IPB czy vBulletin?
Portek
17.11.2011
SEŁO master widzę... Każdy silnik ma swoje wady i zalety, każde forum jest inne ze względu na obciążenie generowane przez użytkowników, przez hosting, a nie od dziś wiadomo że google lubi fora które szybciej są generowane.A jak to wyglada w kwestii pozycjonowania, botow od googla oraz innych? Czy istnieja takie pod ipb?
To że silnik ma moduł 'SEO' nie znaczy że z automatu wskoczy na pierwsze pozycje - choćby dlatego że nie Ty jedyny masz taki moduł. SEO to nie tylko moduły, ale też zdrowy rozum, "mocne" linki i cała masa innych rzeczy. Ale odpowiadając na pytanie: http://community.inv...ile/3232-ipseo/
VirusX
18.11.2011
Cieszę się, że naświetliłeś mi temat ale powiedz mi - po jaką cholerę ta uszczypliwość? 'Masterem' to ja mogę być w przedmiocie prawa cywilnego a skoro przychodzę tutaj i grzecznie pytam to nie trzeba mieć magistra by się domyślić, że temat znam powierzchownie, żeby nie powiedzieć, że jestem ignorantem.SEŁO master widzę
Dziękuję za odpowiedź. +rep
ExuS
19.11.2011
SEŁO, czemu mi się to kojarzy z masłem?

Hiroshima
19.11.2011
SEŁO, czemu mi się to kojarzy z masłem?
bo właśnie takie masz o tym pojęcie.
Od siebie dodam, że VB po prostu mi się nie widzi. IPB jest czytelniejsze dla użyszkodnika. Mogę też wymienić inne zalety, ale nie będę się powtarzał po kolegach

Godkat
20.11.2011

Hiroshima
20.11.2011
Natomiast kupując vb 4.x.x masz wieczną licencje
i również nie zrobisz upgrade, ponieważ masz licencję na tą konkretną wersję co kupiłeś

Jednak vb posiada o wiele lepszy panel administracyjny oraz pozycjonowanie. Vbseo czyni cuda

Nie wiem co masz do panelu administracyjnego IP.B, moim zdaniem jest świetny i niczego w nim nie brakuje

Co do vBSEO - uważasz, że to wystarczy? Jeśli tak, to się mylisz

Najpierw polecam poczytać, potem zachwalać coś lub też zachwalać w negatywny sposób. Jako obowiązkową lekturę uważam porady google w 'Narzędziach dla Webmasterów' - to powinna być Twoja biblia jeśli mówisz już cokolwiek o SEO.
To o czym mówisz jest tylko narzędziem pomocniczym.
Godkat
20.11.2011
Natomiast kupując vb 4.x.x masz wieczną licencje
i również nie zrobisz upgrade, ponieważ masz licencję na tą konkretną wersję co kupiłeśWięc matymatyka jest tutaj prosta
Jednak vb posiada o wiele lepszy panel administracyjny oraz pozycjonowanie. Vbseo czyni cuda
Nie wiem co masz do panelu administracyjnego IP.B, moim zdaniem jest świetny i niczego w nim nie brakuje
Co do vBSEO - uważasz, że to wystarczy? Jeśli tak, to się myliszPo co Ci aplikacja o której działaniu nie masz pojęcia?
Najpierw polecam poczytać, potem zachwalać coś lub też zachwalać w negatywny sposób. Jako obowiązkową lekturę uważam porady google w 'Narzędziach dla Webmasterów' - to powinna być Twoja biblia jeśli mówisz już cokolwiek o SEO.
To o czym mówisz jest tylko narzędziem pomocniczym.
Kupując vb w wersji 4.x.x możesz robić upgrade do 4.9.9 a zanim ta zostanie wypuszczona ty będziesz musiał wykupić co najmniej 5 razy odnowienie o ile ip.b wyda nowsze wersje.
Skoro mnie nie znasz to jakim cudem możesz powiedzieć czy się znam czy nie ?? Jesteś jasnowidzem ? nie sądzę ... Vbseo znam dosyć dobrze chociaż dłużej pracowałem na forum z google seo

Użytkownik Godkat edytował ten post 20.11.2011 17:51
Hiroshima
20.11.2011
Skoro mnie nie znasz to jakim cudem możesz powiedzieć czy się znam czy nie ?? Jesteś jasnowidzem ? nie sądzę ...
Masz rację, nie znam Cię. Czytam natomiast co piszesz i na tej podstawie Cie oceniam

Vbseo czyni cuda

G[o]Q
20.11.2011
Hiroshima
20.11.2011
Nie masz vbseo to nie wiesz co da się z nim wyczarować...
o tym mówię właśnie...
Nie jestem szamanem i nie potrafię czarować

Wolę natomiast czytać i pozyskiwać wiedzę na ten temat, którą potem mogę wykorzystać w efektywniejszy sposób niż wiara w to, że aplikacja załatwi za Ciebie cokolwiek.
Godkat
20.11.2011

Hiroshima
20.11.2011
Nie muszę się znać na tym w jaki sposób jest napisana wystarczy że wiem jak działa i potrafię się do niej dopasować
I właśnie w tym problem. To nie Ty masz się dostosować do aplikacji a masz ją dostosować do swoich potrzeb. To jest ta zasadnicza różnica w naszych poglądach.
Nie chcę mi się na ten temat dyskutować z osobą, która nie ma o tym pojęcia, wybacz.
Portek
20.11.2011
Nikt Ci nie każe robić upgrade. Poza tym łaty bezpieczeństwa bez względu na licencje masz dostępne. Lepiej zapłacić 25USD niż 175 czy 195USDKupując vb w wersji 4.x.x możesz robić upgrade do 4.9.9 a zanim ta zostanie wypuszczona ty będziesz musiał wykupić co najmniej 5 razy odnowienie o ile ip.b wyda nowsze wersje.

Google seo? A co to takiego? - no chyba że to inna odmiana AdWordsVbseo znam dosyć dobrze chociaż dłużej pracowałem na forum z google seo

Plusy i minusy ma takie rozwiązanie. Osobiście wolę mieć dosłownie czyste forum i sam dobrać najodpowiedniejsze i najpotrzebniejsze modyfikacje niż pierdzielić się z preinstalowanymi - to tak jak z preinstalowanymi systemami na laptopach, po zakupie ma się chęć od razu trzasnąć reinstall do czystej wersji, albo wyczyścić system z zainstalowanych aplikacji bo zwyczajnie są nie potrzebne, zaśmiecają system a i tak w 99% z nich nie skorzystasz.Vbulletin bez modyfikowania jest już mocno rozbudowane czego nie można powiedzieć o ip.board.
Dopalanie SWL teżVbseo czyni cuda