←  Dyskusje

AMXX.pl: Support AMX Mod X i SourceMod

»

Inny
Harry Potter Mod

• +
  • -
!cex! - zdjęcie !cex! 31.12.2011

Hmm a co powiedzielibyście na rozwiązani podobne do SuperHero Mod'a tam, każdy wybiera sobie herosa, a ten ma przypisane do siebie moce. Tak tu na wstępie gracz mógłby wybrać np. 3 siły (zaklęcia, nie wiem jak to nazwać) i wraz ze zdobywaniem poziomów mógłby je ulepszać. Do każdej siły przypisane byłoby jej użycie jak np. +power1, +power2 i +power3. Co do pisania moda w grupie to się nie zgodzę, ponieważ można wszystko podzielić między siebie i każdy wykonywałby określoną rzecz, a później połączyć w całość i wprowadzić ewentualne poprawki.
Odpowiedz

• +
  • -
Brylant - zdjęcie Brylant 03.01.2012

@@REFRESH@@
Odpowiedz

• +
  • -
radim - zdjęcie radim 03.01.2012

Hmm a co powiedzielibyście na rozwiązani podobne do SuperHero Mod'a tam, każdy wybiera sobie herosa, a ten ma przypisane do siebie moce. Tak tu na wstępie gracz mógłby wybrać np. 3 siły (zaklęcia, nie wiem jak to nazwać) i wraz ze zdobywaniem poziomów mógłby je ulepszać. Do każdej siły przypisane byłoby jej użycie jak np. +power1, +power2 i +power3. Co do pisania moda w grupie to się nie zgodzę, ponieważ można wszystko podzielić między siebie i każdy wykonywałby określoną rzecz, a później połączyć w całość i wprowadzić ewentualne poprawki.

Jakbyś nie zauważył, mój pomysł został zaakceptowany, tylko chyba nie będzie postaci ani klas !
Odpowiedz

• +
  • -

Można też zrobić tak, że początkowo jest bez postaci, mini przewodnik w motd, po osiągnięciu czegoś możemy wybrać do jakiej strony przynależymy, dobrej/złej i wybrać imie swojego czarodzieja
Odpowiedz

• +
  • -
Stachuu :D ?? - zdjęcie Stachuu :D ?? 03.01.2012

masz juz jako taka "ekipe" ??
Odpowiedz

• +
  • -

Tak, jest paru programistów, ogólnie potrzeba jeszcze grafika do stworzenia modeli i kogoś od zrobienia map pod moda.
Odpowiedz

Cezary - zdjęcie Cezary 03.01.2012

Czemu nie, ciagle tylko cod, cod i diablo... Być może jak się postaracie to powstanie cos dobrego ale mówie panowie bez wysiłku nie ma rezultatów więc roboty będzie masa.
Odpowiedz

• +
  • -
same - zdjęcie same 03.01.2012

Przyłączam się do tego.
Steam; vnm94, gg 984413.
Będę grafikiem oraz kolesiem od map [że tak to ujmę^^ :D].
Odpowiedz

• +
  • -
nns - zdjęcie nns 03.01.2012

To będzie za skomplikowane...Dlaczego Cod , diablo czy zombie mają taka popularność? Bo tam się wchodzi bierze klase z pierwszych 2 stron i napierdala innych. Jak jest więcej niż 2 albo 3 strony klas to trzeba stosunkowo dużo czasu spędzić na szukaniu dobrej klasy dla siebie.
A tu co mamy?
NPC - trzeba poznać mape zeby wiedzieć gdzie jest, a co mapa to inne miejsce
System różdżek - każda różdżka ma inne właściwości, kolejne rzeczy do spamiętania
System magi/czarów - kolejene rzeczy do spamiętania
Zbieranie fasolek, latanie na miotle czy inne rzeczy które się pojawiły w tym temacie tylko skomplikują gre. Cs był w zamyśle - idź i zabij jak najwięcej,a to co wy macie to skomplikuje gre, odstraszy graczy i obciąży serwery. To się nadaje pod całkiem nową gre RPG.

Ale to tylko moja skromna opinia.i wierzę ,że uda Wam się stworzyć tego moda
Odpowiedz

• +
  • -
Brylant - zdjęcie Brylant 04.01.2012

Do wszystkich, którzy są w projekcie, ale nie dostali info: Spotykamy się na VT w piątek lub sobotę aby umówić się co do najmniejszych szczegółów moda i pracy nad nim, VT podam na GG - także proszę pisać!
Odpowiedz

• +
  • -
atdirmaq - zdjęcie atdirmaq 04.01.2012

Też się dołączę, zawsze to jakieś nowe doświadczenie ;d

GG : 32544353
Steam : bullet_1705
Odpowiedz

• +
  • -
sharkowy - zdjęcie sharkowy 05.01.2012

Czy tylko ja wiem, że z tego projektu nic nie wyjdzie? :D no ale ok, tak czy siak nie jestem fanem Harry'ego Pottera ale mam pytanie co do tej "walki z bazyliszkiem (?)" jak sobie to wyobrażacie? poza tym odbiegacie od oryginału (czyt. filmu) z tymi NPC, nie wiem czy to powinno przypominać jakiś RPG mod czy inne *****.
Odpowiedz

Cezary - zdjęcie Cezary 05.01.2012

Czy tylko ja wiem, że z tego projektu nic nie wyjdzie? :D no ale ok, tak czy siak nie jestem fanem Harry'ego Pottera ale mam pytanie co do tej "walki z bazyliszkiem (?)" jak sobie to wyobrażacie? poza tym odbiegacie od oryginału (czyt. filmu) z tymi NPC, nie wiem czy to powinno przypominać jakiś RPG mod czy inne *****.

Jesli by każdy podchodziłem do sprawy z takim myśleniem nawet amx mod x by nie wyszedł na tak "gównianą i starą gre" a jednak, jest tysiące serwerów.
Nawet dobrze, że troche bedzie odbiegać od oryginału, będzie ciekawiej.
Odpowiedz

• +
  • -
ELOS - zdjęcie ELOS 05.01.2012

Ja wiem jak to zrobić ale będzie potrzebna osoba od map albo modeli bądź jeszcze 1 sposób ale to po przez msql czego nie ogarnę ;/
Również mogę dołączyć się do projektu napisz na gg wtajemniczę cie w resztę i jeżeli wszystko będzie dobrze to od zaraz mogę zacząć produkcje moda.
Odpowiedz

• +
  • -
same - zdjęcie same 05.01.2012

Ekipa już jest. :)
Odpowiedz

• +
  • -
Zapalka - zdjęcie Zapalka 07.01.2012

Prace nad modem zostały rozpoczęte, główny silnik moda jest już w większości ukończony.

Potrzebujemy jeszcze co najmniej jednego grafika, ponieważ aktualnie mamy tylko jednego, a mało roboty nie jest.
Odpowiedz

• +
  • -
FreaK.? - zdjęcie FreaK.? 07.01.2012

Prace nad modem zostały rozpoczęte

Nie wierzyłem, że coś będzie w ogóle zaczęte :o No cóż ja niestety nie pomogę ponieważ nie jestem grafikiem ani skrypterem.. Życzę powodzenia w tworzeniu modyfikacji.
Odpowiedz

• +
  • -
Brylant - zdjęcie Brylant 07.01.2012

Będziecie informowani na bieżąco, jeśli chodzi o postępy w tworzeniu moda, być może w późniejszym etapie dostaniecie nawet kilka screenów dot. modeli i ogólnego wyglądu moda, niczego nie obiecuję, wiadome jest również, iż modyfikacja po jej ukończeniu nie będzie do pobrania na żadnym z forów internetowych, dopiero po ostatecznym jej ukończeniu (wydaniu ostatecznej wersji) pomyślimy nad tym
Onyke (07.01.2012 14:15):
Na AMXX.pl również nie będzie ? Czyli założyliście ten temat żeby narobić szumu, zebrać propozycje i stworzyć sobie unikalnego moda? :F
Odpowiedz

• +
  • -
FreaK.? - zdjęcie FreaK.? 07.01.2012

Onyke, chyba masz racje. Zapewne będą mieli tą modyfikację te osoby które pracują nad tym "czymś" ;) i będą sprzedawać i każdy podpisze, że unikalny. Każdy sprzeda gdzie indziej aż w końcu wyjdzie za friko :-)
Odpowiedz

• +
  • -
Zapalka - zdjęcie Zapalka 07.01.2012

No cóż, tak duża modyfikacja nie może tak po prostu wyjść za darmo. Początkowe wersje będą prawdopodobnie odsprzedawane(nie będzie to zbytnio wygórowana cena), jednak jeśli tak się stanie to z pewnością plugin zostanie wpierw dobrze zabezpieczony. Gdy ukończymy go w całości i wyeliminujemy błędy, mod zostanie opublikowany na różnych forach, najprawdopodobniej również w końcowej fazie będzie dostępny w języku Angielskim.

Dodam jeszcze, że przydałaby się również osoba, która potrafi tworzyć/dość dobrze edytować dźwięki.
No i oczywiście jeśli macie jakieś pomysły na umiejętności do moda, to proszę abyście je przedstawiali w tym temacie :)
Odpowiedz