Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
Inne

[5.9l] Nowa klasa bez resetu exp (SQL)

Inne

  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
38 odpowiedzi w tym temacie

#1 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 18.04.2010 17:45

*
Popularny

INSERT IGNORE INTO *TABELA_DIABLO* (nick, ip, sid, klasa, lvl, exp) SELECT nick, ip, sid, *NUMER_NOWEJ_KLASY*, *LEVEL_NOWEJ_KLASY*, *EXP_NOWEJ_KLASY* FROM *TABELA_DIABLO* GROUP BY *RODZAJ_ZAPISU* HAVING MAX(klasa)<*NUMER_NOWEJ_KLASY*;


W miejsce wartości pomiędzy gwiazdkami w stawiamy odpowiednie wartości
*TABELA_DIABLO* -> standardowo dbmod_tablet
*NUMER_NOWEJ_KLASY* -> np 9 (standardowo jest 8 klas)
*LEVEL_NOWEJ_KLASY* -> lvl nowych graczy (czyli 0 czy tam 1 na początek)
*EXP_NOWEJ_KLASY* -> exp nowych graczy (zależy lvl'a, 0 na początek może być)
*RODZAJ_ZAPISU* -> nick, ip lub sid

czyli np:
INSERT IGNORE INTO dbmod_tablet (nick, ip, sid, klasa, lvl, exp) SELECT nick, ip, sid, 9, 1, 1 FROM dbmod_tablet GROUP BY nick HAVING MAX(klasa)<9;

W przypadku zapisu na nick doda wszystkim(którzy jej nie mają) klasę z numerem 9, lvl 1 i exp 1 w tabeli dbmod_tablet

Zapytanie to należy wysłać do bazy danych korzystając np. z phpMyAdmin'a.
  • +
  • -
  • 8

#2 ...

    Wszechmogący

  • Zbanowany

Reputacja: 166
Profesjonalista

  • Postów:612
  • Lokalizacja:Jasło
Offline

Napisano 18.04.2010 18:04

warto dodać, że lepiej zrobić kopię zapasową przed wykonaniem zapytania

#3 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 18.04.2010 18:12

warto dodać, że lepiej zrobić kopię zapasową przed wykonaniem zapytania

Jeżeli tylko nie ustawi się złego zapisu (nick/steam/ip) to nic złego stać się nie może, poza tym wszystko jest do odwrócenia.
Nawet jak przykładowo doda się klasa nr 9 wg zapisu na IP zamiast na nick to robi się DROP'a klasy 9 i po kłopocie.
Starych wpisów to nie nadpiszę, nowe można wywalić.
  • +
  • -
  • 0

#4 Veeq

    Profesjonalista

  • Zbanowany

Reputacja: 6
Nowy

  • Postów:170
  • Lokalizacja:Płock
Offline

Napisano 18.04.2010 19:05

Zrobiłem tak i nadal jak jest kalas "9" to nie można jej wybrać pisze ze 1 lvl ma ta klasa ale jest na siwo :/ Jak mam to zrobić żeby działało??

#5 Valito

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 11
Początkujący

  • Postów:89
  • Lokalizacja:Szczecin
Offline

Napisano 18.04.2010 19:17

Cvary -.-
  • +
  • -
  • 0
Zapraszam na www.deadly7sins.pl Diablo mod

#6 Veeq

    Profesjonalista

  • Zbanowany

Reputacja: 6
Nowy

  • Postów:170
  • Lokalizacja:Płock
Offline

Napisano 18.04.2010 19:28

Ok, dzięki działa

#7 Change

    Super Hero

  • Użytkownik

Reputacja: 129
Zaawansowany

  • Postów:1161
  • Lokalizacja:Konin
Offline

Napisano 25.04.2010 12:14

Jak zrobić ten drop dodatkowej klasy? Jaka komenda do phpmyadmin?
  • +
  • -
  • 0

#8 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 25.04.2010 12:25

Jak zrobić ten drop dodatkowej klasy? Jaka komenda do phpmyadmin?

Dodatkowej w sensie ?
Mają dwie takie same klasy czy za dużo klas ?
  • +
  • -
  • 0

#9 Change

    Super Hero

  • Użytkownik

Reputacja: 129
Zaawansowany

  • Postów:1161
  • Lokalizacja:Konin
Offline

Napisano 25.04.2010 12:28

Tzn, jak wrócić do poprzedniego stanu ;) Zrobiłem jakis blad w kodzie i boje sie ze straciłem exp garczy bezpowrotnie. Mam backup z przed zmiany ale przy imporcie do czystej bazy mam
Błąd
Istnieje szansa, że właśnie znaleziono błąd w analizatorze składni SQL. Proszę zbadać bliżej swoje zapytanie i sprawdzić, czy cudzysłowy są poprawne i dobrze sparowane. Inną możliwą przyczyną niepowodzenia może być wysyłanie pliku ze znakami binarnymi poza obszarem tekstu ujętego w cudzysłowy. Można również sprawdzić zapytanie SQL poprzez linię poleceń MySQL-a. W znalezieniu przyczyny problemu może pomóc także - jeśli się pojawi - poniższy opis błędu serwera MySQL. Jeśli nadal występują z problemy lub analizator składni zgłasza usterkę a linia poleceń - nie, ogranicz sekwencję zapytań SQL do pojedynczego, które powoduje problemy i zgłoś błąd, dołączając fragment danych zawarty w poniższej sekcji TNIJ:
a dalej krzaki +
MySQL zwrócił komunikat: Dokumentacja
#1064 - Something is wrong in your syntax obok '‹' w linii 1

(klasa się wcale nie wyświetla, poza tym diablo działa, itemki etc)

Użytkownik Change edytował ten post 25.04.2010 12:28

  • +
  • -
  • 0

#10 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 25.04.2010 12:36

Musiałbym wiedzieć jakie zapytanie wysłałeś wcześniej, bo tak w ciemno się nie da.
Załóż najlepiej nowy temat żeby rozwiązać ten problem.
  • +
  • -
  • 0

#11 Veeq

    Profesjonalista

  • Zbanowany

Reputacja: 6
Nowy

  • Postów:170
  • Lokalizacja:Płock
Offline

Napisano 28.04.2010 08:25

Hmmm... Nie wiem czemu ale u mnie się zdarza tak że nie którzy wybierają tą klasę wbiją na niej ten 10 level a na drugiej mapie jak ją wybierają mają 1 ale jak wpiszą /klasa to normalnie im pisze że mają 10 a jak wybiorą to mają pierwszy lvl i muszą dać reconnecta żeby mieli znów 10. Od czego to jest??

#12 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 28.04.2010 10:06

Jeżeli wpisy zostały poprawnie dodane do bazy danych to nie jest to problem związany z tym tematem i proponuje założyć nowy temat w odpowiednim dziale.
  • +
  • -
  • 0

#13 Screeaam...

    ; ooo

  • Zbanowany

Reputacja: 154
Profesjonalista

  • Postów:1012
  • Lokalizacja:Sosnowiec
Offline

Napisano 28.04.2010 10:28

Hmmm... Nie wiem czemu ale u mnie się zdarza tak że nie którzy wybierają tą klasę wbiją na niej ten 10 level a na drugiej mapie jak ją wybierają mają 1 ale jak wpiszą /klasa to normalnie im pisze że mają 10 a jak wybiorą to mają pierwszy lvl i muszą dać reconnecta żeby mieli znów 10. Od czego to jest??



Nie muszą reconnecta robić, tylko na otwartym menu z klasami przed wyborem klasy poczekać 5-10 sekund i dopiero wybrać, tak samo jest u mnie. -.-

#14 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 28.04.2010 10:45

Tylko czy taki problem jest z wszystkimi klasami czy tylko z tą dodatkową ?
Bo mnie to wygląda na zamulony serwer mysql.
  • +
  • -
  • 0

#15 Veeq

    Profesjonalista

  • Zbanowany

Reputacja: 6
Nowy

  • Postów:170
  • Lokalizacja:Płock
Offline

Napisano 28.04.2010 13:28

Z wsyzstkimi nowymi klasami które dodałem... Coś z tym wpisem może nie tak jest?

#16 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 28.04.2010 13:38

Raczej z modyfikacją diablo.
Sprawdź (np. phpMyAdmin'em) czy wpisy są odpowiednie i jeżeli tak to nie masz jak się czepiać tego tematu. Jeżeli nie to powiedz co z nimi nie tak.
  • +
  • -
  • 0

#17 Veeq

    Profesjonalista

  • Zbanowany

Reputacja: 6
Nowy

  • Postów:170
  • Lokalizacja:Płock
Offline

Napisano 28.04.2010 13:53

Ja się tylko pytałem. Sporo osób ma ten problem i nie wiadomo jak go naprawić :/

Użytkownik Veeq edytował ten post 28.04.2010 13:53


#18 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 28.04.2010 14:09

A ja się pytam czy wpisy dobrze wyglądają w bazie danych.
  • +
  • -
  • 0

#19 Veeq

    Profesjonalista

  • Zbanowany

Reputacja: 6
Nowy

  • Postów:170
  • Lokalizacja:Płock
Offline

Napisano 28.04.2010 15:03

A ja się pytam czy wpisy dobrze wyglądają w bazie danych.

A gdzie to sprawdzić :]?

#20 Screeaam...

    ; ooo

  • Zbanowany

Reputacja: 154
Profesjonalista

  • Postów:1012
  • Lokalizacja:Sosnowiec
Offline

Napisano 28.04.2010 22:36

Tylko czy taki problem jest z wszystkimi klasami czy tylko z tą dodatkową ?
Bo mnie to wygląda na zamulony serwer mysql.



Problem jest ze wszystkimi klasami-mysql zamula.

No ale, co to za różnica, czy poczeka się 5 sekund czy od razu wybierze klasę? Nie rozumiem Veeq w czym problem. :/





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: Inne

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych