Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
Dodatek

System Many, Punktów, Złota

Dodatek

  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
46 odpowiedzi w tym temacie

#1 dRaq

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 41
Pomocny

  • Postów:69
  • Lokalizacja:Wawa
Offline

Napisano 25.01.2011 23:48

*
Popularny

Krótko, zwięźle, 1 Kill = 1 Pkt
Żeby to miało jakiś sens proponuję dorobić do tego sklep
Kod w "znajdź" oparty jest na czystej wersji bez dodatków
Zapis MySQL

Dodanie zmiennej:
Spoiler

Tworzenie komórek w tabeli:
Spoiler

Zapis:
Spoiler

Odczyt z tabeli:
Spoiler

Dodanie 1 pkt po zabiciu:
Spoiler

Hud z ilością PKT:
Spoiler

Możliwe że o czymś zapomniałem, bo jest późno i chce mi się spać -.-
Jako że Wy na początku pomagaliście mi, to ja postanowiłem zrobić coś dla Was :D

Sklep by KariiO:
Kliknij Dołączona grafika, aby podziękować KariiO
Spoiler

Użytkownik G[o]Q edytował ten post 22.04.2011 00:01

  • +
  • -
  • 21

#2 MARIO2010

    Pomocny

  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:58
  • GG:
  • Imię:Mariusz
  • Lokalizacja:Warmia
Offline

Napisano 25.01.2011 23:54

Ok załóżmy ze dodałem to do swojego diablo i co z tego jak ktoś uzbiera np. 30 punktów coś za to kupi czy jak ???

#3 dRaq

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 41
Pomocny

  • Postów:69
  • Lokalizacja:Wawa
Offline

Napisano 26.01.2011 01:09

musisz dorobic sklep, postaram sie wieczorem dodac co i jak.
  • +
  • -
  • 2

#4 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 26.01.2011 01:15

Jak dla mnie nie potrzebnie zapisywać to "złoto" na sql, bo po co, skoro do tego chyba lepiej będzie wykorzystać vault? Danych do przetrzymywania mało, więc i nawet przy dużej ilości graczy nie powinno nic zamulać, ani nie powinno być żadnych kłopotów z wczytaniem tego.
  • +
  • -
  • 1
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#5 KariiO

    Super Hero

  • Power User

Reputacja: 395
Wszechpomocny

  • Postów:1133
  • GG:
  • Imię:Korneliusz
  • Lokalizacja:Cieszyn
Offline

Napisano 26.01.2011 01:27

*
Popularny

Jak by ktoś chciał ułatwienie do sklepu możesz dodać do tuta:
Standardowy sklep używa funkcji od pobierania takiej:
public bool:UTIL_Buyformoney(id,amount)
{
	if (cs_get_user_money(id) >= amount)
	{
		cs_set_user_money(id,cs_get_user_money(id)-amount)
		return true
	}
	else
	{
		hudmsg(id,2.0,"Nie masz tyle zlota !")
		return false
	}
	
	return false
}
Nowy sklep za np. mane:
public UTIL_Buyformana(id,amount)
{
	if (mana[id] >= amount)
	{
		mana[id]-=amount
		return true
	}
	else
	{
		hudmsg(id,2.0,"Nie masz tyle many !")
		return false
	}
	
	return false
}

mana[id] - zmieniamy na swoje...

I zamiast tego w norm. sklepie:
if (!UTIL_Buyformoney(id,9000))
Dajemy to:
if (!UTIL_Buyformana(id,ilosc))

Malusieńki tut jak by ktoś sam nie umiał sobie poradzić ;]
  • +
  • -
  • 8

#6 strikepremium

    Zaawansowany

  • Zbanowany

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:101
  • Imię:czak
  • Lokalizacja:swww
Offline

Napisano 26.01.2011 11:45

diablo.sma(6389) : error 017: undefined symbol "mana"
diablo.sma(6389) : warning 215: expression has no effect
diablo.sma(6389) : error 001: expected token: ";", but found "]"
Mana nie identyfikuje ?! Czy ocb ?

Użytkownik strikepremium edytował ten post 26.01.2011 12:55


#7 dRaq

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 41
Pomocny

  • Postów:69
  • Lokalizacja:Wawa
Offline

Napisano 26.01.2011 15:05

Pokaż linie błędów
  • +
  • -
  • 0

#8 MARIO2010

    Pomocny

  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:58
  • GG:
  • Imię:Mariusz
  • Lokalizacja:Warmia
Offline

Napisano 26.01.2011 16:48

pisze ze wspolnika konto od niego na kompie jestem :
	if (mana[id] >= amount)


#9 dRaq

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 41
Pomocny

  • Postów:69
  • Lokalizacja:Wawa
Offline

Napisano 26.01.2011 16:54

Chodzi o ten sklep?
Jak robiłeś według poradnika(kopiowałeś wszystko)
To zamiast mana[id] wstaw player_pkt[id]

// Po plusie wnioskuję że pomogło ;D

Użytkownik Skrzato edytował ten post 26.01.2011 17:00

  • +
  • -
  • 2

#10 szczepaneto

    Zaawansowany

  • Zbanowany

Reputacja: 10
Początkujący

  • Postów:122
  • Lokalizacja:KrK
Offline

Napisano 26.01.2011 22:31

nice plusiki a jak w tym sposobie dodać te pkt za dmg np ?

Dodano 26 styczeń 2011 - 22:33:
aa i jeszcze dodam coś od siebie :)
	if(player_class[id]!=Paladyn) 
	{ 
		set_hudmessage(0, 255, 0, 0.03, 0.20, 0, 6.0, 1.0) 
		show_hudmessage(id, "Zycie: %i^nKlasa: %s^nPoziom: %i (%0.0f%s)^nPrzedmiot: %s^nWytrzymalosc: %i^nPunkty: %i",get_user_health(id), Race[player_class[id]], player_lvl[id], perc,"%%", player_item_name[id],item_durability[id], player_pkt[id]) 
	} 
	else 
	{ 
		set_hudmessage(0, 255, 0, 0.03, 0.20, 0, 6.0, 1.0) 
		show_hudmessage(id, "Zycie: %i^nKlasa: %s^nPoziom: %i^n(%0.0f%s)^nSkoki: %i/%i^nPrzedmiot: %s^nWytrzymalosc: %i^nPunkty: %i",get_user_health(id), Race[player_class[id]], player_lvl[id], perc,"%%",JumpsLeft[id],JumpsMax[id], player_item_name[id], item_durability[id], player_pkt[id]) 
	} 
to jest rozwiązanie dla osób z hudem jak na cod :)

#11 dRaq

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 41
Pomocny

  • Postów:69
  • Lokalizacja:Wawa
Offline

Napisano 30.01.2011 16:24

Jeżeli chodzi o sklep, ja osobiście zrobiłem go na takiej samej zasadzie jak menu klas. Jak dla mnie wygodniej ;D
  • +
  • -
  • 0

#12 Onyke

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 705
Guru

  • Postów:2178
Offline

Napisano 12.02.2011 15:33

Jak zrobić żeby każda klasa miała wspólną mane ?
Tzn że np zdobędziesz 20 many na Lowcy to masz też 20 many na Ninji ?
  • +
  • -
  • 0

#13 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 12.02.2011 16:08

Zrobić zapis nie na klasę i nick/ip/steam tylko na sam nick/ip/steam? I potem najlepiej skorzystać z vaulta, albo z drugiego zapisu do tabeli.

Użytkownik sebul edytował ten post 12.02.2011 16:09

  • +
  • -
  • 1
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#14 master245

    Profesjonalista

  • Zbanowany

Reputacja: 8
Nowy

  • Postów:205
  • Lokalizacja:Witów
Offline

Napisano 13.02.2011 15:16

a mi po dodaniu tego nie zapisuje sie lvl ;[
Da rade zrobic na nvault??

#15 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 13.02.2011 15:30

Tak da, gdzieś na forum jest to ładnie pokazane na przykładzie coda (szukaj w dziale coda).
  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#16 ptk.

    Wszechwidzący

  • Zbanowany

Reputacja: 31
Życzliwy

  • Postów:248
  • GG:
  • Imię:Patryk
  • Lokalizacja:PL
Offline

Napisano 14.02.2011 12:37

a mi po dodaniu tego nie zapisuje sie lvl ;[


Dokładnie mam to samo ... Co jest źle ?? w saveXP ??

#17 efee

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 10
Początkujący

  • Postów:73
  • Imię:Michal
  • Lokalizacja:Krakow
Offline

Napisano 15.02.2011 14:38

A jak zmienic savexp jak mam takie
public SaveXP(id)
{
if(g_boolsqlOK)
{
if(!is_user_bot(id) && player_xp[id]!=player_xp_old[id])
{
new name[64]
new ip[64]
new sid[64]

get_user_name(id,name,63)
replace_all ( name, 63, "'", "Q" )
replace_all ( name, 63, "`", "Q" )

get_user_ip(id, ip ,63,1)
get_user_authid(id, sid ,63)

if(get_cvar_num("diablo_sql_save")==0)
{
new q_command[512]
format(q_command,511,"UPDATE `%s` SET `ip`='%s',`sid`='%s',`lvl`='%i',`exp`='%i',`str`='%i',`int`='%i',`dex`='%i',`pak`='%i',`kas`='%i',`dam`='%i',`men`='%i',`agi`='%i' WHERE `nick`='%s' AND `klasa`='%i' ",g_sqlTable,ip,sid,player_lvl[id],player_xp[id],player_strength[id],player_intelligence[id],player_dextery[id],player_expstat[id],player_kas[id],player_dama[id],player_men[id],player_agility[id],name,player_class[id])

SQL_ThreadQuery(g_SqlTuple,"Save_xp_handle",q_command)
}
else if(get_cvar_num("diablo_sql_save")==1)
{
new q_command[512]
format(q_command,511,"UPDATE `%s` SET `nick`='%s',`sid`='%s',`lvl`='%i',`exp`='%i',`str`='%i',`int`='%i',`dex`='%i',`pak`='%i',`kas`='%i',`dam`='%i',`men`='%i',`agi`='%i' WHERE `ip`='%s' AND `klasa`='%i' ",g_sqlTable,name,sid,player_lvl[id],player_xp[id],player_strength[id],player_intelligence[id],player_dextery[id],player_expstat[id],player_kas[id],player_dama[id],player_men[id],player_agility[id],ip,player_class[id])

SQL_ThreadQuery(g_SqlTuple,"Save_xp_handle",q_command)
}
else if(get_cvar_num("diablo_sql_save")==2)
{
new q_command[512]
format(q_command,511,"UPDATE `%s` SET `nick`='%s',`ip`='%s',`lvl`='%i',`exp`='%i',`str`='%i',`int`='%i',`dex`='%i',`pak`='%i',`kas`='%i',`dam`='%i',`men`='%i',`agi`='%i' WHERE `sid`='%s' AND `klasa`='%i' ",g_sqlTable,name,ip,player_lvl[id],player_xp[id],player_strength[id],player_intelligence[id],player_dextery[id],player_expstat[id],player_kas[id],player_dama[id],player_men[id],player_agility[id],sid,player_class[id])

SQL_ThreadQuery(g_SqlTuple,"Save_xp_handle",q_command)
}
player_xp_old[id]=player_xp[id]

}
}
else sql_start()

return PLUGIN_HANDLED
}

@edit Poradzilem sobie :)

Użytkownik efee edytował ten post 15.02.2011 15:12

  • +
  • -
  • 0
Zapraszam na Elite-Zone.pl
Największa sieć serwerów w Polsce!

#18 Juma

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 64
Pomocny

  • Postów:373
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Arek
  • Lokalizacja:Haynau
Offline

Napisano 24.02.2011 22:02

Wrr.. Coś mi zapis expa nie śmiga, próbowałem na kilka sposobów i nici..

Może ktoś coś poradzi kto sobie z tym poradził, bo to nie na moją główkę ;)

Głupi "jako tako" to ja nie jestem, a nie mam pojęcia o co tu chodzi..

Wszystko zrobiłem jak książka, a właściwie poradnik pisze, ładnie poprzepisywałem (nie kopiowałem) wszystko, a tu benc.. Wykasowałem tabele w SQL'u, zmiana mapy rzecz jasna.. I co ? Nic nie zapisuje. Wczytać - Tak. Zapisać - Nie. I to nie tylko mane, a wszystko. Usuwając public'a SaveXP wszystko śmiga jak powinno, rzecz jasna bez many :-P. Może ktoś poradzi ?

Użytkownik Juma edytował ten post 24.02.2011 22:47

  • +
  • -
  • 0

#19 LogiCC :D

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 22
Życzliwy

  • Postów:105
  • Lokalizacja:Namysłów
Offline

Napisano 25.02.2011 03:20

Tak dla pewności się spytam. Zrobiłeś reset tabeli? xD
  • +
  • -
  • 0

#20 Juma

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 64
Pomocny

  • Postów:373
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Arek
  • Lokalizacja:Haynau
Offline

Napisano 25.02.2011 11:26

Tak.. :D
  • +
  • -
  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: Dodatek

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych