Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Problem - brak zwiększonej prędkości


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Jonywalker

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:66
Offline

Napisano 03.07.2011 16:20

Witam ;]

Mam taki plugin i nie chodzi mi w nim większa szybkość u gracza z flagą, czy może ktoś powiedzieć, gdzie jest błąd ?




#include <amxmodx>
#include <hamsandwich>

#include <fun>
#include <cstrike>

#include <fakemeta>
#include <engine>

#define ADMIN_VIP ADMIN_LEVEL_H
#define SCOREATTRIB_NONE	0 
#define SCOREATTRIB_DEAD	(1<<0) 
#define SCOREATTRIB_BOMB	(1<<1) 
#define SCOREATTRIB_VIP		(1<<2)

new VIPSkins[] = { "vip_skin" };
new bool:moze_skoczyc[33];
new stala_predkosc[33];

public plugin_init() {
	register_plugin("VIP", "1.0", "Screeaam..")
	
	RegisterHam(Ham_Spawn, "player", "Spawned", 1);
	register_event("DeathMsg", "DeathMsg", "a")
	register_message(get_user_msgid("ScoreAttrib"), "MessageScoreAttrib");
	register_forward(FM_CmdStart, "CmdStart");
  register_event("CurWeapon","Fast","be", "1=1");


}

public plugin_precache()
	precache_model("models/player/vip/vip.mdl")

public MessageScoreAttrib(iMsgID, iDest, iReceiver)
{   
	new iPlayer = get_msg_arg_int(1);
	if( is_user_connected(iPlayer)   && (get_user_flags(iPlayer) & ADMIN_VIP))
	{
		set_msg_arg_int( 2, ARG_BYTE, is_user_alive(iPlayer) ? SCOREATTRIB_VIP : SCOREATTRIB_DEAD);	
	}
} 

public Spawned(id)
{	
	if(!is_user_alive(id))
		return PLUGIN_HANDLED;
	
	if(get_user_flags(id) & ADMIN_VIP)
	{
		cs_reset_user_model(id)
           	cs_set_user_model(id, VIPSkins);
	
		set_user_health(id, 150);
		stala_predkosc[id] = 1
		
		set_user_footsteps(id, 1);
		
		set_user_armor(id, 200);
		moze_skoczyc[id] = true;
	}
	
	return PLUGIN_CONTINUE;
}



public CmdStart(id, uc_handle)
{
	if(!is_user_alive(id))
		return FMRES_IGNORED;
	
	new flags = pev(id, pev_flags);
	
	if((get_uc(uc_handle, UC_Buttons) & IN_JUMP) && !(flags & FL_ONGROUND) && !(pev(id, pev_oldbuttons) & IN_JUMP) && moze_skoczyc[id] && (get_user_flags(id) & ADMIN_VIP))
	{
		moze_skoczyc[id] = false;
		new Float:velocity[3];
		pev(id, pev_velocity,velocity);
		velocity[2] = random_float(265.0,285.0);
		set_pev(id, pev_velocity,velocity);
	}
	else if(flags & FL_ONGROUND)
		moze_skoczyc[id] = true;
		
	return FMRES_IGNORED;
}



public Fast(id)
{
        if(stala_predkosc[id])
        {
                set_user_maxspeed(id, get_user_maxspeed(id) + 400);
                // 400 to ile doda nam speeda czyli ogółem będzie gracz miał 650 bo standard speed prawie na wszystkich broniach wynosi 250 (Napisałem PRAWIE na WSZYSTKICH BRONIACH!)
        }
}

  • +
  • -
  • 0

#2 BedeBralCie

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:20
  • Imię:Paweł
  • Lokalizacja:Czego?
Offline

Napisano 06.07.2011 17:43

Spróbuj tak:
w public Fast(id) zamień
set_user_maxspeed(id, get_user_maxspeed(id) + 400);
na
set_user_maxspeed(id, 650.0);

  • +
  • -
  • 0
Pomogłem? Nie bądź sęp!

Daj Dołączona grafika !
Dołączona grafika

#3 Jonywalker

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:66
Offline

Napisano 07.07.2011 18:02

wyskakuje błąd w kompilatorze

... vip.sma<27> : warning 217" loose indetation
  • +
  • -
  • 0

#4 Raku129

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 70
Pomocny

  • Postów:280
  • GG:
  • Lokalizacja:Bielawa
Offline

Napisano 07.07.2011 18:37

Jonywalker użyj tabulatora, a nie spacji. Spróbuj tego co ci dał, a jak nie to ustaw w serwer.cfg większy max speed czy coś.
BedeBralCie to pierwsze powinno działać
  • +
  • -
  • 0

#5 Jonywalker

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:66
Offline

Napisano 07.07.2011 18:49

No właśnie po i przed zmienieniem tego co podawał BedeBralCie występował ten błąd i nie było zmiany prędkości w grze

a cvar sv_maxpeed jest dobrze ustawiony ;]
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych