Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

FAST DOWNLOAD


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
134 odpowiedzi w tym temacie

#1 Gość__*

  • Gość

Reputacja: 0

Offline

Napisano 06.04.2008 16:41

*
Popularny

FAST DOWNLOAD
Jest to szybkie ściąganie map, muzyczek itp. z serwera. Przeciętny transfer pobieranych plików z naszego serwera nie przekracza 3k/s, można jednak ominąć to ograniczenie i jednocześnie zwolnić nasz serwer z wysyłania niestandardowych plików gry do każdego gracza. Dzięki czemu obciążenie transferu i CPU zmaleje a gracze szybciej połączą się z naszym serwerem Dołączona grafika

I. Serwer www
  • Na początek będzie nam potrzebny serwer www z kontem ftp, czym większy transfer tym lepiej.
  • Stwórz na ftp katalog cstrike a w nim models, maps, sound, gfx i wrzuć pliki z serwera, (mapy, dźwięki, modele, muzyczki itp.).
II. Serwer gry
  • Teraz musimy określić ścieżkę naszego serwera www np.
    http://adres.pl/cstrike
  • Musimy wejść do cstrike/server.cfg i dopisać
    sv_downloadurl "http://amxx.pl/cstrike"
     
    sv_allowdownload "1"
  • Od teraz mamy na serwerze FAST DOWNLOAD.


#2 MafiaDL

    Naj-Najstarszy Moderator

  • Przyjaciel

Reputacja: 554
Wszechwiedzący

  • Postów:3492
  • GG:
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Warsaw
Offline

Napisano 06.04.2008 19:54

*
Popularny

literkówka :D

FAST DOWNALD


na

FAST DOWNLOAD


Przyda sie :)
  • +
  • -
  • 5

#3 hajduk

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:30
  • GG:
  • Lokalizacja:Wrocław
Offline

Napisano 15.04.2008 07:59

Witam!!! :(
Mam serwer na GamePad.pl i nie wiem mi to nie działa
mój serwer FTP http://www.download.ugu.pl/cstrike/
taką komendę dodałem do server.cfg
sv_downloadurl http://www.download.ugu.pl/cstrike

Oto podgląd jak wygląda mój folder na ftp cstrike http://www.mm.pl/~moskit87/cstrike

A i jak sprawdzić jaką szybkością pobiera i czy pobiera z FTP WWW czy z FTP serwera

Oto mój cały server.cfg
/////////////////////////////
//                         //
// server.cfg PL by H@jduk //
// Kontakt GG: 7612703     //
// Mail: hajduk1234@mm.pl  //
//                         // 
/////////////////////////////

//////////////////////////
//     Wczytaj Plik     //
//////////////////////////
exec listip.cfg
exec banned.cfg
exec addons/amxmodx/config/amxx.cfg


//////////////////////////
// Hasla i Nazwa Sewera //
//////////////////////////
sv_password "bc" 
rcon_password "" 
hostname "Be Cool Team [TP] @ Gamepad.pl"


//////////////////////////
//    Konfig Serwera    //
//////////////////////////
sv_downloadurl http://www.download.ugu.pl/cstrike
sv_lan "0"
mp_autokick "0"
mp_tkpunish "0"
mp_autoteambalance "0"
mp_buytime "1.30"
mp_c4timer "35"
mp_chattime "5"
mp_consistency "1"
mp_decals "300"
mp_fadetoblack "0"
mp_flashlight "1"
mp_footsteps "1"
mp_forcecamera "0"
mp_forcechasecam "2"
mp_freezetime "5"
mp_friendlyfire "1"
mp_kickpercent "0.5"
mp_limitteams "0"
mp_logdetail "1"
mp_logecho "0"
mp_logfile "1"
mp_logmessages "1"
mp_mapvoteratio "0.5"
mp_winlimit "0"
mp_maxrounds "0"
mp_roundtime "2"
mp_startmoney "800"
mp_timelimit "30"

allow_spectators "2"
decalfrequency "60"
host_framerate "0"
edgefriction "2"
pausable "0"

sv_aim "0"
sv_accelerate "5"
sv_airaccelerate "10"
sv_airmove "1"
sv_allowdownload "1"
sv_allowupload "1"
sv_alltalk "0"
sv_cheats "0"
sv_clienttrace "1"
sv_friction "4"
sv_gravity "800"
sv_maxspeed "320"
sv_proxies "1"
sv_send_logos "0"
sv_send_resources "1"
sv_stepsize "18"
sv_timeout "99"
sv_voiceenable "1"
sv_wateraccelerate "10"
sv_waterfriction "1"
sv_wateramp "0"

sv_maxrate 25000
sv_minrate 5000
sv_maxupdaterate 101
sv_minupdaterate 20
sv_lan_rate 25000
sys_ticrate 166
fps_max 100
log on
sv_voicecodec "voice_speex"
sv_voicequality "5"

  • +
  • -
  • 0

#4 bicek

    Ja tu tylko sprzątam.

  • Zbanowany

Reputacja: 914
Master

  • Postów:796
  • Lokalizacja:Wieluń
Offline

Napisano 15.04.2008 13:12

hajduk, dziwi mnie tylko jedno... czemu nie
sv_downloadurl http://www.mm.pl/~moskit87/cstrike
??

#5 hajduk

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:30
  • GG:
  • Lokalizacja:Wrocław
Offline

Napisano 15.04.2008 13:30

hajduk, dziwi mnie tylko jedno... czemu nie

sv_downloadurl http://www.mm.pl/~moskit87/cstrike
??


bo to jest tylko dane tak o żeby było widoczne co mam w folderze a to 2 to jest ftp na którym chcę to zrobić
  • +
  • -
  • 0

#6 xKanGur

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 6
Nowy

  • Postów:84
  • Lokalizacja:Pomorze
Offline

Napisano 15.04.2008 13:38

sv_downloadurl "http://www.download.ugu.pl/cstrike"


  • +
  • -
  • 0

#7 bicek

    Ja tu tylko sprzątam.

  • Zbanowany

Reputacja: 914
Master

  • Postów:796
  • Lokalizacja:Wieluń
Offline

Napisano 15.04.2008 13:45

nie mam pojęcia o co Ci teraz chodzi :P
spróbuj ogarnąć:
http://www.download.ugu.pl/cstrike/ <-- ten serwer nie działa, wpisz sobie w przeglądarkę i sam zobacz, a skoro nie działa w przeglądarce to jak może działać w CS'ie??
http://www.mm.pl/~moskit87/cstrike <-- ten serwer powinien działać normalnie, na neo 1M plik pobierał się z maksymalną prędkością jakie moje łącze może osiągnąć więc nie wiem czemu nie chcesz dać tego serwera...

sv_downloadurl "http://www.download.ugu.pl/cstrike"

w tym przypadku to bez różnicy czy z "" czy bez

#8 hajduk

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:30
  • GG:
  • Lokalizacja:Wrocław
Offline

Napisano 15.04.2008 14:27

nie mam pojęcia o co Ci teraz chodzi :P
spróbuj ogarnąć:
http://www.download.ugu.pl/cstrike/ <-- ten serwer nie działa, wpisz sobie w przeglądarkę i sam zobacz, a skoro nie działa w przeglądarce to jak może działać w CS'ie??
http://www.mm.pl/~moskit87/cstrike <-- ten serwer powinien działać normalnie, na neo 1M plik pobierał się z maksymalną prędkością jakie moje łącze może osiągnąć więc nie wiem czemu nie chcesz dać tego serwera...

sv_downloadurl "http://www.download.ugu.pl/cstrike"

w tym przypadku to bez różnicy czy z "" czy bez


http://www.download.ugu.pl/cstrike/ <-- To ftp działa tylko nie jest możliwe przeglądanie plików na nim
http://www.mm.pl/~moskit87/cstrike <-- Dlatego zrobiłem jeszcze tu żeby można było przeglądać pliki
dobra to jest nie ważne wpisuje tą komendę sv_downloadurl http://www.download.ugu.pl/cstrike do server.cfg i tak wolno ściąga max 6kb/s
  • +
  • -
  • 1

#9 bicek

    Ja tu tylko sprzątam.

  • Zbanowany

Reputacja: 914
Master

  • Postów:796
  • Lokalizacja:Wieluń
Offline

Napisano 15.04.2008 14:49

*
Popularny

a co mnie Twoje ftp.... -,- liczy się serwer WWW "konto ftp" jest tylko po to żebyś mógł wgrać pliki do tego serwera, polecam Ci jakiś poradnik z czytaniem ze zrozumieniem, albo powtórka z podstawówki, sorry hajduk ale wyprowadziłeś mnie z równowagi...

#10 Haspet

    Nowy

  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:4
Offline

Napisano 16.04.2008 21:48

A jeśli chce mieć 2 adresy. Dlaczego ?
No bo podłączają sie do mnie ludzie którzy sciągają pliki których nie udostępniam na www (updatuja sobie CS'a ^^), na www udostepniam tylko mapki, pluginy i dźwięki. Dlatego dla tych co sciągają nie te pliki co trzeba (ale dziwne, że nie wszyscy), ściągali z innego serwera. Było kiedyś coś o mirroringu ale ta strona nie działa. Dodanie drugiego sv_downloadurl zadziała ?
  • +
  • -
  • 1

#11 bicek

    Ja tu tylko sprzątam.

  • Zbanowany

Reputacja: 914
Master

  • Postów:796
  • Lokalizacja:Wieluń
Offline

Napisano 16.04.2008 22:00

Dodanie drukiego sv_downloadurl zadziała ?

nie
a reszty bardzo nie rozumie... :P

#12 Haspet

    Nowy

  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:4
Offline

Napisano 16.04.2008 22:10

Patrz.
Przykład mojego kolegi miał jakąś starsza wersje cs'a, i gdy wchodził na serwer pobierało jakieś inne pliki niż ja wrzuciłem na www.
Drugi kolega miał tą samą wersje co ja, i gdy wchodził na serwer sciągało mu to co udostepniałem na www, bez zbędnych plików.
I zdarzają sie tacy jak ten 1, i mocno laguje mój domowy serwer. Bo gdy sobie gramy to spokojnie gramy w 10 - 12, ale gdy ktos zacznie cos ode mnie sciagać jest duży lag.
A moje konto www nie jest zbyt duże, i chciałbym większość żądań leciało na inny serwer. I nie wiem jak to zrobić, rozumiesz ?
  • +
  • -
  • 1

#13 bicek

    Ja tu tylko sprzątam.

  • Zbanowany

Reputacja: 914
Master

  • Postów:796
  • Lokalizacja:Wieluń
Offline

Napisano 16.04.2008 23:32

Przykład mojego kolegi miał jakąś starsza wersje cs'a, i gdy wchodził na serwer pobierało jakieś inne pliki niż ja wrzuciłem na www.
Drugi kolega miał tą samą wersje co ja, i gdy wchodził na serwer sciągało mu to co udostepniałem na www, bez zbędnych plików.

prawdopodobnie w cstrikemaps w plikach z *.RES masz "pierdolnik" dopisane niepotrzebne pliki, sprawdź...

#14 Misiaczek ;c

    /dev/null

  • Moderator

Reputacja: 1662
Godlike

  • Postów:2495
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Halemba
Offline

Napisano 23.04.2008 10:03

mam problem z tym :/ pliki sa juz na serverze tylko nie pobiera z servera tylko ode mnie... :help:

mój server.cfg ;)
/////////////////////
// Nazwa Servera ///
///////////////////
hostname "MisieQ FFA"


////////////////////
// Hasło Dostępu //
//////////////////
rcon_password "********"


///////////////////
// Logi Servera //
/////////////////
log on
mp_logdetail 0
mp_logmessages 1


///////////////////////////
// Konfiguracja Servera //
/////////////////////////
mp_timelimit 30
mp_autokick 1
mp_autoteambalance 0
mp_c4timer 35
mp_flashlight 0
mp_footsteps 1
mp_forcechasecam 1
mp_freezetime 4
mp_friendlyfire 1
mp_hostagepenalty 5
mp_limitteams 0
mp_roundtime 5
mp_tkpunish 5
sv_restartround 45
sv_maxspeed 400
sv_proxies 1
allow_spectators 1
mp_startmoney 800
mp_chattime 0
sv_voiceenable 1
sv_alltalk 0
pausable 0
decalfrequency 60
mp_falldamage 1

//////////////////
// Aim & Czity //
////////////////
sv_aim 0
sv_cheats 0

///////////////////
// Raty Servera //
/////////////////
sv_maxrate 8000
sv_minrate 4000

//////////////////////////
// Lan/Internet Server //
////////////////////////
sv_lan 0

////////////////////
// Kontakt & Geo //
//////////////////
sv_contact Filcora@gmail.com
sv_region 3

/////////////////////////////
// Pobieranie Plikó z WWW //
////////////////////////////
sv_downloadurl http://www.dotka12.in5.pl/cstrike
sv_allowdownload 1
sv_send_resources 1 
sv_allowupload 1

  • +
  • -
  • 1

#15 MafiaDL

    Naj-Najstarszy Moderator

  • Przyjaciel

Reputacja: 554
Wszechwiedzący

  • Postów:3492
  • GG:
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Warsaw
Offline

Napisano 23.04.2008 13:36

*
Popularny

mam problem z tym :/ pliki sa juz na serverze tylko nie pobiera z servera tylko ode mnie... :help:

mój server.cfg ;)

/////////////////////
// Nazwa Servera ///
///////////////////
hostname "MisieQ FFA"


////////////////////
// Hasło Dostępu //
//////////////////
rcon_password "********"


///////////////////
// Logi Servera //
/////////////////
log on
mp_logdetail 0
mp_logmessages 1


///////////////////////////
// Konfiguracja Servera //
/////////////////////////
mp_timelimit 30
mp_autokick 1
mp_autoteambalance 0
mp_c4timer 35
mp_flashlight 0
mp_footsteps 1
mp_forcechasecam 1
mp_freezetime 4
mp_friendlyfire 1
mp_hostagepenalty 5
mp_limitteams 0
mp_roundtime 5
mp_tkpunish 5
sv_restartround 45
sv_maxspeed 400
sv_proxies 1
allow_spectators 1
mp_startmoney 800
mp_chattime 0
sv_voiceenable 1
sv_alltalk 0
pausable 0
decalfrequency 60
mp_falldamage 1

//////////////////
// Aim & Czity //
////////////////
sv_aim 0
sv_cheats 0

///////////////////
// Raty Servera //
/////////////////
sv_maxrate 8000
sv_minrate 4000

//////////////////////////
// Lan/Internet Server //
////////////////////////
sv_lan 0

////////////////////
// Kontakt & Geo //
//////////////////
sv_contact Filcora@gmail.com
sv_region 3

/////////////////////////////
// Pobieranie Plikó z WWW //
////////////////////////////
[b]sv_downloadurl http://www.dotka12.in5.pl/cstrike[/b]
sv_allowdownload 1
sv_send_resources 1 
sv_allowupload 1



Sprawdz z

sv_downloadurl http://www.dotka12.in5.pl/cstrike

na

sv_downloadurl "http://www.dotka12.in5.pl/cstrike"


  • +
  • -
  • 10

#16 Misiaczek ;c

    /dev/null

  • Moderator

Reputacja: 1662
Godlike

  • Postów:2495
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Halemba
Offline

Napisano 24.04.2008 10:19

Mafia, wielkie dzięki :) od razu zadziałało :) szkoda że pomógł nie mogę dac ;/
  • +
  • -
  • 1

#17 bartek124

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 30
Życzliwy

  • Postów:188
  • Lokalizacja:Kołaczyce
Offline

Napisano 01.05.2008 11:33

Witam.

A czy można zrobić tak, że tylko pliki które określę ściągną się z www? Nie chcę pakować map itp na www, potrzebuje tylko dźwięki (mam ich trochę a z serva pobierają się długo).

Np:
precache_generic("http://strona.pl/cstrike/sound/misc/12495/winn/t04.mp3")
Zadziała?


Albo może jest tak, że jak server nie znajdzie plików na www to ściąga z własnej ścieżki?

Pozdrawiam.
  • +
  • -
  • 0

#18 MafiaDL

    Naj-Najstarszy Moderator

  • Przyjaciel

Reputacja: 554
Wszechwiedzący

  • Postów:3492
  • GG:
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Warsaw
Offline

Napisano 01.05.2008 13:06

@up nie za działa pobiera tylko z cstrike ;P

masz problem?

wrzuc tam same dzwieki ;]

#topic

Ja mam takie pytanie :)

Jakie polecacie zewnetrzne hosty darmowe do wrzucania plików :P nie interesuje mnie po jednym pliku ;P tylko same foldery :)
  • +
  • -
  • 0

#19 bartek124

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 30
Życzliwy

  • Postów:188
  • Lokalizacja:Kołaczyce
Offline

Napisano 01.05.2008 13:20

Darmowe? Żadne :lol:.

Czyli jak nie wykryje pliku na www to pobiera od siebie?
  • +
  • -
  • 0

#20 MafiaDL

    Naj-Najstarszy Moderator

  • Przyjaciel

Reputacja: 554
Wszechwiedzący

  • Postów:3492
  • GG:
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Warsaw
Offline

Napisano 01.05.2008 13:24

Darmowe? Żadne :lol:.

Czyli jak nie wykryje pliku na www to pobiera od siebie?


na pewno są takie serwisy....

Nie nie... Mozesz dodac tylko url z tej strony co wrzuciles pliki ;P a jak nie wykryje ich to prosto z serwa (standard)
  • +
  • -
  • 1




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych