←  Dyskusje

AMXX.pl: Support AMX Mod X i SourceMod

»

CoD Stary
CoD - "Stary" czy "Nowy"

radek_b11 - zdjęcie radek_b11 15.04.2011

a ja nie jestem pewny co do nowego bo niby klasa demilitions robiła crashe i troszkę boję się ruszyć za nową wersję...
Odpowiedz

Ziemniak12 - zdjęcie Ziemniak12 15.04.2011

ja polecam Starego... >D
Odpowiedz

• +
  • -
alc0 - zdjęcie alc0 23.07.2011

Wolę starego, wszystko w jednym pluginie, prosty, wygodny, a większość bugów można naprawić.
Odpowiedz

manipers - zdjęcie manipers 23.07.2011

Ja osobiście polecam Nowy gdyż jest mniej bugów, gdy chcemy dodać klasę nie trzeba edytować całego silnika, Łatwo sprawdzić która klasa buguje, Bardzo łatwo można zrobić unikalne klasy
Odpowiedz

• +
  • -
ArcyNEW - zdjęcie ArcyNEW 24.07.2011

Stary najlepszy najprostszy i jest GIT
Odpowiedz

• +
  • -
Droso - zdjęcie Droso 27.07.2011

Hmmm ja oferuję support tylko dla starego za nowego się na razie nie biorę bo mi się nie chce uczyć tych forwardów itp. :D
Stary jest fajny bo wszystko jest w jednym plugu możemy sobie cofnąć skopiować itp... Lecz stary przyspiesza pracę przy klasach i perkach takie moje zdanie . A co do bugów to nowy i stary ma bugi . Stary ma więcej bo to BETA lecz są łatki i wszystko chodzi jak należy :D

Ocenka ? (Wg mnie oczywiście )

Cod Mod nowy :
+ optymalność
+ mniej bugów
+ duperele :D
- (dla mnie na minus) wszystko w oddzielnych plugach chociaż (zawalanie plugins.ini)
Ocena : 8+/10

CodMod Stary:
+ łatwa edycja wg mnie
+ wszystko w jednym plugu :D
+ support ode mnie :D
-BUGI !!! (na szczęście są łatki :D)

Ocena 8/10
Odpowiedz

• +
  • -
mas22 - zdjęcie mas22 27.07.2011

Ja pracuje cały czas ze starym cod'em, a jak chciałem przejść na nowy to od razu się zniechęciłem, ponieważ wszystko jest w oddzielnych pluginach, a w starym jest wszystko w jednym i mi się łatwiej pracuje i szybciej. ;)
Odpowiedz

• +
  • -
A może sma? - zdjęcie A może sma? 27.07.2011

Nowy ma ogromne możliwości integracji z innymi pluginami i modyfikacji :]
A to, że wszystko jest rozbite to dla mnie również plus, bo nie trzeba grzebać w kodzie, żeby coś wyłączyć :]
Odpowiedz

• +
  • -
*EviL. - zdjęcie *EviL. 07.08.2011

Według mnie stary jak i nowy ma zalety i minusy. W Nowym łatwiej sie polapac co i jak oraz szybciej mozna edytowac klase / item, a jak cos nie wypali to tylko usuwamy z plugins-cod.ini (czy jakos tak, do nowego jest osobne plugins.ini) ale za to stary ma to do siebie ze jest wszytko w 1 pliku i dzięki temu szybciej czyta.
Odpowiedz

Kolar`. - zdjęcie Kolar`. 02.09.2011

CoD Nowy, lepiej wszystko widoczne, oraz łatwiejsza obsłoga moim zdaniem
Odpowiedz

• +
  • -
kondork - zdjęcie kondork 02.09.2011

Nowu zdecydowanie łatwiejszy w obsłudze- nie ma takiego chaosu, łatwiej wszystkim zarządzać, dodawać pluginy itp, więcej możliwości z nowym jest, zdecydowanie NOWY górą
Odpowiedz

• +
  • -
Fajled - zdjęcie Fajled 02.09.2011

Wole stary, łatwiejszy do przerabiania ;]
Odpowiedz

• +
  • -
misiecki2 - zdjęcie misiecki2 03.09.2011

zgadzam się, na start miałem problem z nowym, ale wytłumaczyliście mi i wg i juz tworze własne klasy, jak dla mnie nowy wymiata, więcej bajerów i wg.
Odpowiedz

radek_b11 - zdjęcie radek_b11 04.09.2011

ja jestem za nowym cod mw2 bo łatwiej tworzyć klasy / perki
Mam serwer z unikalnymi klasami / perkami i ciągle full
Odpowiedz