Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
GmAMXBans

Menu nie działa

GmAMXBans

  • Zamknięty Temat jest zamknięty
20 odpowiedzi w tym temacie

#1 Magnetix

    Wszechobecny

  • Użytkownik

Reputacja: 26
Życzliwy

  • Postów:410
  • GG:
  • Lokalizacja:Piotrków Tryb
Offline

Napisano 24.12.2010 21:27

Witam przed chwilką zainstalowałem tego amxbans'a (GM 1.4) AMXBans + MiniModyfikacja - v0.3.2.1 + Fixy (MultiLanguage). Naprawiłem błąd z plikiem geoip.inc na podstawie tego tematu: GM AmxBans 1.4 - błąd na stronie - Nieoficjalny polski support AMX Mod X
Zalogowałem się do amxbans wchodzę w menu i niestety ale menu nie działa, tzn. nie przesuwa się. Ciągle mam tylko Informacje o systemie | Dodaj bana | Dodaj bana On-Line
Nie ważne czy kliknę Serwer czy Strona ciągle mam te odnośniki: Informacje o systemie | Dodaj bana | Dodaj bana On-Line

//edit: Teraz dodałem serwer i nawet informacji o serwerze nie da się rozsunąć: AMXBans Gm 1.3a - Live server status

Moja przeglądarka to google chrome jeśli to ma jakieś znaczenie.

Użytkownik Magnetix edytował ten post 24.12.2010 21:51

  • +
  • -
  • 0

#2 Misiaczek ;c

    /dev/null

  • Moderator

Reputacja: 1662
Godlike

  • Postów:2495
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Halemba
Offline

Napisano 24.12.2010 21:57

Witam przed chwilką zainstalowałem tego amxbans'a (GM 1.4) AMXBans + MiniModyfikacja - v0.3.2.1 + Fixy (MultiLanguage). Naprawiłem błąd z plikiem geoip.inc na podstawie tego tematu: GM AmxBans 1.4 - błąd na stronie - Nieoficjalny polski support AMX Mod X
Zalogowałem się do amxbans wchodzę w menu i niestety ale menu nie działa, tzn. nie przesuwa się. Ciągle mam tylko Informacje o systemie | Dodaj bana | Dodaj bana On-Line
Nie ważne czy kliknę Serwer czy Strona ciągle mam te odnośniki: Informacje o systemie | Dodaj bana | Dodaj bana On-Line

//edit: Teraz dodałem serwer i nawet informacji o serwerze nie da się rozsunąć: AMXBans Gm 1.3a - Live server status

Moja przeglądarka to google chrome jeśli to ma jakieś znaczenie.


mi tam wszystko działa na firefoxie ;)

sprawdź czy to ci działa: http://testmm.szyfrant.unixstorm.org/
  • +
  • -
  • 0

#3 Magnetix

    Wszechobecny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 26
Życzliwy

  • Postów:410
  • GG:
  • Lokalizacja:Piotrków Tryb
Offline

Napisano 24.12.2010 22:03


Witam przed chwilką zainstalowałem tego amxbans'a (GM 1.4) AMXBans + MiniModyfikacja - v0.3.2.1 + Fixy (MultiLanguage). Naprawiłem błąd z plikiem geoip.inc na podstawie tego tematu: GM AmxBans 1.4 - błąd na stronie - Nieoficjalny polski support AMX Mod X
Zalogowałem się do amxbans wchodzę w menu i niestety ale menu nie działa, tzn. nie przesuwa się. Ciągle mam tylko Informacje o systemie | Dodaj bana | Dodaj bana On-Line
Nie ważne czy kliknę Serwer czy Strona ciągle mam te odnośniki: Informacje o systemie | Dodaj bana | Dodaj bana On-Line

//edit: Teraz dodałem serwer i nawet informacji o serwerze nie da się rozsunąć: AMXBans Gm 1.3a - Live server status

Moja przeglądarka to google chrome jeśli to ma jakieś znaczenie.


mi tam wszystko działa na firefoxie ;)

sprawdź czy to ci działa: http://testmm.szyfrant.unixstorm.org/


Nie zabardzo:

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/szyfrant/domains/szyfrant.unixstorm.org/public_html/testmm/include/sql.inc.php:1) in /home/szyfrant/domains/szyfrant.unixstorm.org/public_html/testmm/index.php on line 38

Na priv mogę dać Ci dane do admina na moim amxbansie. Sprawdzisz jak możesz i Ci się chce.

//edit: Na drugim amxbansie (na starym hostingu, tam jest GM 1.3 chyba) to menu mi śmiga dobrze. Na nowym mam 1.4 tak jak pisałem u góry.

Użytkownik Magnetix edytował ten post 24.12.2010 22:04

  • +
  • -
  • 0

#4 Misiaczek ;c

    /dev/null

  • Moderator

Reputacja: 1662
Godlike

  • Postów:2495
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Halemba
Offline

Napisano 24.12.2010 22:06



Witam przed chwilką zainstalowałem tego amxbans'a (GM 1.4) AMXBans + MiniModyfikacja - v0.3.2.1 + Fixy (MultiLanguage). Naprawiłem błąd z plikiem geoip.inc na podstawie tego tematu: GM AmxBans 1.4 - błąd na stronie - Nieoficjalny polski support AMX Mod X
Zalogowałem się do amxbans wchodzę w menu i niestety ale menu nie działa, tzn. nie przesuwa się. Ciągle mam tylko Informacje o systemie | Dodaj bana | Dodaj bana On-Line
Nie ważne czy kliknę Serwer czy Strona ciągle mam te odnośniki: Informacje o systemie | Dodaj bana | Dodaj bana On-Line

//edit: Teraz dodałem serwer i nawet informacji o serwerze nie da się rozsunąć: AMXBans Gm 1.3a - Live server status

Moja przeglądarka to google chrome jeśli to ma jakieś znaczenie.


mi tam wszystko działa na firefoxie ;)

sprawdź czy to ci działa: http://testmm.szyfrant.unixstorm.org/


Nie zabardzo:

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/szyfrant/domains/szyfrant.unixstorm.org/public_html/testmm/include/sql.inc.php:1) in /home/szyfrant/domains/szyfrant.unixstorm.org/public_html/testmm/index.php on line 38

Na priv mogę dać Ci dane do admina na moim amxbansie. Sprawdzisz jak możesz i Ci się chce.

//edit: Na drugim amxbansie (na starym hostingu, tam jest GM 1.3 chyba) to menu mi śmiga dobrze. Na nowym mam 1.4 tak jak pisałem u góry.


http://testmm.szyfra...rg/ban_list.php rozpęd :P tylko nie klikaj strona główna bo error ci wywali :D
  • +
  • -
  • 0

#5 Magnetix

    Wszechobecny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 26
Życzliwy

  • Postów:410
  • GG:
  • Lokalizacja:Piotrków Tryb
Offline

Napisano 24.12.2010 22:08

Mogę prosić o dane do przetestowania menu? Wstępnie jak sprawdzałem to działa mi przegląd statystyk serwera.

//edit: Może to wina mojego pliku admin.php bo gdy klikam w menu jakiś odnośnik to u góry do linku dochodzi 'krzak' - #
Jeśli mógłbym prosić plik admin.php z tej testowej strony było by miło.

Użytkownik Magnetix edytował ten post 24.12.2010 22:09

  • +
  • -
  • 0

#6 Misiaczek ;c

    /dev/null

  • Moderator

Reputacja: 1662
Godlike

  • Postów:2495
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Halemba
Offline

Napisano 24.12.2010 22:11

Mogę prosić o dane do przetestowania menu? Wstępnie jak sprawdzałem to działa mi przegląd statystyk serwera.

//edit: Może to wina mojego pliku admin.php bo gdy klikam w menu jakiś odnośnik to u góry do linku dochodzi 'krzak' - #
Jeśli mógłbym prosić plik admin.php z tej testowej strony było by miło.


masz
<?php

/*

AMXBans v6.0

Copyright 2009, 2010 by SeToY & |PJ|ShOrTy

This file is part of AMXBans.

AMXBans is free software, but it's licensed under the
Creative Commons - Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.0

AMXBans is distributed in the hope that it will be useful,
but WITHOUT ANY WARRANTY; without even the implied warranty of
MERCHANTABILITY or FITNESS FOR A PARTICULAR PURPOSE.

You should have received a copy of the cc-nC-SA along with AMXBans.
If not, see <http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.0/>.

*/

session_start();
if( $_SESSION['level'] == NULL || !$_SESSION['loggedin']==true) {
header("Location: index.php");
exit;
}

require_once("include/config.inc.php");
require_once("include/access.inc.php");
require_once("include/menu.inc.php");
require_once("include/logfunc.inc.php");
require_once("include/functions.inc.php");
require_once("include/sql.inc.php");

if(!$_SESSION["loggedin"]) {
header("Location:index.php");
}

$site_start = "so_in"; //Admin Start Page

//Seiten Verwaltung wm_ms
//UserLevel Verwaltung wm_ul
//Webadmin Verwaltung wm_wa
//AMXX Admin Verwaltung sm_av
//Server Verwaltung sm_sv
//Server Admins Verwaltung sm_sa
//ban reasons verwaltung sm_bg
//server info so_in

$admin_site = "default";
$user_msg = "";

$smarty = new dynamicPage;

//modul page loader
$modul=basename($_GET["modul"]);
if(isset($_GET["modul"]) && file_exists("include/modules/modul_".$modul.".php")) {
include("include/modules/modul_".$modul.".php");
$modul_exists=1;

}
//admin page loader
$site=basename($_GET["site"]);
if(!$modul_exists) {
if(isset($_GET["site"]) && file_exists("include/admin/admin_".$site.".php")) {
include("include/admin/admin_".$site.".php");
} else {
include("include/admin/admin_".$site_start.".php");
}
}

//get module menu (only active)
$modules_menu_count=0;
$modules_menu=sql_get_modules(1,$modules_menu_count);

// Template generieren
$smarty->assign("meta","");
$smarty->assign("title",$title2);
$smarty->assign("version_web",$config->v_web);
$smarty->assign("banner",$config->banner);
$smarty->assign("banner_url",$config->banner_url);

// amxbans.css available in design? if not, take default one.
if(file_exists("templates/".$config->design."/amxbans.css")) {
$smarty->assign("design",$config->design);
}
$smarty->assign("dir",$config->document_root);
$smarty->assign("current_lang",$config->default_lang);
$smarty->assign("this",$_SERVER['PHP_SELF']);
$smarty->assign("menu",$menu);
$smarty->assign("modules_menu",$modules_menu);
$smarty->assign("modules_menu_count",$modules_menu_count);
$smarty->assign("msg",$user_msg);
if($modul_exists==1) {
$smarty->assign("site",$modul_site);
} else {
$smarty->assign("site",$admin_site);
}

$smarty->display('main_header.tpl');
$smarty->display('admin_index.tpl');
if($modul_exists==1) {
$smarty->display('modul_'.$modul_site.'.tpl');
} else {
$smarty->display('admin_'.$admin_site.'.tpl');
}
$smarty->display('main_footer.tpl');


?>


Dane na PW posłałem
  • +
  • -
  • 0

#7 Magnetix

    Wszechobecny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 26
Życzliwy

  • Postów:410
  • GG:
  • Lokalizacja:Piotrków Tryb
Offline

Napisano 24.12.2010 22:14


Mogę prosić o dane do przetestowania menu? Wstępnie jak sprawdzałem to działa mi przegląd statystyk serwera.

//edit: Może to wina mojego pliku admin.php bo gdy klikam w menu jakiś odnośnik to u góry do linku dochodzi 'krzak' - #
Jeśli mógłbym prosić plik admin.php z tej testowej strony było by miło.


masz
Dane na PW posłałem

Zalogowałem się, patrzę na menu i wszystko działa tylko u mnie nici... Podmiana kodu pliku admin.php nie pomogła co może być źle?
  • +
  • -
  • 0

#8 Misiaczek ;c

    /dev/null

  • Moderator

Reputacja: 1662
Godlike

  • Postów:2495
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Halemba
Offline

Napisano 24.12.2010 22:17



Mogę prosić o dane do przetestowania menu? Wstępnie jak sprawdzałem to działa mi przegląd statystyk serwera.

//edit: Może to wina mojego pliku admin.php bo gdy klikam w menu jakiś odnośnik to u góry do linku dochodzi 'krzak' - #
Jeśli mógłbym prosić plik admin.php z tej testowej strony było by miło.


masz
Dane na PW posłałem

Zalogowałem się, patrzę na menu i wszystko działa tylko u mnie nici... Podmiana kodu pliku admin.php nie pomogła co może być źle?


dzwine :/ zainstaluj czyste gm 1.4 + MM 3.2.1 ;] i sprawdz
  • +
  • -
  • 0

#9 Magnetix

    Wszechobecny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 26
Życzliwy

  • Postów:410
  • GG:
  • Lokalizacja:Piotrków Tryb
Offline

Napisano 24.12.2010 22:18

Mam rozumieć, że to? Gm AMXBans 1.4 DPROTO - Nieoficjalny polski support AMX Mod X

//edit: W którym pliku amxbans zapisuje dane do msql? Nie chce mi się od nowa instalować ab...

Użytkownik Magnetix edytował ten post 24.12.2010 22:20

  • +
  • -
  • 0

#10 Misiaczek ;c

    /dev/null

  • Moderator

Reputacja: 1662
Godlike

  • Postów:2495
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Halemba
Offline

Napisano 24.12.2010 22:20

tak tamto + http://amxx.pl/post-...ns-v321zip.html
  • +
  • -
  • 0

#11 Magnetix

    Wszechobecny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 26
Życzliwy

  • Postów:410
  • GG:
  • Lokalizacja:Piotrków Tryb
Offline

Napisano 24.12.2010 22:41

Zainstalowałem i nie pomogło. Co teraz ;<?

Użytkownik Magnetix edytował ten post 24.12.2010 22:47

  • +
  • -
  • 0

#12 Misiaczek ;c

    /dev/null

  • Moderator

Reputacja: 1662
Godlike

  • Postów:2495
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Halemba
Offline

Napisano 24.12.2010 22:58

Zainstalowałem i nie pomogło. Co teraz ;<?


zapodaj dane do amxbansa na pw, jutro ci to postaram sie zrobic
  • +
  • -
  • 0

#13 Szyfrant

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 1365
Godlike

  • Postów:3072
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Sztokholm
Offline

Napisano 25.12.2010 00:16

[GmAMXBans] GM AMXBans 1.5 - Nieoficjalny polski support AMX Mod X
  • +
  • -
  • 0

#14 Magnetix

    Wszechobecny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 26
Życzliwy

  • Postów:410
  • GG:
  • Lokalizacja:Piotrków Tryb
Offline

Napisano 25.12.2010 09:37

Nie pomogło nadal nie działa, ponad to gdy wszedłem w menu wyskoczyły na górze błedy:

Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Access denied for user 'aqua254_verchk'@'localhost' (using password: YES) in /amxbans/include/sql.inc.php on line 664

Warning: mysql_select_db(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /amxbans/include/sql.inc.php on line 665

Warning: mysql_query(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /amxbans/include/sql.inc.php on line 668

Warning: mysql_fetch_object(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /amxbans/include/sql.inc.php on line 669

Warning: mysql_close(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /amxbans/include/sql.inc.php on line 691


Pierwszy błąd nie tyczy się mojej bazy bo ona tak się nie nazywa ale on się pokazał
  • +
  • -
  • 0

#15 Szyfrant

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 1365
Godlike

  • Postów:3072
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Sztokholm
Offline

Napisano 25.12.2010 09:45

nie kopiuj 1.5 na 1.4

Usuńpliki 1.4

Wgraj 1.5
  • +
  • -
  • 0

#16 Magnetix

    Wszechobecny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 26
Życzliwy

  • Postów:410
  • GG:
  • Lokalizacja:Piotrków Tryb
Offline

Napisano 25.12.2010 10:44

nie kopiuj 1.5 na 1.4

Usuńpliki 1.4

Wgraj 1.5

Robiłem tak i 0 zmian...
  • +
  • -
  • 0

#17 Szyfrant

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 1365
Godlike

  • Postów:3072
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Sztokholm
Offline

Napisano 25.12.2010 11:15

wyczyść cache strony? Ściagnij nową paczke??

http://gm-community....24&d=1293266389
  • +
  • -
  • 0

#18 Magnetix

    Wszechobecny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 26
Życzliwy

  • Postów:410
  • GG:
  • Lokalizacja:Piotrków Tryb
Offline

Napisano 25.12.2010 15:13

wyczyść cache strony? Ściagnij nową paczke??

http://gm-community....24&d=1293266389

Nowa paczka pobrana,

Wyczyszczono Cache strony

, menu nie działa, dodatkowo błędy msql nadal są:

Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Access denied for user 'aqua254_verchk'@'localhost' (using password: YES) in /amxbans/include/sql.inc.php on line 664

Warning: mysql_select_db(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /amxbans/include/sql.inc.php on line 665

Warning: mysql_query(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /amxbans/include/sql.inc.php on line 668

Warning: mysql_fetch_object(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /amxbans/include/sql.inc.php on line 669

Warning: mysql_close(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /amxbans/include/sql.inc.php on line 691


Błędy odnoszą się do tego:
function sql_get_version_info($type = "web") {
global $config;
$version = "";
$conn_update = "";
$query = "";
//get versions from update db
$conn_update = mysql_connect('desagr.ru','aqua254_verchk','amxbansosnooley');
mysql_select_db('aqua254_gmabans', $conn_update);
if($type == "web") {
//get newest web versions info
$query = mysql_query("SELECT * FROM `version` WHERE `for`='web' ORDER BY `release` DESC LIMIT 1",$conn_update);
while($result = mysql_fetch_object($query)) {
$version=array(
"release"=>$result->release,
"beta"=>$result->beta,
"recommended_to"=>$result->recommended_to,
"changelog"=>$result->changelog,
"url"=>$result->url
);
}
} elseif($type == "plugin") {
//get newest plugin versions info
$query = mysql_query("SELECT * FROM `version` WHERE `for`='plugin' ORDER BY `release` DESC LIMIT 1",$conn_update);
while($result = mysql_fetch_object($query)) {
$version=array(
"release"=>$result->release,
"beta"=>$result->beta,
"recommended_to"=>$result->recommended_to,
"changelog"=>$result->changelog,
"url"=>$result->url
);
}
}
mysql_close($conn_update);
@mysql_connect($config->db_host,$config->db_user,$config->db_pass);
@mysql_select_db($config->db_db);

return $version;
}


//edit: Cześć błędów naprawiłem został tylko ten błąd:

Warning: mysql_fetch_object(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /amxbans/include/sql.inc.php on line 669


Linijka 669:
while($result = mysql_fetch_object($query)) {

Użytkownik Magnetix edytował ten post 25.12.2010 15:18

  • +
  • -
  • 0

#19 Szyfrant

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 1365
Godlike

  • Postów:3072
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Sztokholm
Offline

Napisano 25.12.2010 15:28

[GmAMXBans] (1.5) GmAMXBans - Prawdopodobnie Final - Nieoficjalny polski support AMX Mod X

wgraj update scrypt jest w załączniku
  • +
  • -
  • 0

#20 Magnetix

    Wszechobecny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 26
Życzliwy

  • Postów:410
  • GG:
  • Lokalizacja:Piotrków Tryb
Offline

Napisano 25.12.2010 15:42

[GmAMXBans] (1.5) GmAMXBans - Prawdopodobnie Final - Nieoficjalny polski support AMX Mod X

wgraj update scrypt jest w załączniku

//edit: jednak źle wgrałem już aktualizuje.
Podałem usera bazy, hasło do bazy. Nacisnąłem na LOGIN i nic się nie dzieje...

//edit2: Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie czy nie ale na starym hostingu (tam miałem ab gm 1.4) to register_globals było włączone a tu (na nowym) jest wyłączone dodatkowo na starym miałem tabelke Moduły php a w nowym nie ma.

//edit3: Czy serwer WWW ma znaczenie? Na nowym z home mam serwer: IdeaWebserver/v070 a na starym miałem Apache/2.2.15 (Unix) mod_ssl/2.2.15 OpenSSL/0.9.8e-fips-rhel5 mod_bwlimited/1.4

Dodano 25 grudzień 2010 - 20:52:
Do zamknięcia.

Użytkownik Magnetix edytował ten post 25.12.2010 15:52

  • +
  • -
  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: GmAMXBans

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych