Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
GmAMXBans

Error w logach (SQL_ThreadQuery)

GmAMXBans

  • Zamknięty Temat jest zamknięty
17 odpowiedzi w tym temacie

#1 Qmi

    Wszechpomocny

  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:373
  • GG:
Offline

Napisano 07.02.2011 12:47

- Wersję AMXMODX 1.8.2

- Wersję serwera: dproto

- Logi

L 02/07/2011 - 10:14:43: [MySQL] Thread worker was unable to start.
L 02/07/2011 - 10:14:43: [AMXX] Run time error 10 (plugin "amxbans_main.amxx") (native "SQL_ThreadQuery") - debug not enabled!
L 02/07/2011 - 10:14:43: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).


Próbowałem robić to co jest tutaj napisane - [GmAMXBans] GM & 6.X FAQ - AMXBans 6 - AMXX.pl: Support AMX Mod X (ten punkt z SQL_ThreadQuerty)
Dorzuciłem screena jak u mnie wyglądają te IP.
No i porobiłem tak że zepsułem, dałem % zapisałem i się strona zepsuła link do tematu - [GmAMXBans] Cos sie porobilo ze stronka (nic nie robilem) - AMXX.pl: Support AMX Mod X - Na szczęście udało się naprawić i nie wiem co dalej, czytałem także ten temat ( SQL_ThreadQuery - AMXX.pl: Support AMX Mod X ) Ale to było 5 miesięcy temu i inna wersja była i się nie brałem za to a poza tym nie wiem co mu pomogło.

Załączone miniatury

  • qqq.JPG

Załączone pliki


Użytkownik Qmi edytował ten post 10.02.2011 21:11


#2 Szyfrant

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 1365
Godlike

  • Postów:3072
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Sztokholm
Offline

Napisano 12.02.2011 09:24

dodaj jeszce raz % w zezwoleniach

btw. Jaką masz wersję amxbansa??
  • +
  • -
  • 0

#3 Qmi

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:373
  • GG:
Offline

Napisano 13.02.2011 20:40

Wersja - no ta - [GmAMXBans] (1.5) GmAMXBans - Prawdopodobnie Final - AMXX.pl: Support AMX Mod X

Strona amxbans'a - cs-suchoraba.xaa.pl

Dodać % DO tych hostów którym przydzielam dostęp, tzn tak jak w tym temacie - [MySQL] Nadawanie dostępu do bazy z zewnątrz - AMXX.pl: Support AMX Mod X

Użytkownik Qmi edytował ten post 13.02.2011 20:40


#4 Szyfrant

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 1365
Godlike

  • Postów:3072
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Sztokholm
Offline

Napisano 13.02.2011 20:53

ta
  • +
  • -
  • 0

#5 D@ruc

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:201
  • Lokalizacja:Ostrowiec Św.
Offline

Napisano 15.02.2011 13:48

dodaj jeszce raz % w zezwoleniach


Takie odpowiedzi udziela się wtedy, gdy nie można nic innego wymyślić. Jasne najlepiej zgonić na %, co nie ma nic wspólnego z tym błędem.
  • +
  • -
  • 0

#6 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 15.02.2011 13:57

Dodaj debug do plugins.ini po "amxbans_main.amxx", ale na 99% wyskoczy pewnie takie coś
L 02/13/2011 - 21:02:59: [MySQL] Thread worker was unable to start.
L 02/13/2011 - 21:02:59: [AMXX] Displaying debug trace (plugin "amxbans_main.amxx")
L 02/13/2011 - 21:02:59: [AMXX] Run time error 10: native error (native "SQL_ThreadQuery")
L 02/13/2011 - 21:02:59: [AMXX]    [0] check_flag.inl::check_flagged (line 37)
L 02/13/2011 - 21:02:59: [AMXX]    [1] check_player.inl::check_player_ (line 107)
bo mam to samo u siebie, raz na jakiś czas sypie się ten error, wydaje mi się, że to zależy od bazy, a nie od pluginu.
  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#7 D@ruc

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:201
  • Lokalizacja:Ostrowiec Św.
Offline

Napisano 15.02.2011 17:12

bo mam to samo u siebie, raz na jakiś czas sypie się ten error, wydaje mi się, że to zależy od bazy, a nie od pluginu.


Dokładnie. Mam ten sam błąd, ale oczywiście Szyfrant wysyła błędne odpowiedzi i błędne tematy.

Dodano 17 luty 2011 - 18:29:

Poczytaj troszkę, następnie się kłóć.


Wysyłasz beznadziejne tematy, które wcale nie pomagają. Zarządzasz działem o którym nawet nie masz pojęcia. Jeszcze masz pretensje, że napisałem temat, a po tygodniu odpisałem w nim pytając "Czy ktoś w ogóle interesuje się tym działem?". Żartujesz sobie? To Ty troszkę poczytaj, bo jak do tej pory to nie pomagasz innym.
  • +
  • -
  • 0

#8 ziomekyoyo

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:31
  • Imię:sdadsasa
  • Lokalizacja:dsaasd
Offline

Napisano 18.02.2011 19:05

Mam ten sam błąd.

+ crashuje mi się serwer
  • +
  • -
  • 0

#9 Qmi

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:373
  • GG:
Offline

Napisano 19.02.2011 11:57

Dodałem te % i nadal to samo ...

L 02/19/2011 - 11:39:08: Start of error session.
L 02/19/2011 - 11:39:08: Info (map "de_dust2") (file "addons/amxmodx/logs/error_20110219.log")
L 02/19/2011 - 11:39:08: [MySQL] Thread worker was unable to start.
L 02/19/2011 - 11:39:08: [AMXX] Run time error 10 (plugin "amxbans_main.amxx") (native "SQL_ThreadQuery") - debug not enabled!
L 02/19/2011 - 11:39:08: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).



#10 D@ruc

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:201
  • Lokalizacja:Ostrowiec Św.
Offline

Napisano 21.02.2011 18:22

Qmi, a czy czasem serwer Ci pada? Za pewne masz bazę danych utworzoną na proserwer to tak samo jak ja. Może spróbuj założyć bazę danych np. na db4free.net i pod nią podpiąć AMXBANS.
  • +
  • -
  • 0

#11 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 21.02.2011 20:20

Qmi, a czy czasem serwer Ci pada? Za pewne masz bazę danych utworzoną na proserwer to tak samo jak ja. Może spróbuj założyć bazę danych np. na db4free.net i pod nią podpiąć AMXBANS.

Z "gówna" ma przejść na gorsze "*****"? :o Sam mam bazę na proserwerach (nie wiem jeszcze ile) i na pewno jest to lepsze niż mieć na jakimś db4free...
  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#12 Qmi

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:373
  • GG:
Offline

Napisano 21.02.2011 22:06

Cały amxbans stoi na proserwer

#13 Dr R.I.P

    Początkujący

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:18
  • GG:
  • Lokalizacja:Świdnica
Offline

Napisano 22.02.2011 11:34

Też tak miałem i Szyfrat wnioskuje poprawnie, tyle że w sql.cfg podany masz złe IP do serwera. Też tak miałem i okazało się że IP serwera to nie IP bazy danych. Napisz do admina hostingu z takim zapytaniem, podając IP, dzięki któremu łaczysz się z bazą danych ze źródła zewnętrznego. W tym samym ticket'cie zapytaj czy % jest poprawnie dodany i czemu jest problem. Mnie to poskutkowało.
  • +
  • -
  • 0

#14 D@ruc

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:201
  • Lokalizacja:Ostrowiec Św.
Offline

Napisano 22.02.2011 20:39

Odpowiedź na pytanie z Proserwer.

Aby połączyć się do bazy MySQL na naszym serwerze z innego zewnętrznego serwera należy pamiętać o:

1. Dodaniu adresu IP zewnętrznego serwera (tego, który będzie się łączył z bazą) do uprawnionych do połączeń z Twoją bazą. Robi się to w "cPanel" -> "Menadżer zdalnego połączenia MySQL" wpisując tam adres IP tego serwera - jeżeli go nie znasz należy zapytać admnistratora tego serwera.

UWAGA: należy podawać tylko i wyłącznie konkretne adresy IP, nie należy używać znaku % ani adresów w postaci nazwy typu s1.mojserwer.pl.

2. Podawaniu w skrypcie, który będzie się łączył z bazą:

- jako "host" adres swojego serwera WWW, gdzie znajduje się baza - podajemy go w formacie nazwa.xaa.pl
- jako użytkownik bazy (tzw. user) należy podawać pełną nazwę użytkownik z prefiksem (sprawdź go w cPanel -> Baza danych MySQL -> kolumna "użytkownicy" dla Twojej bazy). Uwaga: poprawny użytkownik będzie wyglądał tak: "costam_user" a nie "user"
- jako hasło do bazy - hasło na użytkownika bazy, którego podajesz
- jako nazwę bazy - pełną nazwę bazy z cPanel -> Baza danych MySQL -> kolumna "nazwa bazy danych"

3. Poprawnym stworzeniu bazy oraz użytkownika bazy. Należy również pamiętać, że TRZEBA dodać użytkownika bazy do konkretnej bazy - dopiero gdy będzie widoczny w cPanel -> Baza danych MySQL -> kolumnie "użytkownicy" - tylko wtedy będzie mógł łączyć się z tą bazą.

Dodano 22 luty 2011 - 20:48:

W tym samym ticket'cie zapytaj czy % jest poprawnie dodany i czemu jest problem.


Przy proserwer - odpada. (jak wyżej)

Sam mam bazę na proserwerach (nie wiem jeszcze ile) i na pewno jest to lepsze niż mieć na jakimś db4free...


Jak taki mądry jesteś to może najpierw coś poradź, a nie przychodzisz i piszesz zbędne posty, które nic nie wnoszą. Skoro masz bazę na proserwer to masz taki sam problem jak on i ja. Jeśli na to jakoś zaradziłeś to napisz jak - jeśli nie zaradziłeś to albo się nie udzielaj albo staraj się pisać sensowniejsze posty.

Dodano 22 luty 2011 - 20:52:

tyle że w sql.cfg podany masz złe IP do serwera


Na proserwer nie wpisuje się hosta w postaci IP tylko w postaci adresu np.: strona.xaa.pl (jak wyżej)

Użytkownik D@ruc edytował ten post 22.02.2011 20:53

  • +
  • -
  • 0

#15 Szyfrant

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 1365
Godlike

  • Postów:3072
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Sztokholm
Offline

Napisano 22.02.2011 21:33

Na proserwer nie wpisuje się hosta w postaci IP tylko w postaci adresu np.: strona.xaa.pl (jak wyżej)


od kiedy :D??



musisz mieć gdzieś z hostem błąd. Sprawdz dokładnie. może literówka albo głupi błąd.
  • +
  • -
  • 0

#16 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 22.02.2011 22:01

Jak taki mądry jesteś to może najpierw coś poradź, a nie przychodzisz i piszesz zbędne posty, które nic nie wnoszą. Skoro masz bazę na proserwer to masz taki sam problem jak on i ja. Jeśli na to jakoś zaradziłeś to napisz jak - jeśli nie zaradziłeś to albo się nie udzielaj albo staraj się pisać sensowniejsze posty.

No jeśli ktoś będzie udzielać takich rad, to niestety, ale ja udzielać się będę, bo proponowanie przeniesienia się z bazą na jakieś db4free, które jest jeszcze gorsze od "pro"serwera, jest chyba jakąś kpiną. Właśnie to jest nawet bardzo sensowne w moim poprzednim poście, więc nie zarzucaj mi, że robię jakiś spam w temacie, bo naprawdę zakładanie bazy na tym db4free było by chyba największą głupotą.
To że proserwer nie jest jakiś super, nie oznacza, że trzeba z niego rezygnować dla jakiegoś darmowego "gówna" jakim jest db4free. Jak coś darmowego ma chodzić lepiej od czegoś za co się tam jakieś grosze płaci? Co najwyżej może sprawować się tak samo, ale na pewno nie lepiej. Rozumiem gdybyś zaproponował mu unixa, czy tam jeszcze coś, ale nie db4free.
Sam sobie z tym problemem opisanym w tym temacie nie poradziłem, bo tak jak wcześniej pisałem, tego pewnie naprawić się nie da, bo albo to proserwer coś blokuje, albo ten cały amxbans jest tak źle napisany, że sypią się takie błędy, jedyną drogę wyjścia jaką ja widzę, jest po prostu przeniesienie bazy na coś lepszego, a zarazem droższego (ale też nie wiadomo, czy aby na pewno to pomoże), albo czekanie na wydanie nowej poprawki tego amxbansa, która podobno ma wyjść kiedyś tam.


musisz mieć gdzieś z hostem błąd. Sprawdz dokładnie. może literówka albo głupi błąd.

To raczej mało prawdopodobne, bo taki sam błąd występuje na kilku serwerach gdzie mam dostęp do ftp.

Użytkownik sebul edytował ten post 22.02.2011 22:05

  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#17 D@ruc

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:201
  • Lokalizacja:Ostrowiec Św.
Offline

Napisano 22.02.2011 22:12

od kiedy :D??


Tak odpisali na ten błąd z proserwera.
  • +
  • -
  • 0

#18 Dr R.I.P

    Początkujący

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:18
  • GG:
  • Lokalizacja:Świdnica
Offline

Napisano 23.02.2011 01:10

Jakby nie mogli Ci podać IP hosta. Porażka z tym serwerem. Jak zalogujesz się do phpmyadmin to nie masz tam napisane jak na załączonym obrazku?

Załączone miniatury

  • 1.png

  • +
  • -
  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: GmAMXBans

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych