="display: none; ">
<div class="top">&nbsp;</div>
<table cellpadding="0" cellspacing="0">
<tbody><tr style="background: transparent;"><th>Nick</th><th style="width: 60px">Czas online</th><th style="width: 50px">Punkty</th></tr>
<tr><td>HLTV @ c*******.** [DiabloMod]</td><td style="text-align: center;">1872min</td><td style="text-align: center;">0</td></tr>
</tbody></table>
<div class="bottom">&nbsp;</div>
</div>
</div>
</li>


#14 master522

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 100
Zaawansowany

  • Postów:237
  • Steam:steam
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Mikołów
Offline

Napisano 21.02.2012 15:37

Dobra działa a wiesz może jak zrobić na ID serwer tak żebym wpisał ID i żeby wyświetlało tylko ten serwer który chce?


Niestety nie wiem jak to zrobić.
  • +
  • -
  • 0

#15 WiWaldi:*

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 65
Pomocny

  • Postów:267
  • GG:
  • Imię:Waldemar
  • Lokalizacja:Świdnica
Offline

Napisano 21.02.2012 15:58

To jest kod z cscenter mam go od Anonymous . dał byś rade dodać to do tego kodu??



#16 master522

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 100
Zaawansowany

  • Postów:237
  • Steam:steam
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Mikołów
Offline

Napisano 21.02.2012 16:56

A w jakim celu? Chciałbyś uzyskać podobny wygląd?

<!-- IF SERVER_LIST -->
<table width="100%" cellspacing="1" cellpadding="3" border="0" align="center">
  <tbody><tr>
            <th colspan="2" class="thCornerL" height="25" nowrap="nowrap"> {L_SERVER_LIST} </th>
  </tr>
  <!-- BEGIN sl -->
  <tr>
            <td colspan="2" style="text-align:center"><a href="servers.php#{sl.S_ID}">{sl.S_NAME}</a></td>
  </tr>
  <tr>
            <td>IP</td><td><a href="{sl.S_JOIN_LINK}"><strong>{sl.S_IP}</strong></a></td>
  </tr>
  <tr>
            <td>Mapa:</td><td><strong>{sl.S_MAP_CUR}</strong></td>
  </tr>
  <tr>
            <td>Gracze:</td><td><strong>{sl.S_PLAYERS_ON_S} / {sl.S_PLAYERS_MAX}</strong></td>
  </tr>
  <!-- END sl -->
</tbody></table>
<!-- ENDIF -->

Użytkownik master522 edytował ten post 21.02.2012 16:58

  • +
  • -
  • 1

#17 WiWaldi:*

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 65
Pomocny

  • Postów:267
  • GG:
  • Imię:Waldemar
  • Lokalizacja:Świdnica
Offline

Napisano 21.02.2012 22:15

A w jakim celu? Chciałbyś uzyskać podobny wygląd?


Tak !!!!!!





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: phpbb

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych