Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
Inny

Logomocja - pomoc przy komendzie

Inny

  • Zamknięty Temat jest zamknięty
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 ExBiT

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 39
Życzliwy

  • Postów:65
  • Imię:Brainf*ck
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 20.11.2011 14:44

Witam.
Może poważny język programowania to nie jest, ale mam z nim problem. Otóż brat robi zadania na Olimpiadę. Ja oczywiście, jako że jestem studentem informatyki, powinienem świecić przykładem, lecz niestety logo w mojej głowie dawno temu kopnęło w kalendarz. Problem polega na tym, że nie wiemy w jaki sposób usunąć ułamek z liczby.

Przykład:

 231231.23 


Ma po przekształceniu wyglądać następująco:

 231231 


Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.
Exbit

Użytkownik ExBiT edytował ten post 20.11.2011 15:53

  • +
  • -
  • 0
Projekty na zamówienie w technologii:
- C++,
- Java,
- Pawn.

100% zadowolenia. Kontakt - PW.

#2 kur3k

    Założyciel forum ;)

  • Przyjaciel

Reputacja: 28
Życzliwy

  • Postów:134
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Szczecin
Offline

Napisano 20.11.2011 16:25

Interesuje mnie także temat - ma ktoś ciekawą dokumentację? Potrzebuję aby siostrze wytłumaczyć. Co do Twojego problemu, jeszcze nie instalowałem środowiska ale help chyba jest? A konwersja typów musi być podstawą, float -> int
  • +
  • -
  • 0

#3 ExBiT

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 39
Życzliwy

  • Postów:65
  • Imię:Brainf*ck
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 20.11.2011 16:27

Niestety, plik help nie był załączony w instalce. Poza tym, nie ma tam typów zmiennych. Występuje jedynie forma "make", która przypisuje wszystkie rodzaje liczb.

EDITED: Temat do zamknięcia. Brat znalazł to na necie. Poprawną odpowiedzią na moje pytanie w temacie była funkcja "int()".

Użytkownik ExBiT edytował ten post 21.11.2011 16:46

  • +
  • -
  • 0
Projekty na zamówienie w technologii:
- C++,
- Java,
- Pawn.

100% zadowolenia. Kontakt - PW.





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: Inny

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych