Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Procenty %


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
26 odpowiedzi w tym temacie

#21 Nakupenda.

    Not yet YODA

  • Użytkownik

Reputacja: 136
Zaawansowany

  • Postów:451
  • Imię:Paweł
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 16.10.2011 10:31

dlatego jest
client_print(id,print_chat,"Procent z zycia (bez floatround): %f",get_user_health(id)*100/makszycie[id])

a i tak nie działa jak sam widzisz
  • +
  • -
  • 0

#22 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 16.10.2011 10:39

Może sprawdź jeszcze raz, bo po napisaniu posta, trochę go edytowałem i dodałem parę nawiasów. Ale ja to bym zrobił jeszcze inaczej.
Najpierw trzeba utworzyć gdzieś zmienną float, np. w "write_hud"
new Float:maxhp = float(race_heal[player_class[id]]+player_strength[id]*2);

a potem dla testu można dodać gdzieś niżej
client_print(id,print_chat,"Max zycie: %i", floatround(maxhp));
client_print(id,print_chat,"Ulamek z zycia: %f", get_user_health(id)/maxhp);
client_print(id,print_chat,"Procent z zycia (bez floatround): %.1f%%", get_user_health(id)*100.0/maxhp);
client_print(id,print_chat,"Procent z zycia: %i%%", floatround(get_user_health(id)*100.0/maxhp));

lub (jeśli nie zadziała)
client_print(id,print_chat,"Max zycie: %i", floatround(maxhp));
client_print(id,print_chat,"Ulamek z zycia: %f", float(get_user_health(id))/maxhp);
client_print(id,print_chat,"Procent z zycia (bez floatround): %.1f%%", float(get_user_health(id)*100)/maxhp);
client_print(id,print_chat,"Procent z zycia: %i%%", floatround((get_user_health(id)*100.0)/maxhp));

tutaj dodałem float, więc już takie coś na pewno powinno działać, chyba że coś źle zostanie zrobione.

dlatego jest

client_print(id,print_chat,"Procent z zycia (bez floatround): %f",get_user_health(id)*100/makszycie[id])

a i tak nie działa jak sam widzisz

Tylko nie wiem czy zauważyłeś, ale od razu po napisaniu posta edytowałem go dodając nawiasy przy mnożeniu, bo dzielenie jest chyba pierwsze...
  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#23 Koniarek

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 28
Życzliwy

  • Postów:250
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:Daleko
Offline

Napisano 16.10.2011 13:30

Mam pomysla wejdzcie sobie na Serwer [CIACH] wbijcie na serwer i zobaczycie jak tam jest!

Użytkownik diablix edytował ten post 16.10.2011 14:04


#24 Nakupenda.

    Not yet YODA

  • Użytkownik

Reputacja: 136
Zaawansowany

  • Postów:451
  • Imię:Paweł
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 16.10.2011 13:59

zły pomysł - nie reklamuj

nie musimy patrzeć, zresztą nikt nie ma na to czasu, wystarczy że nam powiesz czy kod jest dobry i jakie są wyniki
  • +
  • -
  • 0

#25 Koniarek

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 28
Życzliwy

  • Postów:250
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:Daleko
Offline

Napisano 16.10.2011 15:07

Ale co mam zrobic bo niekapuje?

#26 Nakupenda.

    Not yet YODA

  • Użytkownik

Reputacja: 136
Zaawansowany

  • Postów:451
  • Imię:Paweł
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 16.10.2011 15:11

patrz post sebula

podaj wyniki
  • +
  • -
  • 0

#27 diablix

    emeryt

  • Przyjaciel

Reputacja: 507
Wszechwiedzący

  • Postów:663
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Daniel
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 16.10.2011 15:14

Sebul Ci podał jak się wylicza procenty. Tak na przyszłość jeżeli nie potrafisz matematyki to nie bierz się za programowanie, bo to głównie matematyka.
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych