Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Kto zrobi mini sklep COD


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
20 odpowiedzi w tym temacie

#1 Gniewmen

    Zaawansowany

  • Zbanowany

Reputacja: 15
Początkujący

  • Postów:87
  • GG:
  • Lokalizacja:z dusta
Offline

Napisano 11.10.2010 15:01

Elo kto opisze pod tym tematem, jak zrobić sklep do cod chce żeby można w nim kupić:
1. 500exp za 1000&
2. 1000exp za 2000$
3 Mega EXP 5000exp za 16000&
komenda otwierjaca to: sklep , /sklep
Z góry dzięki

#2 Pawex

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 94
Zaawansowany

  • Postów:381
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 11.10.2010 15:18

2. 1000exp za 2000$
Czyli mozna za 16k kupic 8k expa, wiec bardziej sie oplaca kupywac to niz to nizej....
I:
3 Mega EXP 5000exp za 16000&
Z matematyka to slabo co? Chyba, ze chcials, aby opcja, ktora zawsze sie najbardziej oplaca, byla nie oplacalna
  • +
  • -
  • 1

#3 Gniewmen

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 15
Początkujący

  • Postów:87
  • GG:
  • Lokalizacja:z dusta
Offline

Napisano 11.10.2010 15:23

moze byc bez mega

#4 Pawex

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 94
Zaawansowany

  • Postów:381
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 11.10.2010 17:16

Maja byc tylko 3 opcje?
To gdziekolwiek:
Spoiler

I pod:

new doswiadczenie_za_bombe;
To:
new doswiadczenie_za_kase;
new doswiadczenie_za_kasez;
new doswiadczenie_za_kasex;

A takze pod:

doswiadczenia_za_zabojstwo =
To:
doswiadczenie_za_kase = 1000;
doswiadczenie_za_kasez = 2000;
doswiadczenie_za_kasex = 10000;

No jeszcze tez pod:

register_clcmd("say /reset", "KomendaResetujPunkty");
To:
register_clcmd("say /sklep", "Sklep");


Użytkownik Pawex edytował ten post 12.10.2010 21:02

  • +
  • -
  • 0

#5 Gniewmen

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 15
Początkujący

  • Postów:87
  • GG:
  • Lokalizacja:z dusta
Offline

Napisano 11.10.2010 18:42

ok działa ale zrobiłeś błąd:

w
public Sklep_Handle(id, menu, item) // po case 1 nie wsawiles }

} // Tu nie wstawiłeś }
case 2:
{

Użytkownik Gniewmen edytował ten post 11.10.2010 18:45


#6 Pawex

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 94
Zaawansowany

  • Postów:381
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 12.10.2010 09:32

Bo zaczalem od 0........................................................
  • +
  • -
  • 0

#7 Gniewmen

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 15
Początkujący

  • Postów:87
  • GG:
  • Lokalizacja:z dusta
Offline

Napisano 12.10.2010 14:27

musi byc } bo sie nie skompiluje :P

#8 Pawex

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 94
Zaawansowany

  • Postów:381
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 12.10.2010 17:07

O boze ty o klamrze mowisz :D Ja myslalem, ze mowisz o tym, ze zaczalem od 0, a powinnienem od 1 >_<
  • +
  • -
  • 0

#9 Gniewmen

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 15
Początkujący

  • Postów:87
  • GG:
  • Lokalizacja:z dusta
Offline

Napisano 12.10.2010 20:36

ale źle zrobiłeś coś w sklepie bo nie dodaje doświadczenia.

#10 Pawex

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 94
Zaawansowany

  • Postów:381
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 12.10.2010 20:42

Nie dodales tego:
Spoiler

Użytkownik Pawex edytował ten post 12.10.2010 21:04

  • +
  • -
  • 1

#11 Gniewmen

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 15
Początkujący

  • Postów:87
  • GG:
  • Lokalizacja:z dusta
Offline

Napisano 12.10.2010 20:46

Łap .sma i zobacz, i napisz co źle zrobiłem.

Załączone pliki



#12 Pawex

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 94
Zaawansowany

  • Postów:381
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 12.10.2010 21:04

Lap. Zle zrobiles to co mowilem.

Załączone pliki


  • +
  • -
  • 1

#13 ZixI

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 15
Początkujący

  • Postów:86
  • Imię:Dominik
  • Lokalizacja:Kęty
Offline

Napisano 12.10.2010 21:10

case 0:
        {
            new koszt = 1000;
            if (kasa_gracza<koszt)
            {
                ColorChat(id,GREEN,"[SKLEP]^x01 Nie masz wystarczajacej ilosci pieniedzy.");
                return PLUGIN_CONTINUE;
            }
            else{
            cs_set_user_money(id, kasa_gracza-koszt);
            doswiadczenie_gracza[id] += doswiadczenie_za_kase;
            ColorChat(id,GREEN,"[SKLEP]^x01 Kupiles^x03 Doswiadczenie");
            SprawdzPoziom(id);
            }
        }
Tak powinno być..

Gdy if nie spełni warunku else wykonuje...

Użytkownik ZixI edytował ten post 12.10.2010 21:11

  • +
  • -
  • 0

Dołączona grafika


#14 Pawex

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 94
Zaawansowany

  • Postów:381
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 12.10.2010 21:23

Jakos ja nigdzie elsa nie mam, a mi dziala :o
Nawet autor nie dal elsow, a kazdemu dziala....

case 0:
{
new koszt = 1500;
if (kasa_gracza<koszt)
{
ColorChat(id,GREEN,"[SKLEP]^x01 Nie masz wystarczajacej ilosci pieniedzy.");
return PLUGIN_CONTINUE;
}
if(hp >= maksymalne_zdrowie_gracza[id])
{
ColorChat(id,GREEN,"[SKLEP]^x01 Jestes w pelni uleczony.");
return PLUGIN_CONTINUE;
}
cs_set_user_money(id, kasa_gracza-koszt);
new ammount=20;
new nowe_zdrowie = (hp+ammount<maksymalne_zdrowie_gracza[id])? hp+ammount: maksymalne_zdrowie_gracza[id];
set_user_health(id, nowe_zdrowie);
ColorChat(id,GREEN,"[SKLEP]^x01 Kupiles^x03 Ketonal");
}


Użytkownik Pawex edytował ten post 12.10.2010 21:25

  • +
  • -
  • 1

#15 ZixI

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 15
Początkujący

  • Postów:86
  • Imię:Dominik
  • Lokalizacja:Kęty
Offline

Napisano 12.10.2010 21:33

Poprawnie ze strony kodowania jest z else ;)
To tylko moja skromna opinia..
  • +
  • -
  • 0

Dołączona grafika


#16 Pawex

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 94
Zaawansowany

  • Postów:381
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 12.10.2010 21:40

Tak powinno być..


Chyba nie opinia tylko poprawka :o (Naprawilem mu to wiec, po co post o else skoro dziala all?)
  • +
  • -
  • 1

#17 Gniewmen

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 15
Początkujący

  • Postów:87
  • GG:
  • Lokalizacja:z dusta
Offline

Napisano 13.10.2010 14:46

Nie wypowadaj się Zixl

#18 Pawex

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 94
Zaawansowany

  • Postów:381
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 13.10.2010 15:15

Czemu? Dobrze, zrobil, ze to powiedzial... Chociaz i bez tego dziala to mial prawo pomyslec, ze bez tego nie zadziala...


P.S. Moze jakis plusik :o
  • +
  • -
  • 1

#19 Gniewmen

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 15
Początkujący

  • Postów:87
  • GG:
  • Lokalizacja:z dusta
Offline

Napisano 13.10.2010 16:19

ok zapomnialem :P
5 + ci dalem wystarczy??

Użytkownik Gniewmen edytował ten post 13.10.2010 16:20


#20 Pawex

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 94
Zaawansowany

  • Postów:381
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 13.10.2010 18:31

Za duzo :D
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych