Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Zatrzymanie wykonywania public w innym public.Opis zbędny.


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Drzanas

    Godlike

  • Power User

Reputacja: 328
Wszechpomocny

  • Postów:1283
  • Steam:steam
  • Imię:Piotrek
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 13.11.2011 19:21

Da się zrobić tak zatrzymać wykonywanie funkcji w jednym public na czas wykonywania go w drugim?
  • +
  • -
  • 0

graphic.png


#2 KariiO

    Super Hero

  • Power User

Reputacja: 395
Wszechpomocny

  • Postów:1133
  • GG:
  • Imię:Korneliusz
  • Lokalizacja:Cieszyn
Offline

Napisano 13.11.2011 21:19

Da się, pokaż kod i oznacz public.
  • +
  • -
  • 0

#3 Drzanas

    Godlike

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 328
Wszechpomocny

  • Postów:1283
  • Steam:steam
  • Imię:Piotrek
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 13.11.2011 21:55

A mógłbyś to pokazać na innym przykładzie?
Nie chciałbym za bardzo tego sma udostępniać.
Dokładnie to chodzi mi o zablokowanie hud, bo mam ustawione w jednym publicu odświeżanie co 0.1 a w drugim co 1 sekundę i tam gdzie jest co 1 sekundę po prostu pojawia się i znika napis.
  • +
  • -
  • 0

graphic.png


#4 Kapucha112

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 90
Zaawansowany

  • Postów:135
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 13.11.2011 23:58

Oczekujesz pomocy nie podając kodu?
Powinieneś radzić sobie sam w takiej sytuacji.
  • +
  • -
  • 0
DiabloMod Reloaded? [90%]
Testowanie integracji poszczególnych sub-pluginów. Zwiększanie możliwości i optymalizacja kodu.
CodMod MW2 [100%]
Całkowicie nowy silnik z tworzeniem własnych klas z własnymi nazwami! Proste w obsłudze API, nie nawiązuje niczym do Codów podróbek [OGóLNODOSTĘPNYCH]. Nowy system killstreak, misje, rewardy xp, samochody, samoloty, bombowce, ekwipunek, zrzuty zaopatrzenia, npc
Testować można na moim forum :)

#5 Drzanas

    Godlike

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 328
Wszechpomocny

  • Postów:1283
  • Steam:steam
  • Imię:Piotrek
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 14.11.2011 00:08

Tak dokładnie tak. Nie chce żeby mi ktoś zrobił i nie od razu gotowe tylko chce mieć to na jakimś przykładzie żeby móc to przepisać i to w miarę zrozumieć.
Poza tym zobacz na dział. Pytania a nie pluginy w którym bym założył temat z prośbą o modyfikacje.
  • +
  • -
  • 0

graphic.png


#6 KariiO

    Super Hero

  • Power User

Reputacja: 395
Wszechpomocny

  • Postów:1133
  • GG:
  • Imię:Korneliusz
  • Lokalizacja:Cieszyn
Offline

Napisano 15.11.2011 16:26

/* Plugin generated by AMXX-Studio */

#include <amxmodx>
#include <amxmisc>
#include <cstrike>

#define PLUGIN "New Plug-In"
#define VERSION "1.0"
#define AUTHOR "KariiO"

new bool:nagroda[33]

public plugin_init() {
    register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR)
    
    register_clcmd("say /szansa","szansa");
}

public szansa(id)
{
    new losowanie = random_num(1,10)
    if(losowanie==1) nagroda[id] = true
    rozdawanie_nagrod(id)
}

public rozdawanie_nagrod(id)
{
    if(nagroda[id]) cs_set_user_money(id,cs_get_user_money(id)+500) //jezeli wylosowal liczbe 1 w powyzszym losowanie wygrywa
    else client_print(id,print_chat,"Lipa, nic nie wygrales !") //losowanie bylo rozne od liczby 1, tym samym gosc nic nie wygral
}
To prosty przykład, oczywiście można zrobić wszystko w jednym publicu bez zmiennej bool...
Zatrzymywać możesz różnie, warunki, usuwanie tasków itp...
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych