Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
Tutorial

[5.4h] Cvar diablo_dmg_exp

Tutorial Dbmod_5.4h cs 1.6 Diablo_dmg_exp

  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 aha.mp3

    Diablo Mody i te sprawy ;3

  • Użytkownik

Reputacja: 126
Zaawansowany

  • Postów:354
  • GG:
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Legionowo
Offline

Napisano 03.10.2011 15:40

Witam. Dzisiaj zaprezentuje wam cvar
diablo_dmg_exp
w Diablo modzie 5.4h. Co nam będzie potrzebne??

1.Diablo mod 5.4h
2.Jakiś edytor do .sma (notatnik, wordpad - najlepszy będzie AMXX Studio)
3. Chwila cierpliwości :)

No to jedziem

Znajdź:
new Float:player_huddelay[33]
Dodaj pod:
new player_dmg[33]
Znajdź:
register_cvar("diablo_saveitems","0",0)
Dodaj pod:
register_cvar("diablo_dmg_exp","20",0)

public Damage(id)
Zamień na:
Spoiler


Na końcu .sma dodaj:
public dmg_exp(id)
{
	new min=get_cvar_num("diablo_dmg_exp")
	if(min<1) return
	new exp=0
	while(player_dmg[id]>min)	
	{
		player_dmg[id]=min
		exp++
	}
	Give_Xp(id,exp)
}
A po:
public dmg_exp(id)
{
	new min=get_cvar_num("diablo_dmg_exp")
	if(min<1) return
	new exp=0
	while(player_dmg[id]>min)	
	{
		player_dmg[id]=min
		exp++
	}
	Give_Xp(id,exp)
}

Dodaj:
public change_health(id,hp,attacker,weapon[])
{
	if(is_user_alive(id) && is_user_connected(id))
	{
		new health = get_user_health(id)
		if(hp>0)
		{
			new m_health = race_heal[player_class[id]]+player_strength[id]*2
			if(player_item_id[id]==17 &&hp>0)
			{
				set_user_health(id,health+floatround(float(hp/10),floatround_floor)+1)
			}
			else if (hp+health>m_health) set_user_health(id,m_health)
			else set_user_health(id,get_user_health(id)+hp)
		}
		else
		{
			if(health+hp<1)
			{
				UTIL_Kill(attacker,id,weapon)
			}
			else set_user_health(id,get_user_health(id)+hp)
		}
		
		if(id!=attacker && hp<0)
		{
			player_dmg[attacker]-=hp
			dmg_exp(attacker)
		}
	}
}


Jeśli coś nie działa pisać w tym temacie !! Na pewno poprawię.

Podziękowania Dla *sebul* za jego cierpliwość :P Cały poradnik zrobiłem SAM.
Ustawienie zmiennych itp. jest takie jak u mnie!!

Jak poprosicie dam wam moje .sma na 5k1 lvl i statami po 2.5k

@Odswieżam

Widzę, że nikt nie ma zamiaru pisać w tym temacie :( No cóż myślę, że komuś się przyda :)
  • +
  • -
  • 1

b_350_20_000000_000000_FFFFFF_DA0707.png
b_350_20_000000_000000_FFFFFF_DA0707.png


#2 Kavi76

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 17
Początkujący

  • Postów:209
  • GG:
  • Imię:Paweł :)
  • Lokalizacja:CrL
Offline

Napisano 03.10.2011 15:45

Nie wiem po co to komu ale masz + za tuta
  • +
  • -
  • 0

#3 aha.mp3

    Diablo Mody i te sprawy ;3

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 126
Zaawansowany

  • Postów:354
  • GG:
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Legionowo
Offline

Napisano 03.10.2011 15:48

Jak to nie wiesz po co to komu??? Wiele osób szukało Diablo Moda z wersją nVault z fast expem. Zrobiłem to po to żeby nie trzeba było dalej szukać.
  • +
  • -
  • 0

b_350_20_000000_000000_FFFFFF_DA0707.png
b_350_20_000000_000000_FFFFFF_DA0707.png


#4 glut

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 931
Master

  • Postów:2073
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Namysłów
Offline

Napisano 03.10.2011 15:55

A nie lepiej już użyć

http://amxx.pl/topic...lo-mod-59l-sql/


http://amxx.pl/topic...-mod-59lnvault/

i masz to samo + mniej bugów :D
  • +
  • -
  • 0

Nie pomagam za darmo na PW/GG/Steam od tego jest forum

 

TP Game + RR

 

Znak rozpoznawczy :coto:


#5 aha.mp3

    Diablo Mody i te sprawy ;3

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 126
Zaawansowany

  • Postów:354
  • GG:
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Legionowo
Offline

Napisano 03.10.2011 16:59

jak ja robiłem tym poradnikiem z SQL na nVault to mi się exp nie zapisywał :X

A 6 razy chyba probowalem

Użytkownik RoXor. edytował ten post 03.10.2011 16:59

  • +
  • -
  • 0

b_350_20_000000_000000_FFFFFF_DA0707.png
b_350_20_000000_000000_FFFFFF_DA0707.png


#6 glut

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 931
Master

  • Postów:2073
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Namysłów
Offline

Napisano 03.10.2011 17:20

To źle musiałeś coś robić bo mi za 1 razem się udało na starym serwie
  • +
  • -
  • 0

Nie pomagam za darmo na PW/GG/Steam od tego jest forum

 

TP Game + RR

 

Znak rozpoznawczy :coto:


#7 aha.mp3

    Diablo Mody i te sprawy ;3

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 126
Zaawansowany

  • Postów:354
  • GG:
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Legionowo
Offline

Napisano 03.10.2011 18:15

Nieważne. Ja nie gram na dbmod_5.9l. Tylko zajmuje się modyfikacją Diablo5.4h ;) Z czasem dojdę i do 5.9 :D
  • +
  • -
  • 0

b_350_20_000000_000000_FFFFFF_DA0707.png
b_350_20_000000_000000_FFFFFF_DA0707.png


#8 glut

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 931
Master

  • Postów:2073
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Namysłów
Offline

Napisano 03.10.2011 18:17

Ale 5.9l ma mniej bugów i jest bardziej przejrzysty od poprzednich wersji
  • +
  • -
  • 0

Nie pomagam za darmo na PW/GG/Steam od tego jest forum

 

TP Game + RR

 

Znak rozpoznawczy :coto:






Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: Tutorial, Dbmod_5.4h, cs 1.6, Diablo_dmg_exp

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych