Minecraft Engine
diablix
03.10.2011
Minecraft Engine 0.3
by diablix & DarkGL

Jest to modyfikacja a w zasadzie spore narzędzie dla osób w miarę ogarniających PAWN'a
Dodaje do gry klocki i cały system z minecrafta. Wtajemniczeni mogą przerobić go
pod np. basebuildera czy inne mody
Wygląda to naprawdę ciekawie,
i sporo pomysłów oraz pracy poświęciliśmy temu "silnikowi", więc zachęcam do testowania,
oraz tworzenia modów z jego wykorzystaniem

Zasmieszczam video z wersji 0.1 lekko pobugowanej
http://www.youtube.com/watch?v=FEDblaxhukw
by diablix & DarkGL

Jest to modyfikacja a w zasadzie spore narzędzie dla osób w miarę ogarniających PAWN'a
Dodaje do gry klocki i cały system z minecrafta. Wtajemniczeni mogą przerobić go
pod np. basebuildera czy inne mody

i sporo pomysłów oraz pracy poświęciliśmy temu "silnikowi", więc zachęcam do testowania,
oraz tworzenia modów z jego wykorzystaniem

- Fakemeta
- Engine
- Fun

- modele oraz dźwięki wrzucamy wg. reguły Folder sound -> cstrike/
- minecraft.amxx do addons/amxmodx/plugins
- dopisujemy minecraft.amxx na końcu pliku konfiguracyjnego plugins.ini (addons/amxmodx/configs/)

Zasmieszczam video z wersji 0.1 lekko pobugowanej

http://www.youtube.com/watch?v=FEDblaxhukw
Attached Files
ELOS
03.10.2011
Proponuje dodać mapy, mooby, możliwość włączenia pvp, npc, inne bronie.
Edited by ELOS, 03.10.2011 18:43.
Edited by ELOS, 03.10.2011 18:43.
Droso
03.10.2011
Mapa nie jest zbyt "twórcza" może coś zrobie z .wadem z minecrafta zrobione to z klocków func_breakble
Co do moda testuje
Edited by HubertTM, 03.10.2011 18:52.
Co do moda testuje
Edited by HubertTM, 03.10.2011 18:52.
ELOS
03.10.2011
W modzie mi nie działa niszczenie klocków (kopanie) w ogóle nawet nie widać jak kopie.
Edited by ELOS, 04.10.2011 19:22.
Edited by ELOS, 04.10.2011 19:22.
ELOS
03.10.2011
dać ci ip serwera sam zobaczysz.Jak to nie działa.. Kilofem musisz bić.
Możecie dodać jeszcze odległość minimalną żeby nie stawiać klocka na sobie ; p
Drzanas
03.10.2011
Nie mogłem się doczekać publikacji od czasu kiedy Twój dawny screen w sygnaturce zobaczyłem.
Klawo +
Klawo +
ELOS
03.10.2011
Normalnie pisał bym nowy temat z problemami ale to chyba musi być wina pluginu ponieważ ja mam czysty serwer wgrany może jakieś cvary czy coś.
G[o]Q
03.10.2011
nie lepiej bylo by lapac traceattack na klocku zamiast strzalu + get_user_aiming ?? ewentualnie lapac dmg zadawane klockowi ale trzeba by go ustawic dobrze
Muzzi
03.10.2011
Ciekawe.. pamiętam jeszcze początki modu jak testowałem to na serwerze. No nic, dobra robota.