Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

[CoD Stary] Blokada rakietrakieta na czas


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 krysteksulek

    Zaawansowany

  • Zbanowany

Reputacja: 17
Początkujący

  • Postów:133
  • GG:
  • Imię:Krystek
  • Lokalizacja:Ateny
Offline

Napisano 21.02.2011 19:23

Witam, jak zablokować rzucanie rakiet/min na 10 sec od początku rundy? Czyli jak mam runde 3 minuty to możnaby dopiero rzucać od 2.50?
Proszę o pomoc.

#2 GOH4n

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 17
Początkujący

  • Postów:213
  • GG:
  • Lokalizacja:Kobiór
Offline

Napisano 05.03.2011 20:00

Do Public Nowarunda dodaj:

mozna = false;
        set_task(15.0,"odblokuj",666)

na sam koniec:
public odblokuj(){
        mozna = true;
}

W public UzyjPrzedmiotu
zamiast
if(ilosc_rakiet_gracza[id]>0)
		StworzRakiete(id);
daj
if(ilosc_rakiet_gracza[id]>0 && mozna)
		StworzRakiete(id);

kur** sorry jesli odswiezylem, teraz na date popatrzylem

Użytkownik GOH4n edytował ten post 05.03.2011 20:01

  • +
  • -
  • 0

#3 krysteksulek

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 17
Początkujący

  • Postów:133
  • GG:
  • Imię:Krystek
  • Lokalizacja:Ateny
Offline

Napisano 12.03.2011 23:41

Dzięki, wypróbuje :)

Dodano 12 marzec 2011 - 23:43:
A gdzie dopisać wiadomość HUD typu: rakiety zablokowane na 15 sec

Dodano 13 marzec 2011 - 00:08:
Ej trzeba jakoś zdefiniować to "mozna" bo jest Undefined symbol . Jak to zrobić?

#4 GOH4n

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 17
Początkujący

  • Postów:213
  • GG:
  • Lokalizacja:Kobiór
Offline

Napisano 13.03.2011 21:02

Faktycznie, zapomnialem :D

Dodaj :
new bool:mozna = true;
za #define STANDARDOWA_SZYBKOSC 250.0
  • +
  • -
  • 0

#5 krysteksulek

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 17
Początkujący

  • Postów:133
  • GG:
  • Imię:Krystek
  • Lokalizacja:Ateny
Offline

Napisano 13.03.2011 23:20

Dzięki działa, masz +. Powiedz jeszcze jak do tego dopisać wiadomość HUD,np "rakiety zablokowane" i masz drugiego plusa :).
Dokładniej chciałbym zrobić żeby: przed 15 sec, podczas próby użycia rakiety pisało: "rakiety zablokowane na 15 sec", a po upływie 15 sec: "mozna rzucać rakiety"
Wiadomośc HUD sobie zrobie, ale chodzi o to jak to wstawić i gdzie :)

Użytkownik krysteksulek edytował ten post 13.03.2011 23:21


#6 pAC

    Wszechobecny

  • Zbanowany

Reputacja: 87
Zaawansowany

  • Postów:425
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Żagań
Offline

Napisano 16.03.2011 22:24


ColorChat(id,GREEN,"wiadomość")

lub inaczej też mozna :)

#7 krysteksulek

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 17
Początkujący

  • Postów:133
  • GG:
  • Imię:Krystek
  • Lokalizacja:Ateny
Offline

Napisano 17.03.2011 21:30

Ale w którym miejscu to dać? Chodzi mi żeby to pisało gdy próbujemy użyć rakiety przed określonym czasem.

#8 speedkill

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 1570
Godlike

  • Postów:2733
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Prudnik
Offline

Napisano 17.03.2011 21:33

Chyba przed set_task albo po sproboj tak i tak :D
mozna = false;
        set_task(15.0,"odblokuj",666)
o ile sie nie myle :]
  • +
  • -
  • 0

If you can dream it, you can do it.


#9 EufooZ

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 25
Życzliwy

  • Postów:183
  • Lokalizacja:Łódź
Offline

Napisano 17.03.2011 21:45


mozna = false;
{
set_task(15.0,"odblokuj",666)
ColorChat(id,GREEN,"Rakiety zablokowane na 15 sekund !")
}


i potem

public odblokuj(){
mozna = true;
ColorChat(id,GREEN,"Rakiety odblokowane !")
}


Nie testowałem, ale powinno śmigać.
  • +
  • -
  • 1

Cs-Move.xaa.pl - JailBreak - 178.19.106.146:27092

Cs-Move.xaa.pl - PaintBall - 178.19.106.150:27088

Forum - Cs-Move.xaa.pl


ZAPRASZAMY SERDECZNIE


#10 krysteksulek

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 17
Początkujący

  • Postów:133
  • GG:
  • Imię:Krystek
  • Lokalizacja:Ateny
Offline

Napisano 17.03.2011 22:36

Pojawia się błąd:

Error: Undefined symbol "id" on line 1386
Warning: Expression has no effect on line 1386
Warning: Expression has no effect on line 1386
Error: Expected token: ";", but found ")" on line 1386
Error: Invalid expression, assumed zero on line 1386
Error: Too many error messages on one line on line 1386

To jest przy:

mozna = false; 
{ 
        set_task(15.0,"odblokuj",666) 
        ColorChat(id,GREEN,"Rakiety zablokowane na 15 sekund !") 
}

To drugie bez błędów.

Użytkownik krysteksulek edytował ten post 17.03.2011 22:37


#11 master.

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 53
Pomocny

  • Postów:228
  • Lokalizacja:C:\Program Files
Offline

Napisano 17.03.2011 23:22

Dodaj na poczatku
#include colorchat
albo
client_print(id, print_center, "Rakiety zablokowane na 15 sekund !")

  • +
  • -
  • 0

#12 krysteksulek

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 17
Początkujący

  • Postów:133
  • GG:
  • Imię:Krystek
  • Lokalizacja:Ateny
Offline

Napisano 17.03.2011 23:25

Colorchat mam, ale nawet w client print znowu błąd:

Error: Undefined symbol "id" on line 1386

Dodano 17 marzec 2011 - 23:25:
A całe public wygląda tak:

public NowaRunda()
{
	freezetime = true;
	new iEnt = find_ent_by_class(-1, "Mine");
	while(iEnt > 0) 
	{
		remove_entity(iEnt);
		iEnt = find_ent_by_class(iEnt, "Mine");	
	}
	mozna = false;
	{
	set_task(15.0,"odblokuj",666)
	ColorChat(id,GREEN,"Rakiety zablokowane na 15 sekund !")
	}


	

}

Użytkownik krysteksulek edytował ten post 17.03.2011 23:26


#13 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Administrator

Reputacja: 6034
Godlike

  • Postów:10832
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 02.04.2011 09:21

ColorChat(0,GREEN,"Rakiety zablokowane na 15 sekund !")
  • +
  • -
  • 0

#14 krysteksulek

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 17
Początkujący

  • Postów:133
  • GG:
  • Imię:Krystek
  • Lokalizacja:Ateny
Offline

Napisano 02.04.2011 20:59

Dzięki :)




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych