Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Nie wczytuje sie exp


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
17 odpowiedzi w tym temacie

#1 Junior

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:31
  • Lokalizacja:Znienacka
Offline

Napisano 23.04.2011 08:20

Witam,

Mam problem otóż gram na serwerze klasa wyskauje exp leci :) alepo zmianie mapy wszystko znika w ogole lvl sie nie laduje itp ;/.

tutaj macie kawalek logow :P
Error on Load_AVG query: Access denied for user '154204'@'193.33.177.35' (using password: YES)
 Could not connect to SQL database.

Użytkownik Junior edytował ten post 23.04.2011 08:21

  • +
  • -
  • 0

#2 ParadisO

    Wszechmogący

  • Power User

Reputacja: 128
Zaawansowany

  • Postów:689
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 23.04.2011 08:28

masz złe połączenie z bazą danych albo masz cvary ustawione na nie zapisywanie expa ale raczej to pierwsze
  • +
  • -
  • 0

#3 Junior

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:31
  • Lokalizacja:Znienacka
Offline

Napisano 23.04.2011 08:39

No ok, ale powiedz gdzie bo amxx.cfg jest zrobione tak jak na pukawce tylko kopiuj wklej :P
a nie wiem czy jeszcze sql.cfg czy to w ogole jest jakis sens tam cos robic :)
  • +
  • -
  • 0

#4 ParadisO

    Wszechmogący

  • Power User

Reputacja: 128
Zaawansowany

  • Postów:689
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 23.04.2011 08:47

tutaj masz wszystko napisane co i jak
http://amxx.pl/topic...lo-mod-59l-sql/
  • +
  • -
  • 0

#5 glut

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 931
Master

  • Postów:2073
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Namysłów
Offline

Napisano 23.04.2011 08:49

w modules odblokuj sql

i w sql.cfg

diablo_sql_host ""
diablo_sql_user ""
diablo_sql_pass ""
diablo_sql_database ""
diablo_sql_table ""

  • +
  • -
  • 0

Nie pomagam za darmo na PW/GG/Steam od tego jest forum

 

TP Game + RR

 

Znak rozpoznawczy :coto:


#6 Junior

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:31
  • Lokalizacja:Znienacka
Offline

Napisano 23.04.2011 08:51

tutaj masz wszystko napisane co i jak
http://amxx.pl/topic...lo-mod-59l-sql/


Zrobilem tak:

diablo_sql_host "sql.pukawka.pl"
diablo_sql_user "154204"
diablo_sql_pass "*****"
diablo_sql_database "154204_diablo"
diablo_sql_table "dbmod_tablet"
  • +
  • -
  • 0

#7 ParadisO

    Wszechmogący

  • Power User

Reputacja: 128
Zaawansowany

  • Postów:689
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 23.04.2011 08:53

i działa ?
  • +
  • -
  • 0

#8 Junior

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:31
  • Lokalizacja:Znienacka
Offline

Napisano 23.04.2011 08:54

nie ;/

a i jeszcze zrobilem w sql.cfg


amx_sql_host "sql.pukawka.pl"
amx_sql_user "154204"
amx_sql_pass "******"
amx_sql_database "154204_diablo"
amx_sql_table "dbmod_tablet"
amx_sql_type "mysql"


i tez nic ;/

Użytkownik Junior edytował ten post 23.04.2011 08:56

  • +
  • -
  • 0

#9 ParadisO

    Wszechmogący

  • Power User

Reputacja: 128
Zaawansowany

  • Postów:689
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 23.04.2011 08:58

ustaw cvary tak
diablo_xpbonus 10
diablo_xpbonus2 25
diablo_durability 3
diablo_spawnchance 7
SaveXp 1 
diablo_classes abcdefgh
diablo_avg 0
diablo_dmg_exp 15

  • +
  • -
  • 1

#10 glut

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 931
Master

  • Postów:2073
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Namysłów
Offline

Napisano 23.04.2011 09:01

ustaw na forum połączenie % bo może jest zablokowane

a

amx_sql_user "154204" to ma być użytkownik bazy danych :)
  • +
  • -
  • 0

Nie pomagam za darmo na PW/GG/Steam od tego jest forum

 

TP Game + RR

 

Znak rozpoznawczy :coto:


#11 Muzzi

    Guru

  • Przyjaciel

Reputacja: 226
Wszechwidzący

  • Postów:772
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 23.04.2011 09:01

Nadaj dostęp serwera do bazy sql.
  • +
  • -
  • 0

#12 Junior

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:31
  • Lokalizacja:Znienacka
Offline

Napisano 23.04.2011 09:14

ustaw cvary tak

diablo_xpbonus 10
diablo_xpbonus2 25
diablo_durability 3
diablo_spawnchance 7
SaveXp 1 
diablo_classes abcdefgh
diablo_avg 0
diablo_dmg_exp 15



DZIALA THX wielkie

Dodano 23 kwiecień 2011 - 09:52:
Mam jeszcze takie pytanie/problem
powie ktos w ktorej linijce w sma lub moze w cavarach mozna ustawic od ilu osob na servwie ma "leciec" exp :)

bo mam ustawione ze od 4, a chcialbym to zmienic :)
  • +
  • -
  • 0

#13 glut

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 931
Master

  • Postów:2073
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Namysłów
Offline

Napisano 23.04.2011 11:15

if(get_cvar_num("SaveXP")

nie wiem czy dobrze musisz znaleźć

i zmienić na

if(get_cvar_num("SaveXP") == 2 && player_class[id]!=0 && player_class_lvl[id][player_class[id]]==player_lvl[id] )

Użytkownik glut1997 edytował ten post 23.04.2011 11:15

  • +
  • -
  • 0

Nie pomagam za darmo na PW/GG/Steam od tego jest forum

 

TP Game + RR

 

Znak rozpoznawczy :coto:


#14 Junior

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:31
  • Lokalizacja:Znienacka
Offline

Napisano 23.04.2011 11:46

zrobilem tak i nic ;/
  • +
  • -
  • 0

#15 KariiO

    Super Hero

  • Power User

Reputacja: 395
Wszechpomocny

  • Postów:1133
  • GG:
  • Imię:Korneliusz
  • Lokalizacja:Cieszyn
Offline

Napisano 23.04.2011 12:19

pokaż

public Give_Xp(id,amount)

  • +
  • -
  • 1

#16 Junior

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:31
  • Lokalizacja:Znienacka
Offline

Napisano 23.04.2011 14:25

public Give_Xp(id,amount)
{
new Players[32], zablokuj;
get_players(Players, zablokuj, "ch");
if(zablokuj < 4 && amount < 200) return PLUGIN_CONTINUE;
if(player_class_lvl[id][player_class[id]]==player_lvl[id])
{
if(player_xp[id]+amount!=0 && get_playersnum()>1){
player_xp[id]+=amount
if (player_xp[id] > LevelXP[player_lvl[id]])
{
player_lvl[id]+=1
player_point[id]+=2
set_hudmessage(60, 200, 25, -1.0, 0.25, 0, 1.0, 2.0, 0.1, 0.2, 2)
show_hudmessage(id, "Awansowales do poziomu %i", player_lvl[id])
new name[32]
get_user_name(id, name, 31)
ColorChat(0, TEAM_COLOR, "%s^x01 awansowal na^x03 %i^x01 level (^x04%s^x01)", name, player_lvl[id], Race[player_class[id]])
savexpcom(id)
player_class_lvl[id][player_class[id]]=player_lvl[id]
}

if (player_xp[id] < LevelXP[player_lvl[id]-1])
{
player_lvl[id]-=1
player_point[id]-=2
set_hudmessage(60, 200, 25, -1.0, 0.25, 0, 1.0, 2.0, 0.1, 0.2, 2)
show_hudmessage(id, "Spadles do poziomu %i", player_lvl[id])
savexpcom(id)
player_class_lvl[id][player_class[id]]=player_lvl[id]
}
write_hud(id)
}
}
return PLUGIN_CONTINUE;
}

  • +
  • -
  • 0

#17 V3ko

    Guru

  • Power User

Reputacja: 82
Zaawansowany

  • Postów:746
  • Lokalizacja:Stopnica
Offline

Napisano 23.04.2011 14:29

public Give_Xp(id,amount)
{
        new Players[32], zablokuj;
        get_players(Players, zablokuj, "ch");
        if(zablokuj < XZS && amount < 200) return PLUGIN_CONTINUE;
        if(player_class_lvl[id][player_class[id]]==player_lvl[id])
        {
                if(player_xp[id]+amount!=0 && get_playersnum()>1){
                        player_xp[id]+=amount
                        if (player_xp[id] > LevelXP[player_lvl[id]])
                        {
                                player_lvl[id]+=1
                                player_point[id]+=2
                                set_hudmessage(60, 200, 25, -1.0, 0.25, 0, 1.0, 2.0, 0.1, 0.2, 2)
                                show_hudmessage(id, "Awansowales do poziomu %i", player_lvl[id])
                                new name[32]
                                get_user_name(id, name, 31)
                                ColorChat(0, TEAM_COLOR, "%s^x01 awansowal na^x03 %i^x01 level (^x04%s^x01)", name, player_lvl[id], Race[player_class[id]])
                                savexpcom(id)
                                player_class_lvl[id][player_class[id]]=player_lvl[id]
                        }
                        
                        if (player_xp[id] < LevelXP[player_lvl[id]-1])
                        {
                                player_lvl[id]-=1
                                player_point[id]-=2
                                set_hudmessage(60, 200, 25, -1.0, 0.25, 0, 1.0, 2.0, 0.1, 0.2, 2)
                                show_hudmessage(id, "Spadles do poziomu %i", player_lvl[id]) 
                                savexpcom(id)
                                player_class_lvl[id][player_class[id]]=player_lvl[id]
                        }
                        write_hud(id)
                }
        }
        return PLUGIN_CONTINUE;
}
tam gdzie masz XZS u mnie co wpisałem zmień np. na 2 czyli, że będzie zliczać expa od 2 typa. albo u siebie zamiast tej 4 zamień na 2/3/4/5 itd. Musi działać.

Użytkownik V3ko edytował ten post 23.04.2011 14:29

  • +
  • -
  • 1

#18 Junior

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:31
  • Lokalizacja:Znienacka
Offline

Napisano 23.04.2011 14:32

public Give_Xp(id,amount)
{
        new Players[32], zablokuj;
        get_players(Players, zablokuj, "ch");
        if(zablokuj < XZS && amount < 200) return PLUGIN_CONTINUE;
        if(player_class_lvl[id][player_class[id]]==player_lvl[id])
        {
                if(player_xp[id]+amount!=0 && get_playersnum()>1){
                        player_xp[id]+=amount
                        if (player_xp[id] > LevelXP[player_lvl[id]])
                        {
                                player_lvl[id]+=1
                                player_point[id]+=2
                                set_hudmessage(60, 200, 25, -1.0, 0.25, 0, 1.0, 2.0, 0.1, 0.2, 2)
                                show_hudmessage(id, "Awansowales do poziomu %i", player_lvl[id])
                                new name[32]
                                get_user_name(id, name, 31)
                                ColorChat(0, TEAM_COLOR, "%s^x01 awansowal na^x03 %i^x01 level (^x04%s^x01)", name, player_lvl[id], Race[player_class[id]])
                                savexpcom(id)
                                player_class_lvl[id][player_class[id]]=player_lvl[id]
                        }
                        
                        if (player_xp[id] < LevelXP[player_lvl[id]-1])
                        {
                                player_lvl[id]-=1
                                player_point[id]-=2
                                set_hudmessage(60, 200, 25, -1.0, 0.25, 0, 1.0, 2.0, 0.1, 0.2, 2)
                                show_hudmessage(id, "Spadles do poziomu %i", player_lvl[id]) 
                                savexpcom(id)
                                player_class_lvl[id][player_class[id]]=player_lvl[id]
                        }
                        write_hud(id)
                }
        }
        return PLUGIN_CONTINUE;
}
tam gdzie masz XZS u mnie co wpisałem zmień np. na 2 czyli, że będzie zliczać expa od 2 typa. albo u siebie zamiast tej 4 zamień na 2/3/4/5 itd. Musi działać.


dzięki wielkie :)
ale w sumie jak popatrzylem na ten kod to ta 4 mi sie w oczy rzuciła :P
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych