Portal Gun
Onyke
29.05.2011
Jest w tej wersji takie coś jak tutaj w 1:19 ?
YouTube - ‪CS 1.6 Portal project DEMO‬‏
Pytam bo chwilowo nie mogę sprawdzić.
Droso
29.05.2011
Dark Mogłeś zrobić że tej textury nie widać w portalu chociaż czyli w niebieskim portalu było by niebiesko tło widać .

DarkGL
29.05.2011
jesli ktoś zrobi lepszy model broni / portalu ja zchecia zedytuje plugin zeby działały ja nie znam sie na grafice
Hiroshima
29.05.2011
mam 2 propozycje:
- w oryginalnym portalu prawy przycisk myszy tworzy pomaranczowy portal, lewy natomiast tworzy niebieski portal. Na portalgunie odpowiednio objawia sie to kolorami ostatniego uzytego portalu. Mozesz tak to zrobic, zeby nie trzeba bylo przelaczac trybu portalu tylko automatycznie dzialal na prawy lub lewy przycisk myszy?
- ta muzyczka helo.wav przy zakupie portalguna na pewno by nadala klimatu grze
BTW - ten pomysł z kamerką nie jest zły
portal moglby reagowac na +use i wyswietlac co jest za drugim portalem 
Modele broni i portalu będę mieć prawdopodobnie wieczorem.
Użytkownik hiroshima edytował ten post 29.05.2011 15:37
- w oryginalnym portalu prawy przycisk myszy tworzy pomaranczowy portal, lewy natomiast tworzy niebieski portal. Na portalgunie odpowiednio objawia sie to kolorami ostatniego uzytego portalu. Mozesz tak to zrobic, zeby nie trzeba bylo przelaczac trybu portalu tylko automatycznie dzialal na prawy lub lewy przycisk myszy?
- ta muzyczka helo.wav przy zakupie portalguna na pewno by nadala klimatu grze

BTW - ten pomysł z kamerką nie jest zły

Modele broni i portalu będę mieć prawdopodobnie wieczorem.
Użytkownik hiroshima edytował ten post 29.05.2011 15:37
ptk.
29.05.2011
hah dzięki już sobie przerobiłem i mam jako itemik na Cod Mod świetna Robota +
Agent
29.05.2011
Ciekawy pomysł i wykonanie również dobre z tego co widzę 
Plusik leci za plugin, bo może się przydać.

Plusik leci za plugin, bo może się przydać.
Hiroshima
29.05.2011
model portalgun juz jest i wyglada lepiej niz poprzedni.
Model portalu bedzie dopiero jutro ale zapowiada sie nieźle ;]
moznaby jeszcze zrobić p_portal.mdl poniewaz aktualnie jak sie patrzy na kogos to widac jakby biegał z usp i tutaj uśmiech nr 5 w strone Abes'a
ja nie ogarniam przerobienia modeli z CSS do mdl...
Użytkownik hiroshima edytował ten post 29.05.2011 21:04
Model portalu bedzie dopiero jutro ale zapowiada sie nieźle ;]
moznaby jeszcze zrobić p_portal.mdl poniewaz aktualnie jak sie patrzy na kogos to widac jakby biegał z usp i tutaj uśmiech nr 5 w strone Abes'a

Załączone pliki
Użytkownik hiroshima edytował ten post 29.05.2011 21:04
Abes Mapper
30.05.2011
Do pierwszego postu dodałem:
-poprawiony wyżej model żeby przy cl_righthand 1 był po prawej stronie
-nowe modele portali
-filmik przedstawiający nowe modele
-poprawiony wyżej model żeby przy cl_righthand 1 był po prawej stronie
-nowe modele portali
-filmik przedstawiający nowe modele
Raku129
30.05.2011
Jest już jakiś serwer z tym? Bo bym chętnie zagrał z 20 osobami na dd2, ale jakby się to na respawnie dostawało

Droso
30.05.2011
Nice Abes . Dekompilowałeś mapkę z portala?
// P.S można by było dodać ściany na których nie można portala tak jak w portalu
Użytkownik HubertTM edytował ten post 30.05.2011 14:07
// P.S można by było dodać ściany na których nie można portala tak jak w portalu

Użytkownik HubertTM edytował ten post 30.05.2011 14:07
DarkGL
30.05.2011
hiroshima mozesz dac model v_ ktory ma dwa kolor niebieski i pomaranczowy ? (dwa rozne skiny)
Hiroshima
30.05.2011
jasne, ale musze poczekac na czlowieka
wieczorem będzie zrobione
tylko jest maly problem: jak ustawie, zeby dawalo portalguna na spawn to czasem nie daje... wtedy usp odgrywa role portalguna strzelajac normalnymi nabojami i portalami... moze lepiej byloby gdyby zamiast noza byl portalgun?
Użytkownik hiroshima edytował ten post 30.05.2011 15:21

tylko jest maly problem: jak ustawie, zeby dawalo portalguna na spawn to czasem nie daje... wtedy usp odgrywa role portalguna strzelajac normalnymi nabojami i portalami... moze lepiej byloby gdyby zamiast noza byl portalgun?
Użytkownik hiroshima edytował ten post 30.05.2011 15:21
Abes Mapper
30.05.2011
Nice Abes . Dekompilowałeś mapkę z portala?
Tak ale miałem sam szkielet. Połączyłem dwie mapki i musiałem oteksturować + edytować.
Dark, masz tutaj portalguna z dwoma skinami:
Skin 1

Skin 2

I jak już będziesz to edytował to najlepiej jak byś zrobił pod attack1 blue portal a pod attack2 orange portal
Załączone pliki
Użytkownik Abes Mapper edytował ten post 30.05.2011 16:34
Modyfikacja modelu - przyciemnienie szybki, dodano aktualne screeny
Abes Mapper
30.05.2011
Dark zapowiedział że niedługo wyda nową wersję i jak ktoś ma jakieś pomysły co do pluga to pisać !

Onyke
30.05.2011
Dark zapowiedział że niedługo wyda nową wersję i jak ktoś ma jakieś pomysły co do pluga to pisać !
Jak nie ma to to było by dobreJest w tej wersji takie coś jak tutaj w 1:19 ?

Hiroshima
30.05.2011
No to reasumując zbiór najlepszych pomysłów:
- kazdy dostaje portalgun na spawn zamiast noza (obecnie nie daje w pierwszej rundzie a w nastepnych na zmiane ktos nie ma portalguna i nie da sie go kupic, poniewaz wyskakuje komunikat, ze gracz ma juz portalguna. Tak sie dzieje gdy w cvarach ustawi się, portal price -1 i portal na spawn)
- po podejsciu do strzelonego portalu i wcisnieciu +use widok z kamery drugiego portalu
- licznik longjumpa po wyskoku z portalu (to bylby totalny odjazd

- naprawienie bugu strzelania portalu zbyt wysoko na mapie i zacinanie sie w jej teksturach
- duzo.... bardzo duzo dzwiekow z portalu, teksty Glados'a mile widziane

- cos w rodzaju unstuck dla graczy ktorzy razem wejda w teleport i "przytulą" się do siebie
Amen

Użytkownik hiroshima edytował ten post 30.05.2011 21:45