Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Klawisze do mocy


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 HardcoR AnGeL

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 10
Początkujący

  • Postów:90
  • GG:
  • Imię:Jacek
  • Lokalizacja:Diablo Mod
Offline

Napisano 14.05.2011 13:39

Witam chcialbym zrobic kilka mocy dla klasy ktorych sie jak itemow uzywa na e. np archy fireshield czy teleport. Mam juz moc na teleport tylko ze ona jest na e a chcialbym zeby byla np mozliwa pod bindem albo np pod klawiszem "v" zeby jak ta klasa bedzie miala item zeby nie wlaczaly sie 2 rzeczy za jednym razem.
  • +
  • -
  • 0

#2 KariiO

    Super Hero

  • Power User

Reputacja: 395
Wszechpomocny

  • Postów:1133
  • GG:
  • Imię:Korneliusz
  • Lokalizacja:Cieszyn
Offline

Napisano 14.05.2011 13:47

rejestrujesz w plugin init np. +moc z przekierowaniem do publica np. moce(id) potem w client_connect bindujesz mu np. na V -> +moc.
i potem:
public moce (id){
if(moc1[id]>0) megamoc(id)
if(moc2[id]>0) megamoc1(id)
if(moc3[id]>0) megamoc2(id)
}
Tak chyba najprościej.
  • +
  • -
  • 1

#3 HardcoR AnGeL

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 10
Początkujący

  • Postów:90
  • GG:
  • Imię:Jacek
  • Lokalizacja:Diablo Mod
Offline

Napisano 14.05.2011 14:01

a moglbys jasniej wytlumaczyc? ale i tak masz plusa
  • +
  • -
  • 0

#4 HardcoR AnGeL

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 10
Początkujący

  • Postów:90
  • GG:
  • Imię:Jacek
  • Lokalizacja:Diablo Mod
Offline

Napisano 14.05.2011 14:10

ook dzięki to wiem jak zrobic binda tylko nie rozumiem tego

if(moc1[id]>0) megamoc(id)


czyli mam np zmienic c_teleport na megamoc // ?

a potem w

public client_authorized(id)


dodac :
client_cmd(id,"unbind ^"klawisz^"");
client_cmd(id,"bind ^"v^" ^"+megamoc^""); // ?

  • +
  • -
  • -1

#5 Stachuu :D ??

    Wszechobecny

  • Użytkownik

Reputacja: 235
Wszechwidzący

  • Postów:476
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Dawid
  • Lokalizacja:Karsznice
Offline

Napisano 14.05.2011 14:16

if(c_teleport[id]>0) public z dana moca(id)

  • +
  • -
  • 0

#6 HardcoR AnGeL

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 10
Początkujący

  • Postów:90
  • GG:
  • Imię:Jacek
  • Lokalizacja:Diablo Mod
Offline

Napisano 14.05.2011 14:24

ok zaraz będę to robil wiec jakby co będę pisal w razie pomocy
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych