Zombie Mod (początek)
lexar
28.01.2012
Witam
Będę zakładać serwer ZM Plague 4.3 jednak jestem zielony w kilku sprawach i chciałbym zadać wam kilka pytań
1. Jak podmieniać modele zombie łącznie z rączkami ( każdy zombie ma inne rączki)
2. Robienie VIP'a (dodawanie obrażeń,armoru,hp,podwójnych skoków itp) i zmiana wyglądu
3. Zmiana modelu wszystkich graczy
4. Dodawanie itemków do sklepu (np: jetpack, autolama, hp, armor, bronie, LM i tak dalej)
5. Edytowanie klas zombie ( nazwa , hp , odrzut , grawitacja itp)
No i mam nadzieję że to już wszystko i jakoś z tym się uporamy.
Pozdrawiam
Użytkownik lexar edytował ten post 28.01.2012 21:00
Będę zakładać serwer ZM Plague 4.3 jednak jestem zielony w kilku sprawach i chciałbym zadać wam kilka pytań

1. Jak podmieniać modele zombie łącznie z rączkami ( każdy zombie ma inne rączki)
2. Robienie VIP'a (dodawanie obrażeń,armoru,hp,podwójnych skoków itp) i zmiana wyglądu
4. Dodawanie itemków do sklepu (np: jetpack, autolama, hp, armor, bronie, LM i tak dalej)
No i mam nadzieję że to już wszystko i jakoś z tym się uporamy.
Pozdrawiam

Użytkownik lexar edytował ten post 28.01.2012 21:00
matys307
28.01.2012
1. W zależności od wersji zm plague. Nowszej podmienia sie cvarami a starsze edytujesz plik klasy zombie.
2. Osobny plugin.
3. Osobny plugin.
4. http://amxx.pl/pluginy/ - instalacja jak zwykłe pluginy, np. golden ak samo sie doda do sklepu Extra Items
5. W pliku lub nowszy zm w cvarach
2. Osobny plugin.
3. Osobny plugin.
4. http://amxx.pl/pluginy/ - instalacja jak zwykłe pluginy, np. golden ak samo sie doda do sklepu Extra Items
5. W pliku lub nowszy zm w cvarach
BoroWSP
29.01.2012
zombieplague.cfg - tam możesz edytować wszystkie modele i dźwięki oprócz modeli rąk i zombie
patrz pkt. 1
musisz trochę się pobawić z tym w zp_zclasses40 i tam możesz edytować modele zombie

lexar
29.01.2012
OO dzięki wielkie
czyli nie takie skomplikowane jak myślałem
Czyli jeżeli chciałbym dodać item np: Antidote Gun to wgrywam tylko amxx do plugins i sma do scripting i automatycznie mi dodaje do sklepiku?

Czyli jeżeli chciałbym dodać item np: Antidote Gun to wgrywam tylko amxx do plugins i sma do scripting i automatycznie mi dodaje do sklepiku?
BoroWSP
29.01.2012
tak tylko pamiętaj o modelach żebyś wgrał itp i w sma np. Antidote możesz zmienić cenę będziesz wiedział gdzie?

Cinasek
30.01.2012
Ogólnie plik .sma jest dla Ciebie jeżeli chciałbyś go edytować. Po wgraniu pliku .amxx do plugins dodajesz jego całą nazwę łącznie z .amxx do plugins-zplage.ini jakoś tak. Jakbyś chciał więcej info co do zombie mod pisz w temacie chętnie pomogę.