Liczba kombinacji
KoZaK_Pl
17.10.2011
Tak na marginesie, to każdy lepiej znający się na matematyce powinien wiedzieć, że do obliczenia ilości permutacji z N wystarczy działanie N!.
PS. Silnia power ;]
Użytkownik KoZaK_Pl edytował ten post 22.10.2011 08:32
PS. Silnia power ;]
Użytkownik KoZaK_Pl edytował ten post 22.10.2011 08:32
R3X
17.10.2011
tylko, że trzeba było wyeliminować powtarzające się permutacje i wynik był sporo mniejszy
Neazo
17.10.2011
Bardzo doceniam to, co dla mnie zrobiliście 
Tylko mam pytanie, co zrobić, żeby nie były ustawiane liczby w jakiejś kolejności, tylko pomieszanie
i tak te 3 liczby, i porównać ze sobą, czy jakaś liczba się powtarza w tej samej linijce.
Tylko mam pytanie, co zrobić, żeby nie były ustawiane liczby w jakiejś kolejności, tylko pomieszanie
KoZaK_Pl
17.10.2011
Wpisujesz dane wyświetlane do dowolnej tablicy. Potem na tablicy używasz funkcji random przy wyświetlaniu i gites. Tylko, że jest bardzo małe prawdopodobieństwo, aby te tablice się pokryły, gdyż to komputer za pomocą instrukcji losującej będzie ustalał kolejność wyświetlania.
Neazo
17.10.2011
Widzisz, ty mi to napisałeś ... ale ja nie mam ani programu do kompilacji, ani do pisania w C++. Jeśli możesz, podaj po prostu jak laikowi wynik na tacy. Tak, wiem, jestem leniwy ponieważ nie zrobiłem tego sam
Ale nie znam się na tym, a myślę, że to nie są podstawy, żeby od tego zaczynać
KoZaK_Pl
18.10.2011
Chyba do końca nie zrozumiałeś tego, co powiedziałem. Mówię przecież, że jest małe prawdopodobieństwo, że nastąpi powtórzenie, gdyż program losuje cały czas inne liczby w tablicy. Tak więc nawet kod by Ci nic nie dał.