Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
GmAMXBans

[ROZWIĄZANE] zbanowany 83 razy, błąd

GmAMXBans

  • Zamknięty Temat jest zamknięty
17 odpowiedzi w tym temacie

#1 tomi93

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 11
Początkujący

  • Postów:132
  • Imię:Tomek
  • Lokalizacja:Bytom
Offline

Napisano 06.05.2011 16:14

Witam.
Za każdym razem, gdy wchodzi gracz, który miał wcześniej bana (może i inni też)wyświetla się informacja , że owy gracz miał już bana, wszystko było by super, gdyby nie fakt, że aż 83 razy został już zbanowany i w dodatku , że to każdy tak ma.
Gmamxbans 1.6

Przed chwilą zauważyłem , że koleś posiadający aktywnego bana (perma)wszedł na serwer, dlaczego? Nie wiem czy ma zmienne ip, czy nie , ale ip mu się nie zmieniło.

Użytkownik tomi93 edytował ten post 06.05.2011 16:18

  • +
  • -
  • 0

#2 Szyfrant

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 1365
Godlike

  • Postów:3072
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Sztokholm
Offline

Napisano 06.05.2011 19:56

wersja?
  • +
  • -
  • 0

#3 Kawon

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 884
Czempion

  • Postów:5165
  • Steam:steam
  • Imię:Paweł
  • Lokalizacja:Dzierzgoń
Offline

Napisano 06.05.2011 20:02

wersja?

Gmamxbans 1.6


  • +
  • -
  • 0

DarkGL to mój autorytet.


#4 Portek

    Kończymy zabawę, permanentna emerytura!

  • Przyjaciel

Reputacja: 976
Master

  • Postów:3007
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 06.05.2011 20:35

To może dziwne ale ostatnio też miałem takie cyrki, wprawdzie na 1.5.1 no ale. Przeglądnąłem bany i wszystko było by okej gdyby nie fakt że w rekordzie bana w bazie brakowało niektórych danych o nim. O ile dobrze pamiętam brakowało danych w kolumnie "ban_created" - a co za tym idzie ban wisiał, ale system nie wiedział co zrobić z delikwentem, bo ban tam był, aczkolwiek bez czasu. Klient był wpuszczany, ale zbanować się go nie dało, ponieważ jego Sid w bazie już był, a w kolumnie "expired" była wartość "0".

Usunąłem rekord z bazy i nagle zadziałało.
  • +
  • -
  • 1

Dołączona grafika
IP: ts3.cserwerek.pl


#5 Sn@jper20

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 4
Nowy

  • Postów:37
  • Lokalizacja:Wa-wa
Offline

Napisano 06.05.2011 21:38

Również mam podobny problem , ja zazwyczaj kopiuje ip gracza i dodaje ręcznie bana , ale wypróbuje sposób Portka
  • +
  • -
  • 0
www.cs-fpg.pl - Bo najważniejszy jest Gracz ...
http://www.facebook....213661345316246
Zapraszam na DiabloModa
Dołączona grafika
Ip : 89.231.6.8:27020

#6 tomi93

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 11
Początkujący

  • Postów:132
  • Imię:Tomek
  • Lokalizacja:Bytom
Offline

Napisano 07.05.2011 10:48

Dzięki za poradę dt. aktywnego bana, a czy zna ktoś rozwiązanie na wcześniejsze bany? Może i nie jest to wielki problem , bo można to zignorować , ale dla mnie ma to znaczenie, zauważyłem, że nie tylko ja ten problem mam.
  • +
  • -
  • 0

#7 Szyfrant

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 1365
Godlike

  • Postów:3072
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Sztokholm
Offline

Napisano 07.05.2011 11:43

Może wypróbuj to? 'Wykonaj takie zapytanie w phpmyadmin - Wszyckie bany które miały wartość zero będą po takim zabiegu wygaśniete

UPDATE `amx_bans`
SET `ban_created` = '1304351292'
WHERE `ban_created` = '0'

  • +
  • -
  • 0

#8 tomi93

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 11
Początkujący

  • Postów:132
  • Imię:Tomek
  • Lokalizacja:Bytom
Offline

Napisano 07.05.2011 15:27

Może wypróbuj to? 'Wykonaj takie zapytanie w phpmyadmin - Wszyckie bany które miały wartość zero będą po takim zabiegu wygaśniete

UPDATE `amx_bans`
SET `ban_created` = '1304351292'
WHERE `ban_created` = '0'

Zmodyfikowanych rekordów: 0. ( Wykonanie zapytania trwało 0.0051 sekund(y) )
  • +
  • -
  • 0

#9 L0rdS^P0l4K

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 116
Zaawansowany

  • Postów:197
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Denis
  • Lokalizacja:Tarnowskie Góry
Offline

Napisano 08.05.2011 14:01

Może wypróbuj to? 'Wykonaj takie zapytanie w phpmyadmin - Wszyckie bany które miały wartość zero będą po takim zabiegu wygaśniete

UPDATE `amx_bans`
SET `ban_created` = '1304351292'
WHERE `ban_created` = '0'


Ja również:

MySQL zwrócił pusty wynik (zero rekordów). ( Wykonanie zapytania trwało 1.1955 sekund(y) )

SELECT  * 
FROM  `amx_bans` 
WHERE  `ban_created`  =0
A problem nadal występuje. Również 83 bany w historii... niby.
Teraz jestem w pracy i nie mam jak podejrzeć kodu pluginu ale wydaje mi się że gdzieś musi być jakieś info wpisane na sztywno.
  • +
  • -
  • 0

#10 Szyfrant

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 1365
Godlike

  • Postów:3072
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Sztokholm
Offline

Napisano 08.05.2011 14:03

UPDATE `amx_bans`
SET `ban_created` = '1304351292'
WHERE `ban_created` = ''


a to?
  • +
  • -
  • 0

#11 L0rdS^P0l4K

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 116
Zaawansowany

  • Postów:197
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Denis
  • Lokalizacja:Tarnowskie Góry
Offline

Napisano 08.05.2011 14:34

UPDATE `amx_bans`
SET `ban_created` = '1304351292'
WHERE `ban_created` = ''


a to?


Sprawdzałem, na pewno wszystkie rekordy mam poprawnie wypełnione.
Tak czy inaczej dlaczego na sztywno jest wpisana liczba 83 bez względu na ilość banów bazę itd ? przecież każdy z nas ma inną bazę jeden ma 50 rekordów a tak jak u mnie np. 80 570 i taka sama dokładnie informacja.
  • +
  • -
  • 0

#12 Szyfrant

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 1365
Godlike

  • Postów:3072
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Sztokholm
Offline

Napisano 08.05.2011 14:58

Trzeba przejrzeć kod.

Musieli nawet w 1.6 coś zje**ć
  • +
  • -
  • 0

#13 tomi93

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 11
Początkujący

  • Postów:132
  • Imię:Tomek
  • Lokalizacja:Bytom
Offline

Napisano 08.05.2011 16:24

Trzeba przejrzeć kod.

Musieli nawet w 1.6 coś zje**ć

Gdyby tylko to było:
a) W konsoli, gdy użyje się komendy amx_reloadadmins , to wczyta adminów poprawnie, lecz pokazuje , że załadowano 0 adminow, czy jakoś tak , ale na pewno pisze, że 0
B) Cytat z innego tematu na tym Forum:
"Wszystko jest ok, rcon ok, serwer działa ale to jest przy każdym serwerze nie zależnie od hostingu przynajmniej u mnie a bany działają :D więc jest połączenie a pozatym to nie chodzi o połączenie z bazą jak skrypt wykorzystuje klase rcona. Więc to ewidentny błąd strony. "
[GmAMXBans] Przeładuj adminów webpanel - AMXX.pl: Support AMX Mod X

Użytkownik tomi93 edytował ten post 08.05.2011 16:24

  • +
  • -
  • 0

#14 Szyfrant

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 1365
Godlike

  • Postów:3072
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Sztokholm
Offline

Napisano 08.05.2011 16:47

Czasem mi się wydaję że oni to poprawiają bez testowania...
Żal dupe ściska no...

Raport napisałem... możę wydadzą łatke
  • +
  • -
  • 1

#15 L0rdS^P0l4K

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 116
Zaawansowany

  • Postów:197
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Denis
  • Lokalizacja:Tarnowskie Góry
Offline

Napisano 14.05.2011 23:07

Pozwolę sobie dodać info - problem rozwiązany FIX dostępny pod linkiem niżej.:
[FIX] Gracz został wcześniej zbanowany 83 razy.

Użytkownik L0rdS^P0l4K edytował ten post 14.05.2011 23:08

  • +
  • -
  • 1

#16 tomi93

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 11
Początkujący

  • Postów:132
  • Imię:Tomek
  • Lokalizacja:Bytom
Offline

Napisano 16.05.2011 15:32

Dzięki za link, to temat można już zamknąć.
  • +
  • -
  • 0

#17 Adminek AMXX.PL

    Admin :)

  • Bot

Reputacja: 156
Profesjonalista

  • Postów:7170
  • Lokalizacja:AMXX.PL
Offline

Napisano 16.05.2011 16:07

Wiadomość wygenerowana automatycznie


Ten temat został zamknięty przez moderatora.

Powód: BugFix

Jeśli się z tym nie zgadzasz, Dołączona grafika raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.


Z pozdrowieniami,
Zespół AMXX.PL

#18 Misiaczek ;c

    /dev/null

  • Moderator

Reputacja: 1662
Godlike

  • Postów:2495
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Halemba
Offline

Napisano 20.11.2011 20:14

Wiadomość wygenerowana automatycznie


Ten temat został zamknięty przez moderatora.

Powód: Pomoc udzielona

Jeśli się z tym nie zgadzasz, Dołączona grafika raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.


Z pozdrowieniami,
Zespół AMXX.PL
  • +
  • -
  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: GmAMXBans

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych