Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
Tutorial

[5.9l] Zmiana zapisu z SQL na nVault

Tutorial

  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
30 odpowiedzi w tym temacie

#1 Ocet:)

    Początkujący

  • Zbanowany

Reputacja: 10
Początkujący

  • Postów:12
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:Konin
Offline

Napisano 29.05.2011 22:01

*
Popularny

W tym Poradniku Przedstawie wam jak zrobić Slynnego DiabloModa 5.9l [SQL] na DiabloMod 5.9l [nVault]!
Wiec Do Dzieła!


Znajdz:

#include <sqlx>


Za mien na:
#include <nvault>

Znajdz:
new bool:g_wasducking[MAX+1]

Dodaj pod:
new g_vault

Znajdz i Usun:
new player_class_lvl[33][9]
new player_class_lvl_save[33]

new player_xp_old[33]

new database_user_created[33]

new srv_avg[9] = {1,1,1,1,1,1,1,1,1}

Aha i Jeszcze usun:
new loaded_xp[33]
new sqlstart = 30 // Tyle prob jest na mape na poprawne polaczenie - bo cos sie zapetla gdy wylancza sie serwer (zmiena mapy?)
new asked_sql[33]
new asked_klass[33]
new olny_one_time=0

Znajdz i Usun:
// SQL //

new Handle:g_SqlTuple

new g_sqlTable[64] = "dbmod_tables"
new g_boolsqlOK=0

// SQL //

W public plugin_init() usuń :

new map[32]
    get_mapname(map,31)
    new times[64]
    get_time("%m/%d/%Y - %H:%M:%S" ,times,63)
    log_to_file("addons/amxmodx/logs/diablo.log","%s ### MAPA: %s ### ",times,map)

    register_cvar("diablo_sql_host","localhost",FCVAR_PROTECTED)
    register_cvar("diablo_sql_user","root",FCVAR_PROTECTED)
    register_cvar("diablo_sql_pass","root",FCVAR_PROTECTED)
    register_cvar("diablo_sql_database","dbmod",FCVAR_PROTECTED)

    register_cvar("diablo_sql_table","dbmod_tablet",FCVAR_PROTECTED)
    register_cvar("diablo_sql_save","0",FCVAR_PROTECTED)    // 0 - nick
                                // 1 - ip
                            // 2 - steam id

Oraz:
register_cvar("diablo_avg", "1")

I dodaj na poczatku plugin_init() :
g_vault = nvault_open("Diablo_stats")

Znajdz:
//Koniec noze

Usun:
Spoiler


Znajdz:
public savexpcom(id)

Zamien na:
public savexpcom(id)
{
    if(get_cvar_num("SaveXP") == 1) 
    {
        SubtractStats(id,player_b_extrastats[id])
        SubtractRing(id)
        SaveXP(id)
        BoostStats(id,player_b_extrastats[id])
        BoostRing(id)
        SaveXP(id)
    }
}

public SaveXP(id) oraz public LoadXP(id) Zamien na:
Spoiler


Jeszcze usun:
public Save_xp_handle(FailState,Handle:Query,Error[],Errcode,Data[],DataSize)

oraz
public Load_xp_handle(FailState,Handle:Query,Error[],Errcode,Data[],DataSize)

oraz
public LoadAVG()

oraz
public Load_AVG_handle(FailState,Handle:Query,Error[],Errcode,Data[],DataSize)

oraz
public look_for_none()

oraz
public select_class_query(id)

oraz
public select_class_handle(FailState,Handle:Query,Error[],Errcode,Data[],DataSize)


public select_class(id,lx[]) oraz public select_class_menu(id, key)

Zamien na:
Spoiler


public changerace(id)

Zamien na:
public changerace(id)
{
set_user_health(id,0)
savexpcom(id)
client_connect(id)
select_class(id)
}


Znajdz:
public client_putinserver(id)


Zamien na:
public client_putinserver(id){
count_jumps(id)
JumpsLeft[id]=JumpsMax[id]
}


Znajdz:
public client_disconnect(id)


Zamien na:
public client_disconnect(id)
{
new ent
new playername[40]
get_user_name(id,playername,39)
player_dc_name[id] = playername
player_dc_item[id] = player_item_id[id]
if (player_b_oldsen[id] > 0.0) client_cmd(id,"sensitivity %f",player_b_oldsen[id])
savexpcom(id)

remove_task(TASK_CHARGE+id)

while((ent = fm_find_ent_by_owner(ent, "fake_corpse", id)) != 0)
fm_remove_entity(ent)
}


Znajdz i Usun:
if (player_class[id] == 0) select_class_query(id)


public Give_Xp(id,amount) Zamien na:
public Give_Xp(id,amount)
{
if(player_xp[id]+amount!=0){
player_xp[id]+=amount
if (player_xp[id] > LevelXP[player_lvl[id]])
{
player_lvl[id]+=1
player_point[id]+=2
set_hudmessage(60, 200, 25, -1.0, 0.25, 0, 1.0, 2.0, 0.1, 0.2, 2)
show_hudmessage(id, "Awansowales do poziomu %i", player_lvl[id])
}

if (player_xp[id] < LevelXP[player_lvl[id]-1])
{
player_lvl[id]-=1
player_point[id]-=2
set_hudmessage(60, 200, 25, -1.0, 0.25, 0, 1.0, 2.0, 0.1, 0.2, 2)
show_hudmessage(id, "Spadles do poziomu %i", player_lvl[id])
}
write_hud(id)
}
}


W public client_connect(id) Usun:

asked_sql[id]=0


Jesli cos Zapomnialem Albo cos jest nie tak Pisz w Komentarzach Sproboje naprawic!

Jeszcze daje Gotowe .sma i .amxx

Morzecie Umieszczac na Innych Forach itp ...

Pozdrawiam :)


</nvault></sqlx>

Załączone pliki



#2 Drewno.

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 36
Życzliwy

  • Postów:263
  • GG:
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 30.05.2011 13:31

GOSCIU JESTEŚ WIELKI!!! MASZ ODE MNIE WIELKIEGO +

Użytkownik PedoBear. edytował ten post 30.05.2011 13:31


#3 Onyke

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 705
Guru

  • Postów:2178
Offline

Napisano 30.05.2011 14:07

Sql i tak lepsze. Można zrobić sobie automata co dodaje expa za smsy itp.
No ale + masz ;)
  • +
  • -
  • 0

#4 sharkowy

    Lokalna anomalia sejsmiczna o nieustalonej genezie.

  • Przyjaciel

Reputacja: 71
Pomocny

  • Postów:1913
Offline

Napisano 30.05.2011 14:12

No i SQL zmniejsza zużycie CPU ;P

Dołączona grafika za fatygę się należy.
  • +
  • -
  • 0

2011 - Admin FFA

2011 ~ 2012 - Support Team

2012 ~ 2014 - Moderator

2014 - Junior Admin

2015 - Przyjaciel  R.I.P. sharkowy :(

 


#5 Ocet:)

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 10
Początkujący

  • Postów:12
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:Konin
Offline

Napisano 30.05.2011 16:14

Dosc trudne to to niebylo w 1 Godz.Trzeba pomyslec :)

#6 Jak się nazwać

    Wszechmogący

  • Power User

Reputacja: 170
Profesjonalista

  • Postów:617
  • Imię:a
  • Lokalizacja:a
Offline

Napisano 31.05.2011 14:03

Hmm a w client connect nie trzeba tego zmienic
Spoiler

asked sql ??
i jeszcze
stock hudmsg(id,Float:display_time,const fmt[], {Float,Sql,Result,_}:...)
czemu float,sql?

Użytkownik Jak się nazwać edytował ten post 31.05.2011 14:07

  • +
  • -
  • 0
Pisze na zamówienie statystyki pod nvault. GG: 15600964

#7 Ocet:)

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 10
Początkujący

  • Postów:12
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:Konin
Offline

Napisano 31.05.2011 14:34

@Jak się nazwać

stock hudmsg(id,Float:display_time,const fmt[], {Float,Sql,Result,_}:...)


To jest nawet w DiabloModzie gdzie niema SQL`A Sprawdz sobie DiabloMod 5.4h albo inne.

Pozdrawiam! :)






#8 CheQ

    Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem.

  • Junior Admin

Reputacja: 1984
Godlike

  • Postów:5534
  • Imię:Adaś
  • Lokalizacja:Glinianka
Offline

Napisano 01.06.2011 08:37

zdajesz sobie sprawe ilu ludzi szukało takiej wersji?. + się należy ;))
  • +
  • -
  • 0

b_560_95_1.png


#9 Emixx.

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 54
Pomocny

  • Postów:209
  • Steam:steam
  • Imię:Wojtek
  • Lokalizacja:Przytkowice
Offline

Napisano 01.06.2011 13:29

MySQL i tak jest lepsze ;] Szybko sobie wyedytujesz co chcesz w bazie ;) a w nVault tak łatwo nie ma ;]
Masz plusa ;]
  • +
  • -
  • 0

#10 Droso

    Dawniej HubertTM

  • Support Team

Reputacja: 1279
Godlike

  • Postów:2371
  • Steam:steam
  • Imię:Hubert
  • Lokalizacja:Tomaszów Mazowiecki
Offline

Napisano 01.06.2011 15:09

Jeżeli ktoś ma bazę lub jej nie ma lub nie umie podłączyć diablo do sql .

To jest poradnik dla niego.

Lecz przy SQL jest wiele możliwości łatwe staty na forum ( bo już czyta z sql) , sklepiki itp...
  • +
  • -
  • 0

Piszę pluginy pod: AMX MOD X oraz SOURCE MOD!

Na zlecenie i bez zlecenia zresztą też!


#11 Ocet:)

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 10
Początkujący

  • Postów:12
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:Konin
Offline

Napisano 01.06.2011 15:19

Dziekuje za + :)

Kto chce SQL to wybierze ja ale ja Tylko zrobilem ten Poradnik ze mozna zrobic na nVault bo mozna grac sobie np: na Lanie z Kolegami itp..

Pozdrawiam :)



#12 ToJaTwojTelefon

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 72
Pomocny

  • Postów:87
  • Imię:Mariusz
  • Lokalizacja:Gorlice
Offline

Napisano 01.06.2011 16:50

Dzięki długo na to czekałem i się doczekałem + za wysiłek :)
  • +
  • -
  • 0

#13 Jak się nazwać

    Wszechmogący

  • Power User

Reputacja: 170
Profesjonalista

  • Postów:617
  • Imię:a
  • Lokalizacja:a
Offline

Napisano 02.06.2011 01:02

Mam pytanie bo tu jest
public LoadXP(id)
A czemu w cod modzie jest
public LoadXP(id, klasa_gracza)

Możesz mi wytłumaczyć?
  • +
  • -
  • 0
Pisze na zamówienie statystyki pod nvault. GG: 15600964

#14 Ocet:)

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 10
Początkujący

  • Postów:12
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:Konin
Offline

Napisano 02.06.2011 12:39

Poniewaz Jestes w Dziale DiabloMod?

#15 efee

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 10
Początkujący

  • Postów:73
  • Imię:Michal
  • Lokalizacja:Krakow
Offline

Napisano 04.06.2011 09:04

Brawo!
Wszystko ładnie działa
Oczywiście +
  • +
  • -
  • 0
Zapraszam na Elite-Zone.pl
Największa sieć serwerów w Polsce!

#16 Death_Player

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 25
Życzliwy

  • Postów:325
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 13.06.2011 19:52

rozumiem że po wgraniu tego już nie ma możliwości zrobienia na www statystyk klas ?
  • +
  • -
  • 0

#17 Aard

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 16
Początkujący

  • Postów:190
  • Lokalizacja:Toruń
Offline

Napisano 13.06.2011 20:03

da sie ale na przykładzie cod mod stats
  • +
  • -
  • 0

#18 góruś

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 136
Zaawansowany

  • Postów:164
  • GG:
  • Imię:Damian
  • Lokalizacja:Grójec
Offline

Napisano 13.06.2011 20:07

oczywiście, że jest, przykładem tego mogą być statystyki www coda na nvaultcie

@up
szybszy ;s

Użytkownik góruś edytował ten post 13.06.2011 20:10

  • +
  • -
  • 0

Piszesz na gg w sprawie pomocy? Z góry ignore, pozdrawiam.

CS 1.6 Download
Serwery CS
Cs nonsteam download


#19 Death_Player

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 25
Życzliwy

  • Postów:325
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 14.06.2011 09:22

A jak ktoś ma frakcje zrobione, to jak ma podmienić formułki menu ?
  • +
  • -
  • 0

#20 góruś

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 136
Zaawansowany

  • Postów:164
  • GG:
  • Imię:Damian
  • Lokalizacja:Grójec
Offline

Napisano 14.06.2011 12:01

A co Ty chcesz podmieniać? Przecież frakcje to tylko "fikcyjne nazwy" które głównie służą łatwiejszej orientacji, zapis expa jak i wczytywanie w żadnym wypadku nie mają nic wspólnego z nimi.
  • +
  • -
  • 0

Piszesz na gg w sprawie pomocy? Z góry ignore, pozdrawiam.

CS 1.6 Download
Serwery CS
Cs nonsteam download






Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: Tutorial

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych