Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Nie działa pobieranie klasy


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 Jak się nazwać

    Wszechmogący

  • Power User

Reputacja: 170
Profesjonalista

  • Postów:617
  • Imię:a
  • Lokalizacja:a
Offline

Napisano 14.08.2011 13:18

if((zadanie == 5) && ((!hs) || (klasa != PobierzKlasePrzezNazwe("Snajper")))) return;

Czemu nie działa ?
oraz czy takie coś by zadziałało
if((zadanie == 5) && ((!hs) || (klasa != PobierzKlasePrzezNazwe("Snajper") || (klasa != PobierzKlasePrzezNazwe("Profesjonalny Snajper") || (klasa != PobierzKlasePrzezNazwe("Elitarny Snajper")))) return;



Ew czy mógłby mi ktoś napisać jak to ma wyglądać.
Jest PobierzKlasePrzezNazwe bo robię to w silniku coda


2 pytanie:
public UstawPerk(id, perk, wartosc, pokaz_info)
{
if(!ilosc_perkow)
return PLUGIN_CONTINUE;

static obroty[33];

if(obroty[id]++ >= 5)
{
UstawPerk(id, 0, 0, 0);
obroty[id] = 0;
return PLUGIN_CONTINUE;
}

perk = (perk == -1)? random_num(1, ilosc_perkow): perk;
wartosc = (wartosc == -1 || min_wartosci_perkow[perk] > wartosc || wartosc > max_wartosci_perkow[perk])? random_num(min_wartosci_perkow[perk], max_wartosci_perkow[perk]): wartosc;

new ret;

new forward_handle = CreateOneForward(pluginy_perkow[perk_gracza[id]], "cod_perk_disabled", FP_CELL, FP_CELL);
ExecuteForward(forward_handle, ret, id, perk);
DestroyForward(forward_handle);

perk_gracza[id] = 0;

forward_handle = CreateOneForward(pluginy_perkow[perk], "cod_perk_enabled", FP_CELL, FP_CELL, FP_CELL);
ExecuteForward(forward_handle, ret, id, wartosc, perk);
DestroyForward(forward_handle);

if(ret == 4)
{
UstawPerk(id, -1, -1, 1);
return PLUGIN_CONTINUE;
}

ExecuteForward(perk_zmieniony, ret, id, perk, wartosc);

if(ret == 4)
{
UstawPerk(id, -1, -1, 1);
return PLUGIN_CONTINUE;
}

perk_gracza[id] = perk;
wartosc_perku_gracza[id] = wartosc;

obroty[id] = 0;

if(pokaz_info && perk_gracza[id])
client_print(id, print_chat, "[COD:MW] Zdobyles %s.", nazwy_perkow[perk_gracza[id]]);

new zadanie = zadanie_gracza[id]
if(flagi[zadanie] & ZDOBADZ)
{
if((zadanie == 16) && (PobierzPerk(id) != PobierzPerkPrzezNazwe("Apteczka"))) return PLUGIN_CONTINUE
postep[id][zadanie]++
SprawdzPostep(id)
}

return PLUGIN_CONTINUE;
}



Czy takie coś zadziała

Użytkownik Jak się nazwać edytował ten post 14.08.2011 13:51

  • +
  • -
  • 0
Pisze na zamówienie statystyki pod nvault. GG: 15600964

#2 Goliath

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 1227
Godlike

  • Postów:2334
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Maciej
  • Lokalizacja:Mońki
Offline

Napisano 14.08.2011 18:45

Też miałem kiedyś podobny problem. Okazało się, że w normalnych funkcjach nie można używać param_convert (użytego m.in. w funkcji PobierzKlasePrzezNazwe), bo wywala błąd w logach. Powinno być:
if(zadanie == 5 && (!hs || (!equal(nazwy_klas[klasa], "Snajper") && !equal(nazwy_klas[klasa], "Profesjonalny Snajper") && !equal(nazwy_klas[klasa], "Elitarny Snajper")))) return;

A to drugie powinno działać, gdy zmienisz to na:
public UstawPerk(id, perk, wartosc, pokaz_info)
{
if(!ilosc_perkow)
return PLUGIN_CONTINUE;

static obroty[33];

if(obroty[id]++ >= 5)
{
UstawPerk(id, 0, 0, 0);
obroty[id] = 0;
return PLUGIN_CONTINUE;
}

perk = (perk == -1)? random_num(1, ilosc_perkow): perk;
wartosc = (wartosc == -1 || min_wartosci_perkow[perk] > wartosc || wartosc > max_wartosci_perkow[perk])? random_num(min_wartosci_perkow[perk], max_wartosci_perkow[perk]): wartosc;

new ret;

new forward_handle = CreateOneForward(pluginy_perkow[perk_gracza[id]], "cod_perk_disabled", FP_CELL, FP_CELL);
ExecuteForward(forward_handle, ret, id, perk);
DestroyForward(forward_handle);

perk_gracza[id] = 0;

forward_handle = CreateOneForward(pluginy_perkow[perk], "cod_perk_enabled", FP_CELL, FP_CELL, FP_CELL);
ExecuteForward(forward_handle, ret, id, wartosc, perk);
DestroyForward(forward_handle);

if(ret == 4)
{
UstawPerk(id, -1, -1, 1);
return PLUGIN_CONTINUE;
}

ExecuteForward(perk_zmieniony, ret, id, perk, wartosc);

if(ret == 4)
{
UstawPerk(id, -1, -1, 1);
return PLUGIN_CONTINUE;
}

perk_gracza[id] = perk;
wartosc_perku_gracza[id] = wartosc;

obroty[id] = 0;

if(pokaz_info && perk_gracza[id])
client_print(id, print_chat, "[COD:MW] Zdobyles %s.", nazwy_perkow[perk_gracza[id]]);

new zadanie = zadanie_gracza[id]
if(flagi[zadanie] & ZDOBADZ)
{
if(zadanie == 16 && !equal(nazwy_perkow[perk_gracza[id]], "Apteczka")) return PLUGIN_CONTINUE
postep[id][zadanie]++
SprawdzPostep(id)
}

return PLUGIN_CONTINUE;
}

  • +
  • -
  • 1

#3 Jak się nazwać

    Wszechmogący

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 170
Profesjonalista

  • Postów:617
  • Imię:a
  • Lokalizacja:a
Offline

Napisano 14.08.2011 21:00

Sprawdzę ale i tak +
  • +
  • -
  • 0
Pisze na zamówienie statystyki pod nvault. GG: 15600964




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych