Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

[SQL] Cofnięcie zapytania


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
1 odpowiedź w tym temacie

#1 ogieR8

    Wszechmogący

  • Power User

Reputacja: 203
Profesjonalista

  • Postów:637
  • Imię:Mariusz
  • Lokalizacja:Ruda Śląska
Offline

Napisano 01.04.2011 22:48

~ Witam.
Wzorowałem się na tym poradniku : [5.9l] Nowa klasa bez resetu exp (SQL)

Napisałem takie oto zapytanie do SQL'a :
INSERT IGNORE INTO dbmod_diablox (nick, ip, sid, klasa, lvl, exp) SELECT nick, ip, sid, 20, 1, 0 FROM dbmod_diablox GROUP BY nick HAVING MAX(klasa)<20

Ale pomyliłem się, gdyż jest to klasa 19, a nie 20... Jak cofnąć to polecenie ze SQL-a ?. Teraz mi wogóle. /klasa nie chodzi.. Ech ;/ Dodam, że nie pierwszy raz dodaje tak klasę, ale teraz... Pomyliłem błąd przez nieuwagę.

Bardzo mi zależy na naprawieniu problemu.

Z góry wieee-eelkie dzięki i pozadrawiam
~ ogieR-


Dodano 01 kwiecień 2011 - 23:20:
Dobra, można w sumie zamknąć :D Sam sobie dałem rady. Dla tych co mają/mieli podobny problem, albo poprostu chcą usunąć klasę z SQL'a to tutaj kodzik:

DELETE FROM `*NAZWA_TABELI*` WHERE klasa=*NUMER_USUWANEJ_KLASY*

W moim wypadku było to tak:
DELETE FROM `dbmod_diablox` WHERE klasa=20

Pozdrawiam
~ ogieR-

  • +
  • -
  • 1
DiabloEwenement v.2.0 [||||||_____]
 

Irytuje mnie nieczytelny kod, jeśli oczekujesz ode mnie pomocy - zmień to !
CodeGenerators.pl - skopiuj kod do okna po prawej, kliknij 'Ułóż". To wszystko, trudne ?


#2 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 01.04.2011 23:22

DELETE FROM dbmod_diablox WHERE klasa=20

Może coś takiego?

Proponuje tworzyć kopię bazy danych...
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych