←  Pytania

AMXX.pl: Support AMX Mod X i SourceMod

»

Inny
Liczba kombinacji

• +
  • -
KoZaK_Pl - zdjęcie KoZaK_Pl 17.10.2011

Tak na marginesie, to każdy lepiej znający się na matematyce powinien wiedzieć, że do obliczenia ilości permutacji z N wystarczy działanie N!.

PS. Silnia power ;]
Użytkownik KoZaK_Pl edytował ten post 22.10.2011 08:32
Odpowiedz

• +
  • -
R3X - zdjęcie R3X 17.10.2011

tylko, że trzeba było wyeliminować powtarzające się permutacje i wynik był sporo mniejszy
Odpowiedz

Neazo - zdjęcie Neazo 17.10.2011

Bardzo doceniam to, co dla mnie zrobiliście :)
Tylko mam pytanie, co zrobić, żeby nie były ustawiane liczby w jakiejś kolejności, tylko pomieszanie :D i tak te 3 liczby, i porównać ze sobą, czy jakaś liczba się powtarza w tej samej linijce.
Odpowiedz

• +
  • -
KoZaK_Pl - zdjęcie KoZaK_Pl 17.10.2011

Wpisujesz dane wyświetlane do dowolnej tablicy. Potem na tablicy używasz funkcji random przy wyświetlaniu i gites. Tylko, że jest bardzo małe prawdopodobieństwo, aby te tablice się pokryły, gdyż to komputer za pomocą instrukcji losującej będzie ustalał kolejność wyświetlania.
Odpowiedz

Neazo - zdjęcie Neazo 17.10.2011

Widzisz, ty mi to napisałeś ... ale ja nie mam ani programu do kompilacji, ani do pisania w C++. Jeśli możesz, podaj po prostu jak laikowi wynik na tacy. Tak, wiem, jestem leniwy ponieważ nie zrobiłem tego sam :/ Ale nie znam się na tym, a myślę, że to nie są podstawy, żeby od tego zaczynać :)
Odpowiedz

• +
  • -
KoZaK_Pl - zdjęcie KoZaK_Pl 18.10.2011

Chyba do końca nie zrozumiałeś tego, co powiedziałem. Mówię przecież, że jest małe prawdopodobieństwo, że nastąpi powtórzenie, gdyż program losuje cały czas inne liczby w tablicy. Tak więc nawet kod by Ci nic nie dał.
Odpowiedz