Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
CoD Stary

Własne staty

CoD Stary

  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 ShoWmaN

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 5
Nowy

  • Postów:28
  • Lokalizacja:Toruń
Offline

Napisano 11.11.2010 22:15

Witam w tym tutorialu opisze jak dodać własne staty do cod'a ;].
Pokaże wam to na przykładzie kondycji czyli będzie zwiększać szybkość chodzenia ;]


ok zaczynamy

szukamy

public PrzydzielPunkty(id)


i pod

new kondycja[60];


dodajemy

new naszanazwa[60];


następnie pod
format(kondycja, 59, "Kondycja: \r%i \y(Zwieksza tempo chodu)", kondycja_gracza[id]);

dajemy
format(naszanazwa, 60, "naszanazwa: \r%i \y(opis statystyki", naszanazwa_gracza[id]);


pod
menu_additem(menu, kondycja);

menu_additem(menu, naszanazwa);


dalej pod
case 3: 
{
if(kondycja_gracza[id]<1600)
kondycja_gracza[id]++;
else
client_print(id, print_chat, "[COD:MW] Maxymalny poziom zwinnosci osiagniety");


dajemy
}
case 4:
{
if(naszanazwa_gracza[id]<1600)
naszanazwa_gracza[id]++;
else
client_print(id, print_chat, "[COD:MW] Maxymalny poziom naszej statystyki osiagniety");
}


w public ResetujPunkty(id)

dodajemy na koniec

naszanazwa_gracza[id] = 0;

w public ZapiszDane

szukamy

format(vaultdata,255,"%i#%i#%i#%i#%i#%i", doswiadczenie_gracza[id], poziom_gracza[id], inteligencja_gracza[id], zdrowie_gracza[id], wytrzymalosc_gracza[id], kondycja_gracza[id]);


i zmieniamy na

format(vaultdata,255,"%i#%i#%i#%i#%i#%i", doswiadczenie_gracza[id], poziom_gracza[id], inteligencja_gracza[id], zdrowie_gracza[id], wytrzymalosc_gracza[id], kondycja_gracza[id], naszanazwa_gracza[id]);


to samo w public WczytajDane(id, klasa)

z

format(vaultdata,255,"%i#%i#%i#%i#%i#%i", doswiadczenie_gracza[id], poziom_gracza[id], inteligencja_gracza[id], zdrowie_gracza[id], wytrzymalosc_gracza[id], kondycja_gracza[id]);


na

format(vaultdata,255,"%i#%i#%i#%i#%i#%i", doswiadczenie_gracza[id], poziom_gracza[id], inteligencja_gracza[id], zdrowie_gracza[id], wytrzymalosc_gracza[id], kondycja_gracza[id], naszanazwa_gracza[id]);


jeszcze w public SprawdzPoziom(id)

zmieniamy z

punkty_gracza[id] = (poziom_gracza[id]-1)*2-inteligencja_gracza[id]-zdrowie_gracza[id]-wytrzymalosc_gracza[id]-kondycja_gracza[id];


na
punkty_gracza[id] = (poziom_gracza[id]-1)*2-inteligencja_gracza[id]-zdrowie_gracza[id]-wytrzymalosc_gracza[id]-kondycja_gracza[id]-naszanazwa_gracza[id];


pod

kondycja_gracza[id] = str_to_num(zwinnoscgracza);

dajemy
naszanazwa_gracza[id] = str_to_num(x);

w miejsce x wpisujemy np. tak jak w kondycji zwinnoscgracza

szukamy

public client_connect(id)

i pod

kondycja_gracza[id] = 0;

dajemy

naszanazwa_gracza[id] =0;

teraz coś trudniejszego ;]

szukamy

szybkosc_gracza[id] = STANDARDOWA_SZYBKOSC*szybkosc_klasy[klasa_gracza[id]]+floatround(kondycja_gracza[id]*1.3);


i pod tym dodajemy np. jeżeli chcemy, żeby nasza statystyka dawała szybkość

szybkosc_gracza[id] = STANDARDOWA_SZYBKOSC*szybkosc_klasy[klasa_gracza[id]]+floatround(naszanazwa_gracza[id]*1.3);



szukamy new wytrzymalosc_gracza[33];

i dodajmeny pod tym

new naszanazwa_gracza[33];


_______________________


A teraz jak zrobić by statystyka dawała inny power

pod

szybkosc_gracza[id] = STANDARDOWA_SZYBKOSC*szybkosc_klasy[klasa_gracza[id]]+floatround(kondycja_gracza[id]*1.3);

dajemy

np.

ilosc_skokow_gracza[id] = (naszanazwa_gracza[id]*1);

nasza statystyka będzie dawać skoki ;]
prawda, że proste i tak robimy z innymi. ;]

no i to było by na tyle ;]



© 2010 By ShoWmaN - ZAKAZ KOPIOWANIA!!!

Użytkownik ShoWmaN edytował ten post 12.11.2010 12:36

  • +
  • -
  • 4

#2 Fedora

    Nowy

  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:8
  • Imię:HAHAHA
  • Lokalizacja:STAROPOLANKA
Offline

Napisano 12.11.2010 00:17

NoNo zaraz wypróbuję czy działa
+ Za Tuta

#3 b0bek

    Nowy

  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:9
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 12.11.2010 00:43

Żarty sobie robisz tym poradnikiem ? CTRL+C = CTRL+V wystarczy zmienić nazwę globalnych i linijek = gotowe..
  • +
  • -
  • 0

#4 Pawex

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 94
Zaawansowany

  • Postów:381
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 12.11.2010 00:50

Hah, Wez to usun lepiej....

pod

kondycja_gracza[id] = str_to_num(zwinnoscgracza);


dajemy

naszanazwa_gracza[id] = str_to_num(x);


w miejsce x wpisujemy np. tak jak w kondycji zwinnoscgracza


  • +
  • -
  • 0

#5 Waski

    Profesjonalista

  • Zbanowany

Reputacja: 50
Pomocny

  • Postów:221
  • GG:
  • Imię:Patryk
  • Lokalizacja:Łomża
Offline

Napisano 12.11.2010 06:46

No tu pokazałeś jak skopiowałeś szybkość :)
A powiedz mi jak zrobić grawitacje lub latanie??

#6 ShoWmaN

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 5
Nowy

  • Postów:28
  • Lokalizacja:Toruń
Offline

Napisano 12.11.2010 12:03

Żarty sobie robisz tym poradnikiem ? CTRL+C = CTRL+V wystarczy zmienić nazwę globalnych i linijek = gotowe..


A ty myślałeś, że jak to się robi ;D
Chodź sam byś na to nie wpadł ;P
  • +
  • -
  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: CoD Stary

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych