Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Nie ładuje


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 adek199

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:90
  • Lokalizacja:Łódź
Offline

Napisano 27.05.2011 20:50

L 05/27/2011 - 21:42:02: Error on load_xp query: Unknown column 'nick' in 'where clause'
L 05/27/2011 - 21:42:02: load_xp Query failed.
L 05/27/2011 - 21:42:02: Error on select_class_handle query: Unknown column 'nick' in 'where clause'
L 05/27/2011 - 21:42:02: select_class_handle Query failed.
Nie działają mi /klasy i /klasa i wydaje mi się, że to coś z .sma.

Dodano 27 maj 2011 - 22:38:
Porobiłem w bazie danych nowe tabele i teraz jest
L 05/27/2011 - 22:34:59: *** Ostry STEAM_ID_LAN *** Create Class ***
L 05/27/2011 - 22:35:00: Error on create klass query: Field 'zlo' doesn't have a default value
L 05/27/2011 - 22:35:00: create klass Query failed.

Dodano 28 maj 2011 - 08:49:
Podobno to jest problem, z linijką tworzenia tabeli `zlo`
	new q_command[512] 	format(q_command,511,"CREATE TABLE IF NOT EXISTS `%s` ( `nick` VARCHAR( 64 ),`ip` VARCHAR( 64 ),`sid` VARCHAR( 64 ), `zlo` integer( 9 ), `klasa` integer( 2 ) , `lvl` integer( 3 ) DEFAULT 1, `exp` integer( 9 ) DEFAULT 0,  `str` integer( 3 ) DEFAULT 0, `int` integer( 3 ) DEFAULT 0, `dex` integer( 3 ) DEFAULT 0, `agi` integer( 3 ) DEFAULT 0, `man` integer( 3 ) DEFAULT 0 ) ",g_sqlTable) 	 	SQL_ThreadQuery(g_SqlTuple,"TableHandle",q_command) }
A ja takowej nie posiadam ;s
  • +
  • -
  • 0

#2 alien123

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 6
Nowy

  • Postów:54
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 28.05.2011 10:21

Daj sma.
  • +
  • -
  • 0

#3 V3ko

    Guru

  • Power User

Reputacja: 82
Zaawansowany

  • Postów:746
  • Lokalizacja:Stopnica
Offline

Napisano 28.05.2011 10:34

Adek nie masz wpisów w tabeli "nick" oraz "zlo". Dodaj wpis do tabeli
  • +
  • -
  • 1

#4 adek199

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:90
  • Lokalizacja:Łódź
Offline

Napisano 28.05.2011 11:47

Już sobie z tym poradziłem. Wszystkie tabele zrobiłem ręcznie wg. tego.
new q_command[512]      format(q_command,511,"CREATE TABLE IF NOT EXISTS `%s` ( `nick` VARCHAR( 64 ),`ip` VARCHAR( 64 ),`sid` VARCHAR( 64 ), `zlo` integer( 9 ), `klasa` integer( 2 ) , `lvl` integer( 3 ) DEFAULT 1, `exp` integer( 9 ) DEFAULT 0,  `str` integer( 3 ) DEFAULT 0, `int` integer( 3 ) DEFAULT 0, `dex` integer( 3 ) DEFAULT 0, `agi` integer( 3 ) DEFAULT 0, `man` integer( 3 ) DEFAULT 0 ) ",g_sqlTable)               SQL_ThreadQuery(g_SqlTuple,"TableHandle",q_command) }

Np robimy tabele `exp` zaznaczamy INT wpisujemy w długości 9 i w polu "Domyślnie" wpisujemy 0.

Dodano 28 maj 2011 - 12:51:
Pojawił mi się nowy problem z frakcjami. Otóż działa mi tylko frakcja "Bohaterowie", a frakcje "Demony", "Zwierzęta" i "Premium" przy wyborze mają lvl 0 i gdy się już jakąś klasę wybierze można grać, są jej moce, ale lvl nie leci.

Użytkownik adek199 edytował ten post 28.05.2011 11:48

  • +
  • -
  • 0

#5 V3ko

    Guru

  • Power User

Reputacja: 82
Zaawansowany

  • Postów:746
  • Lokalizacja:Stopnica
Offline

Napisano 28.05.2011 12:15

Reset leveli ;)
  • +
  • -
  • 0

#6 adek199

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:90
  • Lokalizacja:Łódź
Offline

Napisano 28.05.2011 12:43

Coś mi nie poszło. Skasowałem tabele lvl i teraz bohaterowie też nie działają :confused:
  • +
  • -
  • 0

#7 Apple()

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 128
Zaawansowany

  • Postów:398
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Długość geo. 22.632246 szerokość 51.221584
Offline

Napisano 28.05.2011 12:46

Bo musisz poczekać do next rundy albo mapy zanim Ci się zrobi tabela nowa.
  • +
  • -
  • 1

#8 adek199

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:90
  • Lokalizacja:Łódź
Offline

Napisano 28.05.2011 13:10

Ustawiłem sobie timeleft na 2 minuty i przeczekałem z kolegą 3 mapy... Nadal wszystkie frakcje mają we wszystkich klasach 0 lvl. :'( :'(
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych