Nick
Daimyo
19.01.2011
Witam!
Otóż mój problem jest następujący, próbójąc nadac adminowi nick na stronce (SteamID / IP / Nazwa) - nie nick na adma na serwie tylko ten wyswietany (http://friendlyserve.../admin_list.php - np. Hezer (Serwer: Hezer Forum: Hezer) i jest on dluzszy niz 30 znakow, pisze: Nick jest za długi!
Chcialbym to zmienic i te nicki móc nadawac długie do 100 znaków nawet, niektorzy i na serwie maja dlugi nick i na forum, a do tego jeszcze potrzeba mi wypisac przed kazdym z tych nickow czy to jest SERWER czy FORUM to zjada dodatkowe 10 znakow - proszę o pomoc z gory dziekuje.
Otóż mój problem jest następujący, próbójąc nadac adminowi nick na stronce (SteamID / IP / Nazwa) - nie nick na adma na serwie tylko ten wyswietany (http://friendlyserve.../admin_list.php - np. Hezer (Serwer: Hezer Forum: Hezer) i jest on dluzszy niz 30 znakow, pisze: Nick jest za długi!
Chcialbym to zmienic i te nicki móc nadawac długie do 100 znaków nawet, niektorzy i na serwie maja dlugi nick i na forum, a do tego jeszcze potrzeba mi wypisac przed kazdym z tych nickow czy to jest SERWER czy FORUM to zjada dodatkowe 10 znakow - proszę o pomoc z gory dziekuje.
mgr inż. Pavulon
19.01.2011
Zacznij od edycji struktury bazy danych, potem skryptów php a na końcu edytuj style.nadawac długie do 100 znaków nawet
Za dużo roboty dla takiego widzimisię

Daimyo
20.01.2011
tabela sama sie rozciagnie to naturalne, tylko to ogarniczenie jakos powstrzymac, by nie wyskakiwal komunikat NICK JEST ZA DLUGI
mgr inż. Pavulon
20.01.2011
1. tabela się rozciągnie(albo i nie) ale tylko do pewnego stopnia
2. w bazie danych bez zmiany struktury nie zapiszesz więcej niż 32 znaki
L0rdS^P0l4K
20.01.2011
Otwórz phpmyadmin'a wybierz swoją bazę danych i wykonaj te 2 polecenia:
ALTER TABLE `amx_amxadmins` CHANGE `username` `username` VARCHAR( 100 ); ALTER TABLE `amx_amxadmins` CHANGE `nickname` `nickname` VARCHAR( 100 )
Oczywiście amx_ czyli prefix możesz mieć inny, wtedy sobie go zmień na twój aktualny.
Otwórz plik
./include/functions.inc.phpWyszukaj text:
case 'name': $msg=check_size($value,$minsize,$maxsize,$prefixlang); if($msg) return false; return true; break;Zamień na:
case 'name': $maxsize = 100; $msg=check_size($value,$minsize,$maxsize,$prefixlang); if($msg) return false; return true; break;Oczywiście tę zmienną maxsize można zmienić, ale nie więcej niż dano przy wcześniejszej edycji struktury tabeli.
Daimyo
20.01.2011
/// EDIT
omg
dziala ;o - dzięki Ci wielkie, reputacja idzie
Użytkownik Daimyo edytował ten post 20.01.2011 17:37
omg

Użytkownik Daimyo edytował ten post 20.01.2011 17:37