Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
phpBB

Jak zmienić obrazek przy dziale?

phpBB

  • Zamknięty Temat jest zamknięty
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 Blagom

    Początkujący

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:19
  • GG:
Offline

Napisano 04.08.2011 17:25

Witam,
Z góry przepraszam jeśli to nie ten dział.
Chciałbym zmienić obrazki obok nazwy działu (zaznaczone na SS'y)
Na SS'ie znalazłem forum, na którym już są zmienione te obrazki, a na normalnym forum są podstawowe.
Tak, więc proszę o napisanie w jakim pliku można zmienić te obrazki i jeśli ktoś może to krótką instrukcję.

SS: http://img839.images...przytemacie.png

TO samo SS
http://img839.imageshack.us/img839/4137/obrazkiprzytemacie.png

Pozdrawiam
Blagom
  • +
  • -
  • 0

#2 Ojciec Dyrektor

    papa smerf.

  • Przyjaciel

Reputacja: 476
Wszechobecny

  • Postów:3035
  • Imię:Paweł
  • Lokalizacja:Rabka-Zdrój
Offline

Napisano 04.08.2011 21:48

Jest to modyfikacja Forum Images.


Najpierw wgraj to
http://www.przemo.or...pic.php?t=52880

a tu modyfikacja tej modyfikacji
phpBB2 by Przemo :: View topic - Extended Multi Forum Images
  • +
  • -
  • 1

#3 Lukasz5

    Godlike

  • Power User

Reputacja: 276
Wszechwidzący

  • Postów:1414
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:C: / WINDOWS
Offline

Napisano 05.08.2011 01:02

Lub jeżeli masz podstawowe obrazki w folderze to można nadpisać innym obrazkiem dany obrazek.
  • +
  • -
  • 0

#4 Blagom

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:19
  • GG:
Offline

Napisano 05.08.2011 10:32

Chodzi mi oto, żeby mieć tak jak na SS'ie który dałem.

Zrobiłem wszystko tak jak podał Ojciec Dyrektor ale pojawia się taki błąd.

Couldn't update forum information

DEBUG MODE

SQL Error : 1064 You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ' forum_status = 0, forum_sort = 'SORT_FPDATE', password = '', forum_color = '', ' at line 2

UPDATE phpbb_forums SET forum_name = 'Muzyka', cat_id = 7, forum_desc = '', forum_image_url = 'link_folder',, forum_status = 0, forum_sort = 'SORT_FPDATE', password = '', forum_color = '', forum_moderate = 0, locked_bottom = 1, no_count = 0, forum_trash = 0, forum_separate = 2, forum_show_ga = 1, forum_tree_req = 0, forum_tree_grade = 3, forum_no_helped = 0, forum_no_split = 0, topic_tags = '', prune_enable = 0, forum_link='', forum_link_internal=0, forum_link_hit_count=0, main_type = 'c' WHERE forum_id = 44

Line : 999
File : admin_forums.php

A tutaj jest wycinek z admin_forums (od 978 do 1007):

			}

			$sql = "SELECT cat_id
				FROM " . CATEGORIES_TABLE . "
				WHERE cat_id = $cat_id";
			if ( (!$result = $db->sql_query($sql)) )
			{
				message_die(GENERAL_ERROR, "Couldn't get forum data", "", __LINE__, __FILE__, $sql);
			}
			$crow = $db->sql_fetchrow($result);

			if ( $crow['cat_id'] ==! $cat_id && $cat_id == $up_forum_id )
			{
				message_die(GENERAL_MESSAGE, $lang['Wrong_category']);
			}

			$sql = "UPDATE " . FORUMS_TABLE . "
				SET forum_name = '" . str_replace("\'", "''", $HTTP_POST_VARS['forumname']) . "', cat_id = $cat_id, forum_desc = '" . str_replace("\'", "''", $HTTP_POST_VARS['forumdesc']) . "', forum_image_url = '" . str_replace("\'", "''", $HTTP_POST_VARS['forumimageurl']) . "',, forum_status = " . intval($HTTP_POST_VARS['forumstatus']) . ", forum_sort = '" . str_replace("\'", "''", $HTTP_POST_VARS['forumsort']) . "', password = '" . str_replace("\'", "''", $HTTP_POST_VARS['password']) . "', forum_color = '" . str_replace("\'", "''", str_replace("#", "", $HTTP_POST_VARS['forum_color'])) . "', forum_moderate = $post_moderate, locked_bottom = $locked_bottom, no_count = $post_no_count, forum_trash = $forum_trash, forum_separate = " . intval($HTTP_POST_VARS['forum_separate']) . ", forum_show_ga = " . intval($HTTP_POST_VARS['forum_show_ga']) . ", forum_tree_req = " . intval($HTTP_POST_VARS['forum_tree_req']) . ", forum_tree_grade = " . intval($HTTP_POST_VARS['forum_tree_grade']) . ", forum_no_helped = " . intval($HTTP_POST_VARS['forum_no_helped']) . ", forum_no_split = " . intval($HTTP_POST_VARS['forum_no_split']) . ", topic_tags = '" . str_replace("\'", "''", $HTTP_POST_VARS['topic_tags']) . "', prune_enable = " . intval($HTTP_POST_VARS['prune_enable']) . $field_value_sql . "
				WHERE forum_id = $up_forum_id";
			if( !$result = $db->sql_query($sql) )
			{
				message_die(GENERAL_ERROR, "Couldn't update forum information", "", __LINE__, __FILE__, $sql);
			}

			sql_cache('clear', 'multisqlcache_forum');
			sql_cache('clear', 'forum_data');
			sql_cache('clear', 'moderators_list');

			if( $HTTP_POST_VARS['prune_enable'] == 1 )
			{

Co jest w tym źle zrobione że pojawia się taki błąd.

Użytkownik Blagom edytował ten post 05.08.2011 10:33

  • +
  • -
  • 0

#5 Ojciec Dyrektor

    papa smerf.

  • Przyjaciel

Reputacja: 476
Wszechobecny

  • Postów:3035
  • Imię:Paweł
  • Lokalizacja:Rabka-Zdrój
Offline

Napisano 05.08.2011 20:33

Którą modyfikację wgrałeś najpierw?
  • +
  • -
  • 0

#6 naXe

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 269
Wszechwidzący

  • Postów:1489
  • GG:
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Kwidzyn
Offline

Napisano 05.08.2011 21:34

Nie wykonałeś zapytanie SQL.
Wykonaj zapytanie, wyczyść cache.

#7 Blagom

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:19
  • GG:
Offline

Napisano 06.08.2011 06:38

Jak wykonuje zapytanie do SQL to pojawia się to:

#1046 - No database selected
ALTER TABLE `phpbb_forums` ADD `forum_image_url` VARCHAR( 255 ) ;

To Tak ma być?

No i oczywiście jak pierwsze wgrałem to: phpBB2 by Przemo :: View topic - Forum images
  • +
  • -
  • 0

#8 Ojciec Dyrektor

    papa smerf.

  • Przyjaciel

Reputacja: 476
Wszechobecny

  • Postów:3035
  • Imię:Paweł
  • Lokalizacja:Rabka-Zdrój
Offline

Napisano 06.08.2011 16:11

Wejdź w phpmyadmin wybierz baze na której stoi forum..

#1046 - No database selected

oznacza, że nie wybrałeś bazy danych do wykonania zapytania..
  • +
  • -
  • 0

#9 Blagom

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:19
  • GG:
Offline

Napisano 06.08.2011 17:52

Dziękuje wszystkim za pomoc, + do reputacji dodam każdemu.

Temat można zamknąć.

Pozdrawiam
  • +
  • -
  • 0

#10 Adminek AMXX.PL

    Admin :)

  • Bot

Reputacja: 156
Profesjonalista

  • Postów:7174
  • Lokalizacja:AMXX.PL
Offline

Napisano 06.08.2011 18:59

Wiadomość wygenerowana automatycznie


Ten temat został zamknięty przez moderatora.

Powód: problem rozwiązany

Jeśli się z tym nie zgadzasz, Dołączona grafika raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.


Z pozdrowieniami,
Zespół AMXX.PL





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: phpBB

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych