Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
Tutorial

Dodawanie nowych statystyk

Tutorial

  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
44 odpowiedzi w tym temacie

#21 NiFreZ

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 11
Początkujący

  • Postów:116
  • Imię:tom
  • Lokalizacja:ASd
Offline

Napisano 14.12.2010 09:54

a jak z regeneracja
  • +
  • -
  • 0

#22 szczepaneto

    Zaawansowany

  • Zbanowany

Reputacja: 10
Początkujący

  • Postów:122
  • Lokalizacja:KrK
Offline

Napisano 18.12.2010 15:38

poda ktoś ten 2 przykładzik :)

Dodano 15 grudzień 2010 - 18:47:
refresh

Dodano 18 grudzień 2010 - 15:38:
refresh

#23 Mleczny

    Początkujący

  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:16
  • Imię:Mleko
  • Lokalizacja:Mleczarnia
Offline

Napisano 25.12.2010 21:50

ale po co wam 2 przykladzik?
  • +
  • -
  • 0

#24 szczepaneto

    Zaawansowany

  • Zbanowany

Reputacja: 10
Początkujący

  • Postów:122
  • Lokalizacja:KrK
Offline

Napisano 25.12.2010 22:03

bo nie umiem zrobić nie wychodzi mi i dlatego chce wiedzieć jak to zrobić żebym mógł sobie porównać i skminić to :D

Dodano 25 grudzień 2010 - 22:03:
jak co to inva/gravity

#25 Mleczny

    Początkujący

  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:16
  • Imię:Mleko
  • Lokalizacja:Mleczarnia
Offline

Napisano 27.12.2010 09:04

poco drugi jak ten dziala tylko w inv wywala Ci blad bo masz do okreslenia invisible_player[id] = 1 a do tego kodu nie moze byc z znakiem = wiec stworz nowa zmienna i gotowe
  • +
  • -
  • 0

#26 Firxenowsky

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 18
Początkujący

  • Postów:166
  • GG:
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:W-wa
Offline

Napisano 29.12.2010 22:58

mam problem z armorem jak kupie kamizelkie i zmienie na bron to znika armor z kamizelki:/
  • +
  • -
  • 0

#27 Death_Player

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 25
Życzliwy

  • Postów:325
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 31.12.2010 09:58

nie trzeba potem resetować lvli ? czy baza nadpisze obecne wpisy ?
  • +
  • -
  • 0

#28 NiFreZ

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 11
Początkujący

  • Postów:116
  • Imię:tom
  • Lokalizacja:ASd
Offline

Napisano 02.01.2011 19:36

czy wpis do MySql zrobi się sam ?
  • +
  • -
  • 0

#29 Juma

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 64
Pomocny

  • Postów:373
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Arek
  • Lokalizacja:Haynau
Offline

Napisano 23.02.2011 13:32

Będzie nieco odkopu, więc niech moderacja warna nie ciągnie, bo pomóc ino chcę ;-)

Wpis do MySQL'a nie zrobi się sam. A jeśli chcemy żeby nam się zapisywało, to należycie będzie:

Znaleźć public sql_start() ;
A w nim:

format(q_command,511,"CREATE TABLE IF NOT EXISTS `%s` ( `nick` VARCHAR( 64 ),`ip` VARCHAR( 64 ),`sid` VARCHAR( 64 ), `klasa` integer( 2 ) , `lvl` integer( 3 ) DEFAULT 1, `exp` integer( 9 ) DEFAULT 0, `str` integer( 3 ) DEFAULT 0, `int` integer( 3 ) DEFAULT 0, `dex` integer( 3 ), `agi` integer( 3 ) DEFAULT 0 ) ",g_sqlTable)


I żeby dodać dla przykładu pancerz z poprzednich przykładów kodu, powinno wyglądać to tak (Rzecz jasna zamieniamy :) ):

format(q_command,511,"CREATE TABLE IF NOT EXISTS `%s` ( `nick` VARCHAR( 64 ),`ip` VARCHAR( 64 ),`sid` VARCHAR( 64 ), `klasa` integer( 2 ) , `lvl` integer( 3 ) DEFAULT 1, `exp` integer( 9 ) DEFAULT 0, `str` integer( 3 ) DEFAULT 0, `int` integer( 3 ) DEFAULT 0, `arm` integer( 3 ) DEFAULT 0, `dex` integer( 3 ), `agi` integer( 3 ) DEFAULT 0 ) ",g_sqlTable)



I od tej pory mamy zapis naszej statystyki do MySQL'a ;-)

Użytkownik Juma edytował ten post 23.02.2011 18:13

  • +
  • -
  • 1

#30 Cezar_Wielki

    Nowy

  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:4
  • Imię:czarek
  • Lokalizacja:Mazury
Offline

Napisano 12.03.2011 18:59

Daj ktoś niewidzialność please !

#31 cesik

    Zaawansowany

  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:129
  • Imię:Dawid
  • Lokalizacja:KIELCE
Offline

Napisano 22.03.2011 23:41

A jak zrobić statystykę do wytrzymałości posiadanego przedmiotu?

ze nad statami
sila
inteligencaj
zwinnoscc
itd

bedzie
wytrzylamosc itemu: XXX

#32 Jagoda

    Zaawansowany

  • Zbanowany

Reputacja: 59
Pomocny

  • Postów:112
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Kuba
  • Lokalizacja:Siedlce
Offline

Napisano 23.03.2011 08:07

Stat wytzrymalosc itemu - AMXX.pl: Support AMX Mod X

Użytkownik Jagoda edytował ten post 23.03.2011 08:14


#33 bocian_pl

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:24
  • Imię:Grzegorz
  • Lokalizacja:Gdańsk
Offline

Napisano 28.06.2011 08:32

proszę o wrzucenie poradnika nie w spojlerze tylko zeby bylo w kodzie widac.. na kase, regeneracje, grawitacje i armor z gory dzięki
  • +
  • -
  • 0

#34 ParadisO

    Wszechmogący

  • Power User

Reputacja: 128
Zaawansowany

  • Postów:689
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 25.07.2011 15:26

ja mam trochę inny problem
5 razy wywaliło mi taki błąd w logach servera
L 07/25/2011 - 11:42:33: Error on Table query: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '`arm` integer( 4 ) DEFAULT 0 )' at line 1
L 07/25/2011 - 11:42:33: Table Query failed.

Użytkownik ParadisO edytował ten post 25.07.2011 15:26

  • +
  • -
  • 0

#35 KariiO

    Super Hero

  • Power User

Reputacja: 395
Wszechpomocny

  • Postów:1133
  • GG:
  • Imię:Korneliusz
  • Lokalizacja:Cieszyn
Offline

Napisano 25.07.2011 19:12

UP
integer( 3 )
Spróbuj ale nie jestem pewny czy zadziała. (Oczywiście podpinasz do nowej-czystej tabeli.
  • +
  • -
  • 0

#36 ParadisO

    Wszechmogący

  • Power User

Reputacja: 128
Zaawansowany

  • Postów:689
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 25.07.2011 20:48

dalej to samo...
  • +
  • -
  • 0

#37 KariiO

    Super Hero

  • Power User

Reputacja: 395
Wszechpomocny

  • Postów:1133
  • GG:
  • Imię:Korneliusz
  • Lokalizacja:Cieszyn
Offline

Napisano 25.07.2011 20:53

Tutorial działa więc pewnie coś źle robisz ;/
  • +
  • -
  • 0

#38 ParadisO

    Wszechmogący

  • Power User

Reputacja: 128
Zaawansowany

  • Postów:689
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 25.07.2011 21:01

Klasa też mi nie wchodzi czyli chyba coś z bazą danych
  • +
  • -
  • 0

#39 Kavi76

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 17
Początkujący

  • Postów:209
  • GG:
  • Imię:Paweł :)
  • Lokalizacja:CrL
Offline

Napisano 01.11.2011 09:41

Poda ktoś kod jak zrobić to wszystko tyle że z regeneracją :)
  • +
  • -
  • 0

#40 koszyk

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 4
Nowy

  • Postów:44
  • Lokalizacja:DALEKO
Offline

Napisano 01.11.2011 09:57

Mam pewien problem - jeśli klasa ma pancerz lub jeśli kupię kamizelkę to wtedy pokazuje mi ten pancerz co mam dany w statystykach np :Dałem w statystykę pancerz 2 to pokazuje mi 4 pancerza zamiast 104 .
Proszę o pomoc .

Użytkownik koszyk edytował ten post 01.11.2011 09:58

  • +
  • -
  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: Tutorial

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych