wiesz po co ts jak tylko oczekuje od ciebie tekstu typu dziala/cos zle zrobilem bo nie dziala :F
Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X
Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.
|
Guest Message by DevFuse

Podmiana modeli graczy na serwerze.
Temat rozp. Ox!d3, 20.11.2008 20:28
25 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 20.11.2008 23:28
Napisano 20.11.2008 23:29
Serwer nie startuje z Twoim pluginem
Napisano 20.11.2008 23:29
skompiluj jeszcze raz cod bo tam kopiowalem od ciebie i byl blad z folderem modelu tt
[ Dodano: 20-11-2008, 23:33 ]
U mnie na innym modelu i bez poprawnego sid'a serwer odpala z plugiem, wiec jak mowilem: oczekuje od ciebie tekstu typu dziala/cos zle zrobilem bo nie dziala :F

[ Dodano: 20-11-2008, 23:33 ]
U mnie na innym modelu i bez poprawnego sid'a serwer odpala z plugiem, wiec jak mowilem: oczekuje od ciebie tekstu typu dziala/cos zle zrobilem bo nie dziala :F
![:]](https://amxx.pl/public/style_emoticons/default/cwaniak.gif)
Napisano 20.11.2008 23:37
Ok no więc wszystko działa teraz dla 1 modelu jednak nie jak mam cl_minmodels 1 to widzę normalny model. Da się zrobić tak jak pisaliśmy wyżej, żeby na cl_minmodels 1 też było widać podmieniony model?
Napisano 20.11.2008 23:43
Mozesz zawsze poszukac na forum pluga od blokowania cl_minmodels 1 ;-)
Bo innego wyjscia raczej nie ma
Bo innego wyjscia raczej nie ma
Napisano 21.11.2008 00:12
Kurcze
no to fack the duck
a można by tak zrobić żeby podmieniały im się modele widoczne na cl_minmodels 1 czyli tt 2, ct 4 ? leet/gign bo to one są wtedy widoczne
[ Dodano: 21-11-2008, 01:30 ]
Miczu, W każdym razie chciałbym w imieniu całego teamu Ci podziękować za pomoc.
A także wszystkim innym, którzy w jakimś stopniu pomogli
Na chwile obecną stanęliśmy na tym, że widać modele tylko na cl_minmodels 0, a potem się tym będziemy martwili
[ Dodano: 21-11-2008, 16:57 ]
Chciałbym jeszcze prosić o jedną poradę/rozwiązanie. Co zrobić, żeby nie pobierało tych modeli kiedy plugin jest zapauzowany? Chodzi o to, że często gramy mixy, wtedy też te modele są nie potrzebne
[ Dodano: 21-11-2008, 17:47 ]
Od razu mówie, że próbowałem wszystkie te warunki sprawdzić w 1 if'ie, ale nie działało. Robiłem to może źle:
Jednak mi to nie działało i zostaliśmy przy kilku ifach, poza tym zrezygnowaliśmy z 5 imiennych modeli ponieważ każdy z nich ważył średnio 1,5mb/2,5mb. Zostaliśmy przy 2 modelach. W każdym razie nasz skrypt na chwile obecną wygląda tak:
Teraz jest taki problem, że chcielibyśmy aby te modele się nie pobierały, gdy plugin jest zapauzowany. Próbowaliśmy na kilka sposobów, jednak za każdym razem się one pobierają i jedynie całkowite wyłączenie pluginu zapobiega ściąganiu się tych modeli. Szukałem w kilku pluginach, jednak w żadnym nie zalazłem czegoś, co mógłbym zrobić, żeby podczas pauzy pluginy się te modele nie pobierały. Jest jakieś wyjście?

[ Dodano: 21-11-2008, 01:30 ]
Miczu, W każdym razie chciałbym w imieniu całego teamu Ci podziękować za pomoc.
A także wszystkim innym, którzy w jakimś stopniu pomogli

Na chwile obecną stanęliśmy na tym, że widać modele tylko na cl_minmodels 0, a potem się tym będziemy martwili

[ Dodano: 21-11-2008, 16:57 ]
Chciałbym jeszcze prosić o jedną poradę/rozwiązanie. Co zrobić, żeby nie pobierało tych modeli kiedy plugin jest zapauzowany? Chodzi o to, że często gramy mixy, wtedy też te modele są nie potrzebne
[ Dodano: 21-11-2008, 17:47 ]
Od razu mówie, że próbowałem wszystkie te warunki sprawdzić w 1 if'ie, ale nie działało. Robiłem to może źle:
if(warunek1 || warunek2 || war...) { //kod }
Jednak mi to nie działało i zostaliśmy przy kilku ifach, poza tym zrezygnowaliśmy z 5 imiennych modeli ponieważ każdy z nich ważył średnio 1,5mb/2,5mb. Zostaliśmy przy 2 modelach. W każdym razie nasz skrypt na chwile obecną wygląda tak:
#include <amxmodx> #include <amxmisc> #include <cstrike> public plugin_init() { register_plugin("AMX LaResistance Model", "1.0", "siC") register_event("TeamInfo","team_assign","a") ustaw() } public plugin_precache() { precache_model("models/player/lars_ct/lars_ct.mdl") precache_model("models/player/lars_te/lars_te.mdl") return PLUGIN_CONTINUE } public ustaw() { new players[32],num get_players(players,num) for(new i=0;i<num;i++) { client_cmd(players[i],"cl_minmodels 0") } set_task(1.0,"ustaw") } public team_assign() { static old_team[33] new tid new id = read_data(1) new Team[32] read_data(2,Team,31) if(equal(Team,"UNASSIGNED")) tid = 0 else if(equal(Team,"TERRORIST")) tid = 1 else if(equal(Team,"CT")) tid = 2 else if(equal(Team,"SPECTATOR")) tid = 3 if(old_team[id]==tid) return PLUGIN_CONTINUE old_team[id] = tid new sid[35] get_user_authid ( id, sid, 34 ) if (equali(sid, "STEAM_1")) { if (tid == 1) { cs_set_user_model(id, "lars_te") } else if(tid == 2) { cs_set_user_model(id, "lars_ct") } } if (equali(sid, "STEAM_2")) { if (tid == 1) { cs_set_user_model(id, "lars_te") } else if(tid == 2) { cs_set_user_model(id, "lars_ct") } } if (equali(sid, "STEAM_3")) { if (tid == 1) { cs_set_user_model(id, "lars_te") } else if(tid == 2) { cs_set_user_model(id, "lars_ct") } } if(equali(sid, "STEAM_4")) { if (tid == 1) { cs_set_user_model(id, "lars_te") } else if(tid == 2) { cs_set_user_model(id, "lars_ct") } } if(equali(sid, "STEAM_5")) { if (tid == 1) { cs_set_user_model(id, "lars_te") } else if(tid == 2) { cs_set_user_model(id, "lars_ct") } } if(equali(sid, "STEAM_6")) { if (tid == 1) { cs_set_user_model(id, "lars_te") } else if(tid == 2) { cs_set_user_model(id, "lars_ct") } } if(equali(sid, "STEAM_7")) { if (tid == 1) { cs_set_user_model(id, "lars_te") } else if(tid == 2) { cs_set_user_model(id, "lars_ct") } } if(equali(sid, "STEAM_8")) { if (tid == 1) { cs_set_user_model(id, "lars_te") } else if(tid == 2) { cs_set_user_model(id, "lars_ct") } } return PLUGIN_CONTINUE }
Teraz jest taki problem, że chcielibyśmy aby te modele się nie pobierały, gdy plugin jest zapauzowany. Próbowaliśmy na kilka sposobów, jednak za każdym razem się one pobierają i jedynie całkowite wyłączenie pluginu zapobiega ściąganiu się tych modeli. Szukałem w kilku pluginach, jednak w żadnym nie zalazłem czegoś, co mógłbym zrobić, żeby podczas pauzy pluginy się te modele nie pobierały. Jest jakieś wyjście?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych