Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

2 pytania odnośnie DiabloMod


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 skolba

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:99
  • Lokalizacja:Halinów
Offline

Napisano 06.03.2011 09:03

Witam.Mam 2 pytania co do kodu diablo mod.

1.Jak zrobić by dana klasa startowała z danym lvl.Jak nazywa się linijka w kodzie,żeby zmienić.
2.Jak zrobić by lvl zapisywał się co mapę.(Bo na diablo co ja mam,trzeba lvl co zmiane mapy od nowa wbijać)

Tyle odnośnie moich problem.Mam nadzieję,że mi pomożecie,by pokazać moją wdzięczność postawię +.
  • +
  • -
  • 0

#2 rS.

    Wszechmogący

  • Power User

Reputacja: 157
Profesjonalista

  • Postów:608
  • Lokalizacja:Przemyśl
Offline

Napisano 06.03.2011 09:21

1. Dodawanie Lvl - AMXX.pl: Support AMX Mod X
2. nie chce Cie wprowadzić w błąd SaveXp 1
  • +
  • -
  • 2

- Pisanie pluginów: http://amxx.pl/topic...napisac-plugin/

- Backlinks, podstawy i pozycjonowanie SEO: http://amxx.pl/topic...cjonowanie-seo/


#3 Onyke

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 705
Guru

  • Postów:2178
Offline

Napisano 06.03.2011 09:24

1. Jak ustawić X Lvl na start ? - AMXX.pl: Support AMX Mod X
  • +
  • -
  • 1

#4 skolba

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:99
  • Lokalizacja:Halinów
Offline

Napisano 06.03.2011 09:26

Nie dokładnie o to mi chodziło.
Z pytaniem 1 chodziło mi o to,że jak się wpisze /klasa to np: wyskoczy barba i bd mial 2 lvl.Niechcę nikomu dawać lvla tylko chce,by przy starcie gry na moim serwie gracz miał na starcie 2 lvl barba.

A co do 2 pytania,to to dodać do cvarów?
  • +
  • -
  • 0

#5 Onyke

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 705
Guru

  • Postów:2178
Offline

Napisano 06.03.2011 09:39

A co do 2 pytania,to to dodać do cvarów?

Tak jeśli nie masz go jeszcze w amxx.cfg to go tam dopisz.
  • +
  • -
  • 0

#6 skolba

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:99
  • Lokalizacja:Halinów
Offline

Napisano 06.03.2011 09:53

Mam tam ten cvar zapisany.Napisze później czy działa.

Dodano 06 marzec 2011 - 10:28:
A więc tak.Nic nie pomogło w obu pytaniach.Lvl się nie zapisuje.A z klasami mi chodzi o to,że mam podzielone klasy na 2 frakcje ludzie i potwory.W ludziach wszystkie klasy mają 1lvl,a w potworach niektóre mają 2 i 3.I 3 ostanie klasy w potworach mają 0 lvl.I na nich exp wogóle nie leci.Nie wiem co zrobić by to naprawić.Dam Wam kod sma może zobaczycie jakiś błąd.Bo zależy mi na tym diablo,bo jest fajny;p

Załączone pliki


  • +
  • -
  • 0

#7 Qimax

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 12
Początkujący

  • Postów:204
  • GG:
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:Haszyszlandia
Offline

Napisano 06.03.2011 10:39

To chyba zmień to "new player_lvl[33] = 1" na "new player_lvl[33] = 3" ale to beda wszystkie postacie miały 3lvl.
Więc spróbuj zastąpić player nazwą postaci raczej dodaj nowa linijke z "new nazwa-klasy_lvl[33] = 3"
  • +
  • -
  • 0

#8 skolba

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:99
  • Lokalizacja:Halinów
Offline

Napisano 06.03.2011 13:21

Nie dziala:/
  • +
  • -
  • 0

#9 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 06.03.2011 14:31

To chyba zmień to "new player_lvl[33] = 1" na "new player_lvl[33] = 3" ale to beda wszystkie postacie miały 3lvl.
Więc spróbuj zastąpić player nazwą postaci raczej dodaj nowa linijke z "new nazwa-klasy_lvl[33] = 3"

Tak to nie działa, trzeba by do każdego oddzielnie przypisywać 3, czyli np.
player_lvl[0] = 3
player_lvl[1] = 3
player_lvl[2] = 3
// itd.

albo za pomocą pętli
for(new i=0; i<33; i++) player_lvl[i] = 3

lub też tak
player_lvl[33] = { 1,1,1,1,1,1,1,1,1, /* i tak 33 razy */ }

Ale i to nie pomoże, bo autor chce do konkretnej klasy dać inny początkowy level, co według mnie jest trochę bez sensu, bo więcej zachodu z tym, niż to warte.
  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#10 skolba

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:99
  • Lokalizacja:Halinów
Offline

Napisano 06.03.2011 20:09

Kurde,to nic nie pomaga.Najgorsze jest to,że exp się nie zapisuje..Te klasy by jeszcze uszły.
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych