Problemy z Gmamxbans.
Mevios
27.06.2011
Witam zainstalowałem Gmamxbans i mam z nim problem.Wszystko zainstalowałem poprawnie dodałem do plugin.ini itd.Ale ,gdy chcę kogoś np zbanować przez serwer to każdy nick jest na szaro i nie mogę na niego kliknąć.
Kiedy zmieniam ta linijka na 0 czyli odczyt z bazy sql to w ogóle nikt nie ma admina na serwerze. a w temacie jakimś widziałem ,że ktoś miał problem z banowanie i był szare nicki i dał na 0 to podziałało.Proszę o pomoc
Plugins.ini
Widziałem takich tematów sporo ,ale żaden mi nie pomógł.
Za pomoc daje +++
Użytkownik Fortes edytował ten post 27.06.2011 14:05
// Wczytywanie adminów // 0 z bazy SQL, 1 = z pliku users.ini, 2 = nie ładuje adminów amxbans_use_admins_file 1
Kiedy zmieniam ta linijka na 0 czyli odczyt z bazy sql to w ogóle nikt nie ma admina na serwerze. a w temacie jakimś widziałem ,że ktoś miał problem z banowanie i był szare nicki i dał na 0 to podziałało.Proszę o pomoc
Plugins.ini
amxbans_main.amxx amxbans_freeze.amxx amxbans_flagged.amxx amxbans_core.amxx ; AMX Mod X plugins ; Admin Base - Always one has to be activated admin.amxx ; admin base (required for any admin-related) ;admin_sql.amxx ; admin base - SQL version (comment admin.amxx) ; Basic admincmd.amxx ; basic admin console commands adminhelp.amxx ; help command for admin console commands adminslots.amxx ; slot reservation multilingual.amxx ; Multi-Lingual management
Widziałem takich tematów sporo ,ale żaden mi nie pomógł.
Za pomoc daje +++
Użytkownik Fortes edytował ten post 27.06.2011 14:05
Hiroshima
27.06.2011
admin.amxx ; admin base (required for any admin-related)
zamien na:
;admin.amxx ; admin base (required for any admin-related)
jesli chcesz korzystac z adminow ktorzy sa czytani z bazy mysql:
amxbans.cfg:
amxbans_use_admins_file 1
W strefie admina w amxbans dodaj admina, zaznacz na jakich serwerach ten admin ma posiadac uprawnienia, nastepnie wejdz w ustawienia serwera gdzie dałeś uprawnienia i kliknij w magiczny przycisk "przeładuj adminów".
czyli Serwer->Administratorzy (tam dodajesz admina) ma to wygladac mniej wiecej tak:

Akceptujesz, przeładowujesz adminów w ustawieniach serwera / resetujesz serwer / zmieniasz mape i wszystko działa.
Użytkownik hiroshima edytował ten post 27.06.2011 14:38
Mevios
27.06.2011
Dobra juz robie a gdzie jest ten przycisk przeladuj adminow bo troche nie ogarniety jestem.?
Mevios
27.06.2011
No niestety nie działa.Już nie chcę tych admów z bazy trudne może czytać z users.ini żaden problem no ale chce tylko tego żeby można było banować bo się nie da.Dalej szare tło w menu przy banowaniu ;/
Hiroshima
27.06.2011
nie moze nie dzialac... tyle Ci powiem.... w plugins.ini zakomentowales tego ;admin.amxx?
czy na serwerze jest jakis gracz bez immunitetu kiedy chcesz to testowac?
jesli dalej nie dziala, daj passy na PW i Ci to zrobie skoro jest to tak trudne...
Użytkownik hiroshima edytował ten post 27.06.2011 15:19
czy na serwerze jest jakis gracz bez immunitetu kiedy chcesz to testowac?
jesli dalej nie dziala, daj passy na PW i Ci to zrobie skoro jest to tak trudne...
Użytkownik hiroshima edytował ten post 27.06.2011 15:19
Mevios
27.06.2011
Tak robię wszystko tak jak mówiłeś wchodzę na serwer i są problemy.Jeżeli dam ,że z pliku users.ini ma pobierać adminów to jest git lecz wszystkie nicki na szaro nie można nikogo banować a na pewno nie jest tak ,że jak gra 20 osób to każda ma immunited także jestem pewien ,że coś mam źle a jeżeli dam admini z bazy danych sql to nikt na serwerze nie ma admina .
Użytkownik Fortes edytował ten post 27.06.2011 15:26
Użytkownik Fortes edytował ten post 27.06.2011 15:26
Hiroshima
27.06.2011
nie mam pojęcia co, ale coś jednak robisz źle.
Daj te dane na PW i się tym zajmę jeśli chcesz
Daj te dane na PW i się tym zajmę jeśli chcesz
V3ko
27.06.2011
Nikt nie pomyślał, że się nie łączy z serwerem
. Daj logi
Ale z góry zakładam, że brak połączenia zdalnego. Dodaj % w zdalnym łączeniu się z bazą.

Hiroshima
27.06.2011
wytlumaczenie dlaczego tak bylo:
-oczywiscie pro hosting
- wrzucone pluginy od amxbans 6.0 - LOL
- brak uprawnien do bazy danych dla zewnetrznych hostow
dodatkowo:
register_globals Włączony
magic_quotes_gpc Włączony 
naprawilem, dziala temat do zamkniecia
-oczywiscie pro hosting
- wrzucone pluginy od amxbans 6.0 - LOL
- brak uprawnien do bazy danych dla zewnetrznych hostow
dodatkowo:
register_globals Włączony

naprawilem, dziala temat do zamkniecia
Mevios
27.06.2011
Kolega hiroshima wszystko mi zrobił.Naprawdę dzięki.
Oczywiście plusik dla niego bo wszystko działa.
Oczywiście plusik dla niego bo wszystko działa.
Spo^iler
28.06.2011
ja mam ten sam problem... Hiroshima dodaje Cie na steam a Ty mnie usuwasz