Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Psychostats Problem


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 revoolution

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:93
  • GG:
  • Imię:hejz
  • Lokalizacja:Dębica
Offline

Napisano 31.12.2010 17:22

Witam serdecznie :)

Podpiąłem ładnie psychostaty pod 2 serwerki. Oczywiście widać je na stronce z psychostatami, lecz niestety nie ma nic w zakładkach Players, Clans etc ..
Sprawdziłem i są generowane logi na każdym serwerze (/logs).
Posiadam domenę na webh.pl, jest tam DirectAdmin. Dopisałem do CronJobs komendy, lecz wydaje mi się, że brak wyświetlanych statów to wina złych komend. Niestety w DirectAdmin nie widzę opcji powiadomienia na email.

Komendy w Cron :

/home/krolicze/domains/kroliczek.net/stats.cfg
/home/krolicze/domains/kroliczek.net/stats.pl
/home/krolicze/domains/kroliczek.net/lib

chmody poprawne

jeśli ktos chce sprawdzić : http://www.kroliczek.net/psycho



[FATAL] Called from main(189)->PS::DB(118)->PS::DB::mysql(43) >>> > Error connecting to database using dsn "DBI:mysql:database=krolicze_haze;host=localhost;port=": > Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2)


Dodano 02 styczeń 2011 - 12:58:
// podbijam

Użytkownik revoolution edytował ten post 02.01.2011 15:04

  • +
  • -
  • 0

b_350_20_000000_B50307_FFFFFF_000000.png

....

b_350_20_000000_B50307_FFFFFF_000000.png


#2 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 02.01.2011 13:33

[FATAL] Called from main(189)->PS::DB(118)->PS::DB::mysql(43) >>> > Error connecting to database using dsn "DBI:mysql:database=krolicze_staty;host=localhost;port=": > Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2)

podałeś nieprawidłowe dane bazy danych lub ich wcale nie podałeś
  • +
  • -
  • 0

#3 revoolution

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:93
  • GG:
  • Imię:hejz
  • Lokalizacja:Dębica
Offline

Napisano 02.01.2011 14:37

Wszystko jest podane prawidłowo ... zarówno podczas instalacji, w plikach .pl oraz .cfg oraz w mysql ....
  • +
  • -
  • 0

b_350_20_000000_B50307_FFFFFF_000000.png

....

b_350_20_000000_B50307_FFFFFF_000000.png


#4 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 02.01.2011 14:58

i serwer mysql jest na tym samym sprzęcie(localhost) co odpalasz skrypt perl'a ?
jaki hosting ?
  • +
  • -
  • 0

#5 revoolution

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:93
  • GG:
  • Imię:hejz
  • Lokalizacja:Dębica
Offline

Napisano 02.01.2011 15:00

Tak na tym samym, podczas instalacji, przy wpisaniu w hoscie "localhost" testuje na zielono.

Host webh.pl

Dodano 05 styczeń 2011 - 00:24:
OK uporałem się, wszystko jest OK do momentu gdy serwer zapisze nowy log. Wtdy CHMOD wraca z 777 na 755, i nie da się go przywrócić na 777.
Zostaje tylko usunąć folder i stworzyć na nowo, ale w kółko tak się nie da. Pluje się o jakieś pliki zdalne ...

Proszę o pomoc

Użytkownik revoolution edytował ten post 05.01.2011 00:24

  • +
  • -
  • 0

b_350_20_000000_B50307_FFFFFF_000000.png

....

b_350_20_000000_B50307_FFFFFF_000000.png


#6 Adam_

    FragNation.pl

  • Użytkownik

Reputacja: 77
Zaawansowany

  • Postów:53
Offline

Napisano 05.01.2011 18:32

nazwę folderu logs zmien na np "x" i utwórz nowy folder o nazwie logs to pomoże ;]

Użytkownik Adam_ edytował ten post 05.01.2011 18:35

  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych