Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
PHP

Tabela serwerów Online v2.0 *AKTUALIZACJA*

php tabelka serwerów serwery online status serwera

  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
267 odpowiedzi w tym temacie

#201 szak0l

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:21
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Dukla
Offline

Napisano 01.12.2012 15:39

Mam pytanie na moim forum jest tak , że gdy najezdzam na slot nic nie pokazuje - biala chmurka pomocy !
  • +
  • -
  • 0

#202 sebxx4

    Zaawansowany

  • Zbanowany

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:148
  • GG:
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Urbanowice
Offline

Napisano 04.12.2012 19:24

Ludziska czemu ciągle mi pokazuje że serwer jest wyłączony ? Ustawione jest przy offline na 0. Kod jednego z serwów:


$serwers[]=array(
'nazwa'=>'CS-Zastrzel [4FuN]',
'ip'=>'80.72.37.13:27033',
'game'=>'cs',
'hltv'=>'',
'on'=>1,
'new'=>0,
'offline'=>0);

                                                                                                                   ST_logo.png

 

Zapraszam na sieć serwerów Skill-Town.pl

Wejdź, zagraj, przekonaj się sam !

http://www.skill-town.pl

 


#203 kijo

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 16
Początkujący

  • Postów:141
  • GG:
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 15.12.2012 13:31

Kiedy dodasz wersję z MC ? I czy możesz opisać jak dodać TS3 ? Męczę się z nim już długi czas.
  • +
  • -
  • 0

#204 wit321

    Początkujący

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:16
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 23.12.2012 09:51

Jak zmienic styl tabelki ? z bialego na Blue
  • +
  • -
  • 0
Dołączona grafika

#205 QuahodronN

    Godlike

  • Power User

Reputacja: 228
Wszechwidzący

  • Postów:1262
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Olo
  • Lokalizacja:Śląsk
Offline

Napisano 31.12.2012 03:14

Niestety musiałem zrezygnować z tabelki ponieważ muli ona stronę na maksa :(
Czas generowania strony z tabelką - raz wyniósł 46s
Czas generowanie strony bez tabelki - pierwsze lepsze odświeżenie to 0,05s
Więc jest ogromna różnica, niestety czas generowanie strony z tabelką który podałem dość często się pojawia i nie jest miłe takie czekanie.
  • +
  • -
  • 0

| CPU: I7-6700K @4.7GHz | Cooling: Corsair H110 | GPU: MSI GTX 1080 Gaming X | MOBO: Asus Maximus VIII Hero | RAM: Kingston Savage 16GB DDR4 @2800MHz |

| SSD: Samsung 840 Pro 128GB | SSD2: Samsung 840 Pro 256GB  |  PSU: Be Quiet L8 630W | Case: Gladius M40 | Mouse: Gigabyte M6980X | Keyboard: Sharkoon SHARK ZONE K20 Headphones: HyperX HX Cloud Black Display: Triple LG 24MP67VQ-P |

 

TS3: ts.kreedzmania.pl - 512 Slotów - Darmowe Kanały ;)


#206 Leihto

    Wszechobecny

  • Użytkownik

Reputacja: 150
Profesjonalista

  • Postów:452
  • Lokalizacja:Rabka
Offline

Napisano 31.12.2012 17:22

No a co w tym dziwnego?
Przecież ta tabelka za każdym razem pobiera dane z serwerów, więc wydłuża to czas odświeżania strony.. Może czas pomyśleć o ajaxie lub cornie? ;)
  • +
  • -
  • 0
Portek: Za 20zł, to ja nawet notatnika nie otworze..

Nowe portfolio. Ciekawe artykuły, ciekawe przykłady: WojtusDEV.pl

#207 QuahodronN

    Godlike

  • Power User

Reputacja: 228
Wszechwidzący

  • Postów:1262
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Olo
  • Lokalizacja:Śląsk
Offline

Napisano 31.12.2012 17:34

Dziwnego może i nic ale jest różnica między 40 sekundami a dajmy na to pół sekundy
  • +
  • -
  • 0

| CPU: I7-6700K @4.7GHz | Cooling: Corsair H110 | GPU: MSI GTX 1080 Gaming X | MOBO: Asus Maximus VIII Hero | RAM: Kingston Savage 16GB DDR4 @2800MHz |

| SSD: Samsung 840 Pro 128GB | SSD2: Samsung 840 Pro 256GB  |  PSU: Be Quiet L8 630W | Case: Gladius M40 | Mouse: Gigabyte M6980X | Keyboard: Sharkoon SHARK ZONE K20 Headphones: HyperX HX Cloud Black Display: Triple LG 24MP67VQ-P |

 

TS3: ts.kreedzmania.pl - 512 Slotów - Darmowe Kanały ;)


#208 LoZt

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:36
  • Imię:Bartek
  • Lokalizacja:Mirzec
Offline

Napisano 22.01.2013 12:10

Witam
mam forum na przemie i proserwer i pisze ze jest serwer off a jest on bo gram na nim
w wierszach slot mapa haslo polacz jest chmurka cala nie podzielona i pisze serwer jest wylaczony
  • +
  • -
  • 0

#209 LoZt

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:36
  • Imię:Bartek
  • Lokalizacja:Mirzec
Offline

Napisano 22.01.2013 21:22

Refresh...

Pomoze ktos ?
Serwer on, a tabelka off..
  • +
  • -
  • 0

#210 JaBydlak

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 70
Pomocny

  • Postów:332
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 22.01.2013 22:40

zablokowane sockety na hostingu
  • +
  • -
  • 0

#211 Puni07

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:38
  • Lokalizacja:Opole
Offline

Napisano 13.02.2013 00:53

Witam mam problem proszę o pomoc próbowałem na testowym forum ale wyszło tak jak to rozciągnąć ?
Forum testowe to http://frajertomar.xaa.pl/
  • +
  • -
  • 0

#212 ::Gogiel::

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 18
Początkujący

  • Postów:77
  • GG:
  • Imię:Hm... xD Patryk xD
  • Lokalizacja:Bydgoszcz
Offline

Napisano 13.02.2013 02:27

Puni07

Jak już użyłeś iframe to żeby to "Rozciągnąć"

<iframe src="/status.php" width="1096px" height="180px"></iframe>
width="1096px" = Szerokość TABELKI
height="180px" = Wysokość TABELKI

Czyli na logikę zwiększasz atrybut height np do 400px :)
  • +
  • -
  • 0
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
SERWER SA:MP 194.28.50.14:25064
Zapraszamy Do Gry http://cs-pobojowisko.eu

#213 Puni07

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:38
  • Lokalizacja:Opole
Offline

Napisano 13.02.2013 13:34

ale mi chodzi żeby tego białego tła nie byłoBo nwm jak to zrobić

Użytkownik Puni07 edytował ten post 13.02.2013 13:35

  • +
  • -
  • 0

#214 ::Gogiel::

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 18
Początkujący

  • Postów:77
  • GG:
  • Imię:Hm... xD Patryk xD
  • Lokalizacja:Bydgoszcz
Offline

Napisano 14.02.2013 03:11

Dopóki nie pokażesz jakiego Kodu użyłeś żeby to "Umieścić" Nie bd ci w stanie pomóc bo nie wiem co tam masz napisane :D

Najprościej pokaż jak dodałeś te Tabelę :)

I wtedy wyjaśnisz również czego sobie nie życzysz :D I co chcesz usunąć :D
  • +
  • -
  • 0
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
SERWER SA:MP 194.28.50.14:25064
Zapraszamy Do Gry http://cs-pobojowisko.eu

#215 Puni07

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:38
  • Lokalizacja:Opole
Offline

Napisano 14.02.2013 08:37

Monitor serwerów:</br>



O to kod troche sobie poradziłem można tą ramkę białą zmienić na szarą ?
  • +
  • -
  • 0

#216 ::Gogiel::

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 18
Początkujący

  • Postów:77
  • GG:
  • Imię:Hm... xD Patryk xD
  • Lokalizacja:Bydgoszcz
Offline

Napisano 15.02.2013 00:48

Szczerze to co mi wysłałeś mi nic nie mówi :D

Zapewne użyłes Tego

<iframe src="http://twojeforum.pl/status.php" width="100%" height="100%" frameborder="0" scrolling="no"/>

Teraz kilka Strzałów :D

Sprawdź czy nie wrzuciłeś Tego "Iframe'a" w Jakiegoś "Div'a" ( Pomiędzy <div>...</div> lub <td>...</td>)

Spróbuj użyc takiej opcji :D
<iframe src="http://twojeforum.pl/status.php" width="100%" height="100%">

Najlepiej daj plik w którym Dopisałeś tę Tabelkę !

Bo z takimi informacjami to mogę gdybać do "Ujsranej Śmierci" :P (Sorki za wyrażenie)
  • +
  • -
  • 0
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
SERWER SA:MP 194.28.50.14:25064
Zapraszamy Do Gry http://cs-pobojowisko.eu

#217 sebxx4

    Zaawansowany

  • Zbanowany

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:148
  • GG:
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Urbanowice
Offline

Napisano 17.02.2013 22:30

Jedna zasadnicza propozycja - zróbcie coś z notowaniem errorów do logów. Wgrałem ową tabele na swoje forum, a że mam pakiet pojemności 600MB to po miesiącu już nie miałem miejsca na FTP. Po usunięciu wszystkich logów tabeli zwolniło się ~250MB. Da się jakoś wyłączyć prowadzenie logów ? (tak żeby nie wyświetlało w ogóle błędów).

                                                                                                                   ST_logo.png

 

Zapraszam na sieć serwerów Skill-Town.pl

Wejdź, zagraj, przekonaj się sam !

http://www.skill-town.pl

 


#218 ChesterMu

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:22
  • Lokalizacja:Hannover
Offline

Napisano 06.03.2013 01:33

Witam,
Moze mi ktos powiedziec jak sie do tej Tabeli dodaje serwery ?

Juz znalazlem :)
  • +
  • -
  • 0

#219 Zaklinacz

    Nowy

  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:6
  • Lokalizacja:okolice łodzi
Offline

Napisano 06.03.2013 13:52

A ja mam taki problem że gdy najade na nazwe serwera,ip lub sloty to pokazuje się takie cos jak na screenie jak to naprawić.. Pomocy

Dołączona grafika

Użytkownik Zaklinacz edytował ten post 06.03.2013 13:53

  • +
  • -
  • 0

#220 Zaklinacz

    Nowy

  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:6
  • Lokalizacja:okolice łodzi
Offline

Napisano 06.03.2013 21:22

Pomoze ktoś ?
  • +
  • -
  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: php, tabelka serwerów, serwery online, status serwera

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych