Diablomod WWW Stats ver 2.0
GuTeK
07.02.2009
Nowa wersja skryptu statystyk
Dodano:
- Panel admina
- ranking wszystkich graczy
- naprawiony jeden mały bug z wersji 1.4
Instalacja:
Po ściągnięciu rozpakowujemy archiwum z statystykami i otwieramy plik config.php
Znajduje się w nim coś takiego:
Potem tylko wgrywamy wypakowane pliki na hosting na którym jest strona i już gotowe.
Żeby wejść do panelu admina trzeba wpisać taki link http://waszastrona.pl/acp/
Osoby znające PHP na pewno by mnie spytały mnie dlaczego login i hasło do panelu admina jest w pliku konfiguracyjnym dlatego, że większość osób nie umiała by dodać nowej tabeli do bazy a co dopiero rekordu dlatego dałem login i hasło do pliku konfiguracyjnego.
Dodano:
- Panel admina
- ranking wszystkich graczy
- naprawiony jeden mały bug z wersji 1.4
Instalacja:
Po ściągnięciu rozpakowujemy archiwum z statystykami i otwieramy plik config.php
Znajduje się w nim coś takiego:
/************************************************* * To jest plik konfiguracyjny, proszę * wpisz wszystkie dane mysql'a tutaj * * Szczególy na http://amxx.pl * * Credits: * GuTeK * Miczu *************************************************/ /*------------------------------------------------ Info: $dbuser wpisz tam login do logowania do bazy mysql $dbpassword hasło do loginu bazy mysql'a $dbname nazwa databasy w mysqlu $dbhost ip serwera na którym jest wasz server mysql $dbtable nazwa tabeli w bazie danych $ile - ile ma się wyświetlić graczy w ranku $amdlogin - login do panelu admina $admhaslo - hasło do panelu admina ------------------------------------------------------*/ $dbuser = "root"; $dbpassword = ""; $dbname = "test"; $dbhost = "localhost"; $dbtable = "dbmod"; $ile = "150"; $admlogin = "test"; $admhaslo = "1";i zmieniamy wartości na takie jakie my mamy.
Potem tylko wgrywamy wypakowane pliki na hosting na którym jest strona i już gotowe.
Żeby wejść do panelu admina trzeba wpisać taki link http://waszastrona.pl/acp/
Osoby znające PHP na pewno by mnie spytały mnie dlaczego login i hasło do panelu admina jest w pliku konfiguracyjnym dlatego, że większość osób nie umiała by dodać nowej tabeli do bazy a co dopiero rekordu dlatego dałem login i hasło do pliku konfiguracyjnego.
Załączone pliki
Portek
07.02.2009
Przydało by się jakoś zabezpieczyć owy panel, niebezpiecznie jest tak dawać. Jakby na to nie patrzeć dawanie hasła od tak w pliku, no ale
Po drobnych zmianach wstawiłem do siebie, sprawuje się i działa poprawnie.

GuTeK
07.02.2009
Przydało by się jakoś zabezpieczyć owy panel, niebezpiecznie jest tak dawać. Jakby na to nie patrzeć dawanie hasła od tak w pliku, no ale
Po drobnych zmianach wstawiłem do siebie, sprawuje się i działa poprawnie.
Wiesz tak jak napisalem u gory jak by większość osób umiała uruchamiać polecenia sql to bym zrobił logowanie z db z hashowaniem hasla (md5).
a tak w ogóle to login i hasło są filtrowane nie da się wpisać w nich żadnego kodu php/html
Me-Cool
08.02.2009
Jeszcze miło by było jakby była opcja szukania po Steam ID, szukanie do SID jest jednak najbardziej skuteczne bo nicki to każdy co chwilę zmienia...
PEREF
09.02.2009
Hmm trochę się teraz namieszało z tymi tabelami
w modzie jest dbmod_tablet
w statystykach WWW dbmod
po za tym myślę, że bezpośredni link powinien się odnosić do "wszyscy"
GJ Gutek
Pozdrawiam.
w modzie jest dbmod_tablet
w statystykach WWW dbmod
po za tym myślę, że bezpośredni link powinien się odnosić do "wszyscy"
GJ Gutek
Pozdrawiam.
pavel03
13.02.2009
a ja wpisałem w config.cfg dane z mysql (ta sama baza co na serwerze do diablo) i mi pokazuje takie coś
Access denied for user 'nobody'@'localhost' (using password: NO)?:>
R3X
13.02.2009
@up Zapomniałeś podać hasła.
Wrzuciłem na swojego serwa i jakby brakowało
Sprecyzuję:
Wrzuciłem na swojego serwa i jakby brakowało
isset()przy $_GET
Sprecyzuję:
if(!isset($_GET['szukaj']) || $_GET['szukaj'] != 'show')a nie
if($_GET['szukaj'] != 'show')
Ooze
14.02.2009
u mnie w ogóle nie moze sie polaczyc z baza danych mimo ze serwer sie z nia laczy

Ooze
14.02.2009
masz db na tym samym hoscie co sewer?
nie... a musi byc na tym samym? bo jesli tak to nigdzie o tym nie wspomniales...
R3X
14.02.2009
Właśnie powinien być dostępny z każdego komputera, a jeśli są na tym samym to raczej localhost.
TastyB
14.02.2009
Wgralam te statystyki, postepowalam zgodnie z instrukcja z pierwszego postu i wszystko mi dziala idealnie juz ladnych pare dni
Pozdrawiam
Pozdrawiam
` ManieK
22.02.2009
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'table ORDER BY lvl DESC, exp DESC limit 0,150' at line 1
a ja mam taki blad ;F
dodam ze www stoi na innym serwerze
a ja mam taki blad ;F
dodam ze www stoi na innym serwerze
GuTeK
22.02.2009
jaka masz wersje mysqla na servie www? napisz mi jaka masz wersje to ci zrobie poprawke