Chce sie tutaj podzielic swoimi przemysleniami na temat diablo moda (DM).
Jako calosc DM prezetuje sie znakomicie. Jest jak lyk swierzego powietrza po dlugich latach siedzienia w zmurszalej jaskini. Daje graczowi pewna swobode wyboru i mozliwosc rozwoju swojej postaci. Jednak nie daje za wielkich mozliwosci edycji samego moda...
Owszem mozna zmienic:
- max lvl
- przyznawany exp
- exp potrzebny do zdobycia kolejnego lvlu
- a nawet poczatkowe hp postaci
ale na tym sie koncza nasze mozliwosci ingerencji w moda.
Ja osobiscie chcialbym miec mozliwosc wiekszego wplywu na to co dzieje sie z modem na moim serwerze.
Chcialbym miec mozliwosc wyboru w takich sprawach:
- ilosc punktow za lvl
- czy przedmioty maja byc losowane (tak jak jest to do tej pory) czy mozna je kupic (tak jak sie kupuje bronie)
- jesli mozna je kupowac to zmiany cen tych przedmiotow (w koncu sa pluginy na nie ograniczona kase, wiec naprawdę dobre itemy mogly by kosztowac fortune
to dalo by naprawdę mily efekt "nie-statycznosci"...
Klasy... hmmm tutaj sprawa wyglada troszke gorzej... Ale widze ze trzeba bardziej popracowac nad zbalansowaniem klas. Taki Barbarzynca ma +25 hp za zabicie, +200 armor za zabicie, +ammo za trafienia a taki biedny Mnich tylko wiecej expa (a ktos fajnie powiedzial ze mozna by mu dac np +2 hp co 3s i juz jest klasa ktora cos daje graczowi).
Dalej idac Nekromanta tez byl juz dobry pomysl aby tez dostawal +hp (chyba za zabicie ale nie pamietam [dac nekromancie +hp a zabrac barbarzyncy, to moja propozycja]) i jest postac naprawdę do wskrzeszania...
Zabojca, tutaj tylko ta zmina o ktorej tez juz bylo , aby byl w ogóle nieslyszalny (skoki itp)...
Reszta klas zdaje sie byc dobrze zbalansowana...
Mam nadzieje ze zapoczatkuje jakas powazna dyskusje na te i inne tematy dotyczace ulepszenia, poprawienia, zbalansowania i w efekcie koncowym udoskonalenia Diablo Moda...
Pozdrawiam wszsytkich milosnikow jak i zainteresowanych rozwojem DM

Dodatki SourceMod

Temat jest zamknięty