Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X
Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.
|

Quiz'y, czyli odpowiedz i wygrajby MarWit
Napisano 19.01.2012 23:36
Napisano 23.01.2012 14:33
Napisano 01.02.2012 20:36
co do tego jakby miała ta wersja wyglądać - przede wszystkim chodzi mi o to żeby pytanie z quizu było wyświetlane dla wszystkich o tej samej porze (każdy widzi to samo pytanie) i wtedy, kto pierwszy napisze poprawną odpowiedź na saay'u, to zdobywa nagrode. uważam, że byłoby to o wiele ciekawsze rozwiązanie.
jeżeli autor tego pluginu nie zdecyduje się na zrobienie takiej wersji, to zapraszam do tego tematu osoby które byłyby na siłach podjęcia się temu wyzwaniu:
przerobienie "odpowiedz i wygraj" - AMXX.pl
Zainteresowany/a? Pisz na priv.
-------
http://amxx.pl/topic...nife-by-gring0/
http://amxx.pl/topic...nife-by-gring0/
Napisano 13.02.2012 08:32
1. Jak dodamy 2 odpowiedzi (1 prawdziwa, 2 fałszywa), to z innych pytań bierze sobie 3 odpowiedź losowo, np.
"Lubie frytki ?" "Tak" "Nie"
"Mam na imie :" "Mariusz" "Michal" "Max"
Co w wyniku jak wyjdzie pytanie 1 do quiz'u, to podpowiedzi są np. takie : Nie - Max - Tak
Ale akurat to można zaradzić dając zawsze 3 odpowiedzi, ale jest jeszcze jeden bug, który właśnie proszę o naprawienie..
2. Jak klikamy w podpowiedź przy pytaniu pierwszym, to w podpowiedzi jest losowane nowe pytanie i do niego podpowiedzi, np wzorując się na przykładzie z pytaniami z punktu pierwszego.
Pytanie : Lubie frytki ? Klikamy w podpowiedź i wyświetla się pytanie z podpowiedziamy do tego jak ma na imię, a czasem frytki. Bo tu znów widocznie jest losowanie pytania, nie ma zapamiętania, czy coś w tym stylu.
Głównie chodzi mi o naprawienie 2 punktu, bo mija się to z celem podpowiedzi.
A gdy złączymy 2 błędy to w rezultacie mamy takie coś :
Mam na imię ?
Klikamy w podpowiedź, a tam wyskakuje :
Lubie frytki ?
Mariusz
Nie
Tak

Pozdrawiam i proszę o zareagowanie, bardzo mi zależy na tym

Irytuje mnie nieczytelny kod, jeśli oczekujesz ode mnie pomocy - zmień to !
Napisano 13.02.2012 11:28
Napisano 13.02.2012 12:07
Nie wiem, czy dobrze zrozumiałem, ale to się robi tak:Proszę o poprawienie błędów. Znalazłem kilka bugów
1. Jak dodamy 2 odpowiedzi (1 prawdziwa, 2 fałszywa), to z innych pytań bierze sobie 3 odpowiedź losowo, np.
"Lubie frytki ?" "Tak" "Nie"
"Mam na imie :" "Mariusz" "Michal" "Max"
Co w wyniku jak wyjdzie pytanie 1 do quiz'u, to podpowiedzi są np. takie : Nie - Max - Tak
Ale akurat to można zaradzić dając zawsze 3 odpowiedzi, ale jest jeszcze jeden bug, który właśnie proszę o naprawienie..
2. Jak klikamy w podpowiedź przy pytaniu pierwszym, to w podpowiedzi jest losowane nowe pytanie i do niego podpowiedzi, np wzorując się na przykładzie z pytaniami z punktu pierwszego.
Pytanie : Lubie frytki ? Klikamy w podpowiedź i wyświetla się pytanie z podpowiedziamy do tego jak ma na imię, a czasem frytki. Bo tu znów widocznie jest losowanie pytania, nie ma zapamiętania, czy coś w tym stylu.
Głównie chodzi mi o naprawienie 2 punktu, bo mija się to z celem podpowiedzi.
A gdy złączymy 2 błędy to w rezultacie mamy takie coś :
Mam na imię ?
Klikamy w podpowiedź, a tam wyskakuje :
Lubie frytki ?
Mariusz
Nie
Tak
Pozdrawiam i proszę o zareagowanie, bardzo mi zależy na tym
"Mam na imie: Basia, Kasia, Asia" "odp.1" "odp.2" "odp.3"
Napisano 13.02.2012 15:23

Napisano 15.06.2012 18:10
Napisano 26.06.2012 17:16
Do pliku quiz.ini dopisujemy w formacie:
"Pytanie" "Dobra odpowiedz" "Zla odpowiedz" "Zla odpowiedz" "Zla odpowiedz"

Napisano 28.06.2012 14:17

Pytanie wyskakuje (np. ile pies ma łap ?) - nie znamy odpowiedzi - klikamy podpowiedz - wyskakuje inne pytanie z odpowiedzą. A to jest bez sensu, przecież nie wiedzieliśmy ile pies ma łap i chcieliśmy do TEGO pytania podpowiedź, a nie do następnego, czyli np.. ile bóbr ma ogonów..
Napisano 22.01.2014 11:28
sry za odkop ale dlaczego nie dziala kompilacja z powodu cod_get_user_level ??
Napisano 22.01.2014 14:47
Napisano 27.02.2014 08:30
Ej a powiecie gdzie jest ten plik //#define CODMOD ?
Napisano 27.02.2014 08:57
//#define CODMOD znajduję się w pliku .sma musisz sam ponownie skompilować.
Napisano 27.02.2014 10:57
dzięki Dzięki
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: quiz, marwit, pytania, odpowiedzi, plugin, amx, codmod
Diablo Mod Core by DarkGL, wersja 1.2.2Patch do Diablo Mod Core 1.2.1 Beta by DarkGL Napisany przez Silver Zero, 24.04.2025 ![]() |
|
![]() |
|||
Cs-Asgard.pl | Sieć serwerów Cs 1.6Napisany przez Lakrous, 17.04.2025 ![]() |
|
![]() |
|||
Plugin
Klany, płatne.Napisany przez NAVIK, 04.02.2025 ![]() |
|
![]() |
|||
Szukam pluginu Ultimate AFK do cs 1.6Napisany przez DeroY, 05.11.2024 ![]() |
|
![]() |
|||
![]() |
[ROZWIĄZANE] [QTM.Peyote] Dopisanie informacji do /klasyNapisany przez Lakrouss, 04.04.2024 ![]() |
|
![]() |
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych