Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Problem z 1/x dostepnym od lvla


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 avalon

    Nowy

  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:8
  • Imię:dsfeswfesw
  • Lokalizacja:asfasfasf
Offline

Napisano 04.04.2011 17:21

Witam mam problem odnośnie 1/x odblokowywane co lvl.


Nie wiem co pisze nie tak a mianowicie nie wiem co znaczy invalin exxpresion, assumed zero.

Pisze to tak:

public TakeDamage(this, idinflictor, idattacker, Float:damage, damagebits)
{
if(!is_user_connected(idattacker))
return HAM_IGNORED;



if(damagebits & DMG_BULLET)
{
new weapon = get_user_weapon(idattacker);

if(cod_get_user_level (idattacker)) >= 50
{
if(weapon == CSW_M4A1 && damage > 20.0 && random_num(1,1) == 1)
cod_inflict_damage(idattacker, this, float(get_user_health(this))-damage+1.0, 0.0, idinflictor, damagebits);
}
if(cod_get_user_level (idattacker)) <= 49
{
if(weapon == CSW_M4A1 && damage > 20.0 && random_num(1,2) == 1)
cod_inflict_damage(idattacker, this, float(get_user_health(this))-damage+1.0, 0.0, idinflictor, damagebits);
}
}

return HAM_IGNORED;
}


i wyskakuje ze mam bład w
if(cod_get_user_level (idattacker)) >= 50 i w
if(cod_get_user_level (idattacker)) <= 49

Najśmieszniejsze jest to, że jeszcze wczoraj mi to działało ale nie zapisałem sma....

Pewnie jest to problem z klamrami.
Proszę żeby ktoś mi to poprawił.
  • +
  • -
  • 0

#2 FreZZy

    Guru

  • Zbanowany

Reputacja: 210
Profesjonalista

  • Postów:716
  • GG:
  • Imię:Paweł
  • Lokalizacja:Wwa
Offline

Napisano 04.04.2011 18:55

po co dałeś spacje pomiędzy nazwą funkcji a jej argumentem...?

if(cod_get_user_level(idattacker))


#3 avalon

    Nowy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:8
  • Imię:dsfeswfesw
  • Lokalizacja:asfasfasf
Offline

Napisano 04.04.2011 22:03

Zrobiłem tak jak napisałeś ale nic to nie daje dalej to samo ;/ Jakieś inne pomysły?

Dodano 05 kwiecień 2011 - 12:42:
Dobra xD Dałem rade.

Trzeba było napisać:
 if(cod_get_user_level (idattacker) >= 50)


Zamiast:
 if(cod_get_user_level (idattacker)) >= 50



Taki mały błąd a tyle zmienia :)
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych