Magazyn na perki v2.2
Goliath
29.12.2010

Ten plugin umożliwia przechowywanie kilku perków w specjalnym magazynie. Po wpisaniu na czacie /magazyn, otwiera się menu, w którym możemy włożyć, wyjąć, zamienić lub usunąć dany perk (raz włożonego perku, nie będzie można wyjąć do końca rundy).
Dodałem zapis na nVault, więc po wyjściu i ponownym wejściu na serwer, perki w magazynie zostaną (można zmienić w konfiguracji pluginu).

say /magazyn - otwiera menu magazynu

1. Jeżeli jeszcze tego nie zrobiliśmy, dokonujemy zmiany z tego tematu: [CoD Nowy] Naprawa natywu cod_get_user_perk - AMXX.pl: Support AMX Mod X
2. Otwieramy plik cod_magazyn.sma i dokonujemy konfiguracji pluginu:
Spoiler
3. Kompilujemy plik cod_magazyn.sma.
4. Wrzucamy skompilowane pluginy na serwer (jakby ktoś nie wiedział, to do katalogu amxmodx/plugins).
5. Dopisujemy do plugins.ini (lub plugins-codmod.ini, Wasza wola
cod_magazyn.amxx

Aktualna wersja (v2.2):
Spoiler
Starsze wersje:
Spoiler
Użytkownik Goliath edytował ten post 30.01.2012 18:21
ViHuRa
29.12.2010
Niezłe, niezłe, ale nie zrozumiałem do końca jak to działa. Opisz bardziej.
Siemir
29.12.2010
Z ciekawości zapytam po co każesz dodawać do kodu coda natyw czytający wartość cvar'u? No i po co wywołujesz go przy każdym zapisie?
Goliath
30.12.2010
@UP: Po to, żeby pobierało odpowiedni identyfikator, w zależności od ustawionego typu zapisu (tym cvarem), tak jak jest to w silniku CoD'a.
Siemir
30.12.2010
Widzę że nie zrozumiałeś aluzji, że to głupie rozwiązanie - powinieneś pobierać wartość cvaru "cod_savetype" tylko w swoim pluginie i do tego raz w zupełności wystarczy.
kozix
31.12.2010
Siemir mógłbyś przerobić ten plugin aby nie trzeba było zmieniać w pliku QTM_codmod.sma tylko tak jak napisałeś aby plugin sam zapisywał.
Bardzo o to Cię proszę.
I wstaw plik przerobiony na ten temat oki?
Bardzo o to Cię proszę.
I wstaw plik przerobiony na ten temat oki?
Goliath
31.12.2010
Siemir, już zrobiłem (chyba
) to, o czym mówisz. Zaraz wrzucę poprawioną wersję.
Siemir
31.12.2010
Zacnie, jeszcze wypadałoby zamienić "register_cvar" na "get_cvar_pointer" skoro już cod go rejestruje.
kozix
01.01.2011
Moglibyście zrobić poprawnie ten plugin aby działał?
Bo mi niestety nie zapisuje perków a nie chce mi się dopisywać w silniku coda.
Bo mi niestety nie zapisuje perków a nie chce mi się dopisywać w silniku coda.
Twinovsky
01.01.2011
Mógłby ktoś zrobić żeby po zmianie mapy perki się usuwały z magazynu?
Goliath
01.01.2011
To po co ja robiłem z zapisem na nVault!? Usuń wszystkie ZapiszDane i WczytajDane. Ja tego nie będę robić...
EDIT: Sorry, lekko się wkurzyłem. Przerobiłem ci to. Trzymaj
Użytkownik Goliath edytował ten post 01.01.2011 20:38
EDIT: Sorry, lekko się wkurzyłem. Przerobiłem ci to. Trzymaj
Załączone pliki
Użytkownik Goliath edytował ten post 01.01.2011 20:38
Twinovsky
02.01.2011
Dzięki.
Ja sam próbowałem zanim napisałem ale nie mogło mi skompilowac.
Ja sam próbowałem zanim napisałem ale nie mogło mi skompilowac.
Adrenaline1986
03.01.2011
Plugin fajna sprawa. Jednak, gdy ktoś używa pluginu umożliwiającego się psucie perków, to niestety owy magazyn naprawia perki (gdy zdejmiemy perk i go ponownie "założymy", to wytrzymałość jego regeneruje się w stu procentach). Jest jakaś możliwość kompatybilności tych dwóch pluginów?. Z góry dzięki za odpowiedź.
Użytkownik Adrenaline1986 edytował ten post 03.01.2011 12:52
Załączone pliki
Użytkownik Adrenaline1986 edytował ten post 03.01.2011 12:52
Goliath
03.01.2011
Właśnie nad tym pracuję
. Niedługo postaram się to zamieścić.
Dodano 03 styczeń 2011 - 17:41:
UPDATE!
Dodana nowa wersja, kompatybilna z pluginem na wytrzymałość perków.
Dodano 03 styczeń 2011 - 17:41:
UPDATE!
Dodana nowa wersja, kompatybilna z pluginem na wytrzymałość perków.
Adrenaline1986
03.01.2011
Dzięki- zaraz zobaczę i po przetestowaniu wyedytuje posta 
UPDATE:
Mega plus za plugin. Perki zapamiętują swoje zniszczenie po zmianie klasy ( te co są w magazynie), jednak ten co ma się na sobie w danej chwili da się naprawić poprzez zmianę klasy ( zapewne wina po stronie pluginu wytrzymałość perku a nie po stronie magazynu). Jedyny bug jaki znalazłem związany stricte z magazynem, to to, że czasem zdarza się, że po zmianie mapy perki nie wszystkie się zapamiętują (magazyn przed zmianą mapy pełny). Czasem są wszystkie, czasem nie ma dwóch, czasem jednego. W różnych kombinacjach pustych slotów (np 1 slot zapełniony, drugi pusty, trzeci zapełniony). Niemniej plus już leci.
Dodano 04 styczeń 2011 - 01:27:
Update 2
Chciałem zrobić wersję bez zapisu na vault i niby to działa ( kompiluje się i nie ma errorów w logach), jednak z racji tego, że dopiero raczkuję w scriptingu to zrobiłem gdzieś błąd i po jakimś czasie magazyn źle wyświetla przedmioty w menu.
Np mam tak w menu magazynu:
1.ty slot
2.minator rozrzutu (zamiast eliminator rozrzutu)
3.ty slot
(mam ucięte nazwy perków/ nazwę braku perku). Dzięki wielkie za korektę
Załączam plik
Użytkownik Adrenaline1986 edytował ten post 03.01.2011 19:28
UPDATE:
Mega plus za plugin. Perki zapamiętują swoje zniszczenie po zmianie klasy ( te co są w magazynie), jednak ten co ma się na sobie w danej chwili da się naprawić poprzez zmianę klasy ( zapewne wina po stronie pluginu wytrzymałość perku a nie po stronie magazynu). Jedyny bug jaki znalazłem związany stricte z magazynem, to to, że czasem zdarza się, że po zmianie mapy perki nie wszystkie się zapamiętują (magazyn przed zmianą mapy pełny). Czasem są wszystkie, czasem nie ma dwóch, czasem jednego. W różnych kombinacjach pustych slotów (np 1 slot zapełniony, drugi pusty, trzeci zapełniony). Niemniej plus już leci.
Dodano 04 styczeń 2011 - 01:27:
Update 2
Chciałem zrobić wersję bez zapisu na vault i niby to działa ( kompiluje się i nie ma errorów w logach), jednak z racji tego, że dopiero raczkuję w scriptingu to zrobiłem gdzieś błąd i po jakimś czasie magazyn źle wyświetla przedmioty w menu.
Np mam tak w menu magazynu:
1.ty slot
2.minator rozrzutu (zamiast eliminator rozrzutu)
3.ty slot
(mam ucięte nazwy perków/ nazwę braku perku). Dzięki wielkie za korektę
Załączam plik
Załączone pliki
Użytkownik Adrenaline1986 edytował ten post 03.01.2011 19:28
Goliath
04.01.2011
Yyy... też miałem taki problem i nie wiem, czym to jest spowodowane. Zmieniłem w każdym format, długość bufora na wynik i błąd zniknął. Zmień 40 we wszystkich linijkach format (na np. 33).