Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
CoD Stary

Jak dodac lvl'e?

CoD Stary

  • Zamknięty Temat jest zamknięty
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 kemoT

    Nowy

  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:9
  • Lokalizacja:Polkowice
Offline

Napisano 06.05.2011 15:05

Dla mnie to jest proste wpisac komende np na 10000 expa za 1 fraga bo co to takiego. Ale mam takie pytanie jak dodac lvl ? bo chciałem z zwykłego cod moda zrobic wlasne klasy itemy i fast expa. No a co mi z tego ze zrobie fast exp jak na zwyklym cod modzie jest z 200 lvl ;( To co powie mi ktos ?

#2 Grzesiek

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 96
Zaawansowany

  • Postów:343
  • GG:
  • Imię:Grzesiek
  • Lokalizacja:z daleka
Offline

Napisano 06.05.2011 15:18

trzeba ustawić cvary:)

register_concmd("cod_setlvl", "cmd_setlvl", ADMIN_LEVEL_G, "<name> <level to set>");
	register_concmd("cod_addlvl", "cmd_addlvl", ADMIN_LEVEL_G, "<name> <lvl to add>");
	register_concmd("cod_remlvl", "cmd_remlvl", ADMIN_LEVEL_G, "<name> <lvl to remove>");

tutaj masz dodawanie/ustawianie/odejmowanie lvl musisz jeszcze dodać to:

public cmd_addlvl(id, level, cid)
{
	if(!cmd_access(id, level, cid, 3))
		return PLUGIN_HANDLED;
	new arg1[33];
	new arg2[4];
	read_argv(1, arg1, 32);
	read_argv(2, arg2, 3);
	new player = cmd_target(id, arg1, 0);
	remove_quotes(arg2);
	new lvl = str_to_num(arg2);
	if(poziom_gracza[player] + lvl > MAXLVL) {
		client_print(id, print_console, "[COD:MW] Chciales dodac za duzo lvli (lvlgracza + wartosc < %i)", MAXLVL)
		} else {
		doswiadczenie_gracza[player] = doswiadczenie_poziomu[poziom_gracza[player] + lvl];
		SprawdzPoziom(player);
	}
	return PLUGIN_HANDLED;
}

public cmd_remlvl(id, level, cid)
{
	if(!cmd_access(id, level, cid, 3))
		return PLUGIN_HANDLED;
	new arg1[33];
	new arg2[4];
	read_argv(1, arg1, 32);
	read_argv(2, arg2, 3);
	new player = cmd_target(id, arg1, 0);
	remove_quotes(arg2);
	new lvl = str_to_num(arg2);
	if(poziom_gracza[player] - lvl < 1) {
		client_print(id, print_console, "[COD:MW] Chciales usunac za duzo lvli (lvlgracza - wartosc > 1)")
		} else {
		doswiadczenie_gracza[player] = doswiadczenie_poziomu[poziom_gracza[player] - lvl];
		SprawdzPoziom(player);
	}
	return PLUGIN_HANDLED;
}

i to:

public cmd_setlvl(id, level, cid)
{
        if(!cmd_access(id,level,cid,3))
                return PLUGIN_HANDLED;
        new arg1[33];
        new arg2[6];
        read_argv(1, arg1, 32);
        read_argv(2, arg2, 5);
        new player = cmd_target(id, arg1, 0); //Dodane 0. Admin z flagą "A" też dostanie level thx. G[o]Q
        new value = str_to_num(arg2)-1;
        
        doswiadczenie_gracza[player] = doswiadczenie_poziomu[value];
        poziom_gracza[player] = 0;
        SprawdzPoziom(player);
        return PLUGIN_HANDLED;
}

  • +
  • -
  • 0

#3 kemoT

    Nowy

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:9
  • Lokalizacja:Polkowice
Offline

Napisano 06.05.2011 15:42

Czy jak dodam to :

public cmd_addlvl(id, level, cid)
{
if(!cmd_access(id, level, cid, 3))
return PLUGIN_HANDLED;
new arg1[33];
new arg2[4];
read_argv(1, arg1, 32);
read_argv(2, arg2, 3);
new player = cmd_target(id, arg1, 0);
remove_quotes(arg2);
new lvl = str_to_num(arg2);
if(poziom_gracza[player] + lvl > 5000) {
client_print(id, print_console, "[COD:MW] Chciales dodac za duzo lvli (lvlgracza + wartosc < %i)", 5000)
} else {
doswiadczenie_gracza[player] = doswiadczenie_poziomu[poziom_gracza[player] + lvl];
SprawdzPoziom(player);
}
return PLUGIN_HANDLED;
}

To będe miał 5000 lvl ?
I mam takie pytanie. Pod którą linijką to wkleic ? I czy tamte dwa kody też muszę wklajac?

______________________________________________________________________________________________________________________



new const doswiadczenie_poziomu[] =

{0,35,140,315,560,875,1260,1715,2240,2835,3500,4235,5040,5915,6860,7875,8960,10115,11340,12635,14000,15435,16940,18

515,20160,21875,23660,25515,27440,29435,31500,33635,35840,38115,40460,42875,45360,47915,50540,53235,56000,58835,617

40,64715,67760,70875,
74060,77315,80640,84035,87500,91035,94640,98315,102060,105875,109760,113715,117740,121835,126000,130235,134540,1389

15,143360,147875,152460,157115,161840,166635,171500,176435,181440,186515,191660,196875,202160,207515,212940,218435,

224000,229635,235340,241115,246960,252875,258860,
264915,271040,277235,283500,289835,296240,302715,309260,315875,322560,329315,336140,343035,350000,357035,364140,371

315,378560,385875,393260,400715,408240,415835,423500,431235,439040,446915,454860,462875,470960,479115,487340,495635

,504000,512435,520940,529515,538160,546875,555660,564515,573440,
582435,591500,600635,609840,619115,628460,637875,647360,656915,666540,676235,686000,695835,705740,715715,725760,735

875,746060,756315,766640,777035,787500,798035,808640,819315,830060,840875,851760,862715,873740,884835,896000,907235

,918540,929915,941360,952875,964460,976115,987840,999635,1011500,1023435,1035440,
1047515,1059660,1071875,1084160,1096515,1108940,1121435,1134000,1146635,1159340,1172115,1184960,1197875,1210860,122

3915,1237040,1250235,1263500,1276835,1290240,1303715,1317260,1330875,1344560,1358315,1372140,1386035,1400000};

To ma coś do lvl ?

Użytkownik kemoT edytował ten post 06.05.2011 15:51


#4 Grzesiek

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 96
Zaawansowany

  • Postów:343
  • GG:
  • Imię:Grzesiek
  • Lokalizacja:z daleka
Offline

Napisano 06.05.2011 16:13

znajdź takie coś w kodzie

public plugin_init()

i tam na koniec dodajesz te 3 cvary.

resztę dodajesz na sam koniec .sma( czyli na sam dół )

a lvl ustawiasz

public SprawdzPoziom(id)
{	
	if(poziom_gracza[id] < 4001)
	{
		while(doswiadczenie_gracza[id] >= doswiadczenie_poziomu[poziom_gracza[id]])
		{
			poziom_gracza[id]++;
			set_hudmessage(60, 200, 25, -1.0, 0.25, 0, 1.0, 2.0, 0.1, 0.2, 2);
			ShowSyncHudMsg(id, SyncHudObj3, "Awansowales do nastepnego poziomu!");
			client_cmd(id, "spk QTM_CodMod/levelup");
		}
		
		punkty_gracza[id] = (poziom_gracza[id]-1)*2-inteligencja_gracza[id]-zdrowie_gracza[id]-wytrzymalosc_gracza[id]-kondycja_gracza[id];
	}
	ZapiszDane(id);
}

musisz znalezc cos takiego u siebie i liczba 4001 oznacza ile lvl będzie miał ten cod mod.

do tego proponuje ci wziąć tabelę stąd:

Generate Exp Table WEB

wybierasz cod mod stary ile lvl z jaką szybkością mają iść i wklejasz do .sma
  • +
  • -
  • 1

#5 kemoT

    Nowy

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:9
  • Lokalizacja:Polkowice
Offline

Napisano 06.05.2011 16:18

Ok thx +





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: CoD Stary

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych