Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
Fix

Dublowanie się klasŁatka poprawia bug z dublowaniem się klas.

Fix

  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 Owner123

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 144
Zaawansowany

  • Postów:331
  • Lokalizacja:Barty ;]
Offline

Napisano 25.04.2011 07:26

*
Popularny

Łatka będzie polegała na wprowadzeniu odpowiedniego zapytania MYSQL.
ALTER TABLE `TABELA_DIABLO` ADD PRIMARY KEY ( `TYP_ZAPISU` , `klasa` )
Zamiast TABELA_DIABLO wpisujecie nazwe swojej tabeli.
Zamiast TYP_ZAPISU dajecie rodzaj swojego zapisu. W przypadku zapisu na nick będzie to wyglądało następująco:
ALTER TABLE `dbmod_tablet` ADD PRIMARY KEY ( `nick` , `klasa` ) ;

Zapytanie nie zostanie wywołane jeśli ktoś posiada już zbugowany lvl. Nick osoby ktora ma zbugowany lvl zostanie wyświetlony w kodzie błedu, który może brzmieć mniej więcej tak:
Duplicate entry 'Ownelek.-1' for key 1
Na podstawie tego kodu błędu można odczytać że osoba o nicku Ownelek. ma zbugowaną klase 1 (czyli Maga).

Zapytanie wprowadzacie do PhpMyAdmina lub innych podobnych.
  • +
  • -
  • 8

#2 Jagoda

    Zaawansowany

  • Zbanowany

Reputacja: 59
Pomocny

  • Postów:112
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Kuba
  • Lokalizacja:Siedlce
Offline

Napisano 28.04.2011 19:36

Dobre zawszse chcialem wiedziec jak to naprawic oczywiscie dostajesz plusa

#3 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 29.04.2011 09:32

Czyli jeśli to działa, to zapytanie na tworzenie tabeli z tym primary keyem będzie takie...?
CREATE TABLE IF NOT EXISTS `%s` ( `nick` VARCHAR( 64 ), `ip` VARCHAR( 64 ), `sid` VARCHAR( 64 ), `klasa` integer( 2 ), `lvl` integer( 3 ) DEFAULT 1, `exp` integer( 9 ) DEFAULT 0, `str` integer( 3 ) DEFAULT 0, `int` integer( 3 ) DEFAULT 0, `dex` integer( 3 ) DEFAULT 0, `agi` integer( 3 ) DEFAULT 0, PRIMARY KEY ( `nick`, `klasa` ) )
Nie jestem pewien, ale chyba będzie dobrze? Bo trochę czytałem na ten temat na necie i jeszcze jakiś inny sposób był...
Oczywiście to standardowe zapytanie do tworzenia tabeli dla diablo z najnowszej oficjalnej wersji.
  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#4 Owner123

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 144
Zaawansowany

  • Postów:331
  • Lokalizacja:Barty ;]
Offline

Napisano 29.04.2011 13:00

Tak sebul. Twoje zapytanie na tworzenie tabeli z gotowym keyem jest dobre.

Użytkownik Owner123 edytował ten post 29.04.2011 13:00

  • +
  • -
  • 0

#5 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 07.05.2011 12:29

A jest jakaś komenda na masowe usunięcie zbugowanych klas?
  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#6 Owner123

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 144
Zaawansowany

  • Postów:331
  • Lokalizacja:Barty ;]
Offline

Napisano 15.05.2011 17:18

Może i jest, ale na chwilę obecną nie znam takiej.
  • +
  • -
  • 0

#7 reev11

    Życzliwy

  • Zbanowany

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:36
  • GG:
  • Imię:pawel
  • Lokalizacja:Stanin
Offline

Napisano 15.07.2011 07:36

Dzięki .leci plusik.

#8 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 15.07.2011 23:42

A jest jakaś komenda na masowe usunięcie zbugowanych klas?


sprobuj tak

DELETE FROM `TABELA` USING `mytable`, `mytable` AS vtable WHERE ((mytable.nick = vtable.nick) AND (mytable.klasa = vtable.klasa) AND (mytable.ext<vtable.exp));

  • +
  • -
  • 0
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: Fix

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych