Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
GmAMXBans

[FiX] [AMXBans] Zaladowano 0 admino z bazy danych

GmAMXBans

  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
15 odpowiedzi w tym temacie

#1 Misiaczek ;c

    /dev/null

  • Moderator

Reputacja: 1662
Godlike

  • Postów:2495
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Halemba
Offline

Napisano 15.05.2011 09:44

*
Popularny

FIX dotyczy jakże cudownego błędu ze złą informacją o przeładowaniu adminów ;D

Aby ten problem usunąć wystarczy zmienić 1 rzecz w pliku amxbans_core.sma (linia 356 do 387)
Znajdź:


while(SQL_MoreResults(query))
{
SQL_ReadResult(query, qcolAuth, AuthData, 43)
SQL_ReadResult(query, qcolPass, Password, 33)
SQL_ReadResult(query, qcolStatic, Static, 31)
SQL_ReadResult(query, qcolCustom, Access, 31)
SQL_ReadResult(query, qcolNick, Nick, 31)
SQL_ReadResult(query, qcolFlags, Flags, 4)

trim(Access)
if(equal(Access, ""))
{
SQL_ReadResult(query, qcolAccess, Access, 31)
}

admins_push(AuthData, Password, read_flags(Access), read_flags(Flags))

ArrayPushString(g_AdminNick, Nick)

iStatic = 1
if(equal(Static, "no"))
{
iStatic = 0
}

ArrayPushCell(g_AdminUseStaticBantime, iStatic)

ArrayPushCell(g_AdminFromUsersIni, 0)

AdminCount++
SQL_NextRow(query)
}

Zamień na:

while(SQL_MoreResults(query))
{
SQL_ReadResult(query, qcolAuth, AuthData, 43)
SQL_ReadResult(query, qcolPass, Password, 33)
SQL_ReadResult(query, qcolStatic, Static, 31)
SQL_ReadResult(query, qcolCustom, Access, 31)
SQL_ReadResult(query, qcolNick, Nick, 31)
SQL_ReadResult(query, qcolFlags, Flags, 4)

trim(Access)
if(equal(Access, ""))
{
SQL_ReadResult(query, qcolAccess, Access, 31)
}

admins_push(AuthData, Password, read_flags(Access), read_flags(Flags))

ArrayPushString(g_AdminNick, Nick)

iStatic = 1
if(equal(Static, "no"))
{
iStatic = 0
}

ArrayPushCell(g_AdminUseStaticBantime, iStatic)

ArrayPushCell(g_AdminFromUsersIni, 0)

++AdminCount;
SQL_NextRow(query)
}


i potem dostajemy coś w ten deseń :P

[AMXBans] Zaladowano 73 admino z bazy danych


SMA
Załączony plik  amxbans_core.sma   17,24 KB  193 Ilość pobrań
  amxbans_core.amxx
AMXX
Załączony plik  amxbans_core.amxx   22,99 KB  75 Ilość pobrań


Użytkownik MisieQ edytował ten post 15.05.2011 09:52

  • +
  • -
  • 6

#2 LucKy_skiLL

    Godlike

  • Power User

Reputacja: 160
Profesjonalista

  • Postów:1301
  • GG:
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 15.05.2011 11:06

No leci +, ale to tylko jak masz adminów czytanych z bazy, wiec jeżeli macie z users.ini to nie pobierajcie ;]
  • +
  • -
  • 0

Oglądasz seriale typu: The Flash, Arrow, Daredevil, The Walking Dead? Jeśli tak, to zapraszam na mój kanał YouTube


#3 L0rdS^P0l4K

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 116
Zaawansowany

  • Postów:197
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Denis
  • Lokalizacja:Tarnowskie Góry
Offline

Napisano 15.05.2011 11:06

Powiedz nam tylko, czy ten błąd usuwa efekt spamu w konsoli po wykorzystaniu komendy amx_reloadadmins ?
  • +
  • -
  • 0

#4 Misiaczek ;c

    /dev/null

  • Autor tematu
  • Moderator

Reputacja: 1662
Godlike

  • Postów:2495
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Halemba
Offline

Napisano 15.05.2011 17:23

Powiedz nam tylko, czy ten błąd usuwa efekt spamu w konsoli po wykorzystaniu komendy amx_reloadadmins ?


ja tam nigdy nie mam spamu w konsoli :P powiedz kiedy ów błąd występuje ;) to to zobacze
  • +
  • -
  • 0

#5 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 15.05.2011 17:35

To jest fix do najnowszej wersji? Bo nawet nie wiem dokładnie o jaką informację chodzi...
  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#6 Misiaczek ;c

    /dev/null

  • Autor tematu
  • Moderator

Reputacja: 1662
Godlike

  • Postów:2495
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Halemba
Offline

Napisano 15.05.2011 18:30

tak do najnowszej ;)
  • +
  • -
  • 0

#7 L0rdS^P0l4K

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 116
Zaawansowany

  • Postów:197
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Denis
  • Lokalizacja:Tarnowskie Góry
Offline

Napisano 15.05.2011 21:20

ja tam nigdy nie mam spamu w konsoli :P powiedz kiedy ów błąd występuje ;) to to zobacze


Po wykonaniu amx_reloadadmins, cały czas ładuje adminów z bazy. Tzn przywraca uprawnienia normalnie, ale w konsoli co sekundę praktycznie pokazuje nową linijkę z tą informacją "załadowano x adminów z bazy."
  • +
  • -
  • 0

#8 Misiaczek ;c

    /dev/null

  • Autor tematu
  • Moderator

Reputacja: 1662
Godlike

  • Postów:2495
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Halemba
Offline

Napisano 15.05.2011 21:41

no niestety u mnie takiego problemu nie zauważyłem :/ ponieważ u mnie on nie wystepuje :/
  • +
  • -
  • 0

#9 tomi93

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 11
Początkujący

  • Postów:132
  • Imię:Tomek
  • Lokalizacja:Bytom
Offline

Napisano 16.05.2011 15:28

Ogólnie mówiąc to adminów poprawnie wczytuje, dzięki za fix'a oczywiście, że się przyda.
ps. a potrafisz rozwiązać problem z wcześniejszymi banami? info wyświetla, że gracz miał już 83 bany, obojętnie ile miał wcześniej o i tak 83 poda
edit: juz nie potrzeba
[GmAMXBans] [FIX] Gracz został wcześniej zbanowany 83 razy. - AMXX.pl: Support AMX Mod X

Użytkownik tomi93 edytował ten post 16.05.2011 15:37

  • +
  • -
  • 0

#10 DjThomaseven

    Profesjonalista

  • Zbanowany

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:171
  • GG:
  • Imię:Tomasz
  • Lokalizacja:Rybnik
Offline

Napisano 16.05.2011 18:34

moge tylko te pluginy co dales napisac czy jeszcze musze zmeiniac ?

#11 Misiaczek ;c

    /dev/null

  • Autor tematu
  • Moderator

Reputacja: 1662
Godlike

  • Postów:2495
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Halemba
Offline

Napisano 16.05.2011 18:55

moge tylko te pluginy co dales napisac czy jeszcze musze zmeiniac ?


wystarczy nadpisać ;)
  • +
  • -
  • 0

#12 DjThomaseven

    Profesjonalista

  • Zbanowany

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:171
  • GG:
  • Imię:Tomasz
  • Lokalizacja:Rybnik
Offline

Napisano 18.05.2011 00:52

no to dziekowac ;)

#13 botz

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:27
  • Imię:Sahil Hiranand
  • Lokalizacja:USA
Offline

Napisano 21.07.2015 23:50

This is not good, it doesnt work well, people get kicked for no entry to server, even if they put in the right password, we have to reload admins manually to let them in everytime :(


  • +
  • -
  • 0

#14 botz

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:27
  • Imię:Sahil Hiranand
  • Lokalizacja:USA
Offline

Napisano 24.07.2015 06:27

Please any fix, please help here!


  • +
  • -
  • 0

#15 Misiaczek ;c

    /dev/null

  • Autor tematu
  • Moderator

Reputacja: 1662
Godlike

  • Postów:2495
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Halemba
Offline

Napisano 03.08.2015 07:16

Please any fix, please help here!

It work's ok!

 

If you need to reloadadmin's every mapy, use this plugin:

#include <amxmodx>

Reload( ) {
	
	server_cmd( "amx_reloadadmins" );
}

public plugin_init( ) {
	
	register_plugin( "AMXBans: Reload Admins", "1.0.0", "Misiaczek ;c" );
	
	register_logevent("Round_Start", 2, "1=Round_Start");
	
	Reload( );
}

public plugin_end( ) {

	Reload( );
}

public Round_Start( ) {
	
	Reload( );
}

  • +
  • -
  • 0

#16 botz

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:27
  • Imię:Sahil Hiranand
  • Lokalizacja:USA
Offline

Napisano 03.08.2015 21:10

Does that reload admins, on every start of first map, like fix for every time?, like the default 1? I need it to work like the default amx_reloadadmins that it reloads every time on when server starts, when map is changed.

 

Also this doesnt, reload admins every second right, or 3 seconds, cuz that crashes the server if it keeps reloading admins like million times 


  • +
  • -
  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: GmAMXBans

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych