Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
Tutorial

Frakcje do Diablo Moda!

Tutorial

  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
40 odpowiedzi w tym temacie

#21 kiver

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 22
Życzliwy

  • Postów:161
  • Lokalizacja:Jarocin
Offline

Napisano 12.11.2010 19:31

jako że w "problemach" nikt mi od wczoraj nie odpisuje, może tu ktoś pomoże.

Zrobiłem tak jak w tym poradniku i wszystko działa, ale te klasy z "potworów" mają zerowe lvl'e i nie leci im exp. Co mogę na to zdziałać ?
  • +
  • -
  • 0

#22 wreki

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:88
  • Imię:wojtek
  • Lokalizacja:legnica
Offline

Napisano 12.11.2010 20:29

może mi ktoś powiedzieć jak dodać nową klase do tego drugiego menu?
  • +
  • -
  • 0
Zapraszam na moje portfolio oraz sieć serwerów

#23 LogiCC :D

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 22
Życzliwy

  • Postów:105
  • Lokalizacja:Namysłów
Offline

Napisano 14.11.2010 21:53

jako że w "problemach" nikt mi od wczoraj nie odpisuje, może tu ktoś pomoże.

Zrobiłem tak jak w tym poradniku i wszystko działa, ale te klasy z "potworów" mają zerowe lvl'e i nie leci im exp. Co mogę na to zdziałać ?


Ja mam taki sam problem....
  • +
  • -
  • 0

#24 czarasd

    Zaawansowany

  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:131
  • Lokalizacja:widryny
Offline

Napisano 24.11.2010 16:18

zadziała bez resetu lvli?

#25 patryk1345

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 62
Pomocny

  • Postów:156
  • Lokalizacja:Przemyśl
Offline

Napisano 28.11.2010 10:08

Wszystko ładnie działa (Potrzebny reset lvl)

Może ktoś zapodać kod żeby było:
1. Bohaterowie
2. Potwory
3. Zlote klasy

?

Bardzo bym poprosił bo próbowałem to sam zrobić ale nie wychodziło.
  • +
  • -
  • 0

#26 Death_Player

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 25
Życzliwy

  • Postów:325
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 19.12.2010 12:41

a jak zrobić żeby blokowało klasę na danej mapie ?
  • +
  • -
  • 0

#27 MaDaFaKa

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 59
Pomocny

  • Postów:96
  • Imię:Damian
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 19.12.2010 13:33

Zły dział, ale trzymaj.

#28 Death_Player

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 25
Życzliwy

  • Postów:325
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 22.12.2010 14:29

ale, jak są te 2 strony + 3 sam zrobiłem to wcale nie blokuje tej klasy a jak była 1 strona to wszystko było oki.
  • +
  • -
  • 0

#29 piekarr

    Życzliwy

  • Zbanowany

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:29
  • GG:
  • Imię:andrzej
  • Lokalizacja:dzialdowo
Offline

Napisano 06.01.2011 11:44

Jak zrobic to trzecia frakcje tzn
1.Bohaterowie
2.Potwory
3.Premium <----- o to chodzi.

#30 ::Gogiel::

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 18
Początkujący

  • Postów:77
  • GG:
  • Imię:Hm... xD Patryk xD
  • Lokalizacja:Bydgoszcz
Offline

Napisano 19.01.2011 08:44

Witam,

Widziałem że ktoś miał problem z rozwiązaniem problemu dotyczącego frakcji. Konkretnie chodzi mi o 3 stronkę czyli Premium.

Z pewnością wcześniej na swoim pliku stosowaliście wcześniejsze modyfikacje select_class_menu i to dlatego zamiast 1 klasy z 3 frakcji wybiera wam 1 z 2 xD :)

Jeżeli ktoś ma nadal problemy z tym zapraszam na gg:9930863

Ostatecznie zamieszczę poradnik na amxx.pl jak to naprawić ale teraz nie mam za dużo czasu xD

Pozdrawiam
  • +
  • -
  • 0
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
SERWER SA:MP 194.28.50.14:25064
Zapraszamy Do Gry http://cs-pobojowisko.eu

#31 EufooZ

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 25
Życzliwy

  • Postów:183
  • Lokalizacja:Łódź
Offline

Napisano 19.01.2011 19:26

jako że w "problemach" nikt mi od wczoraj nie odpisuje, może tu ktoś pomoże.

Zrobiłem tak jak w tym poradniku i wszystko działa, ale te klasy z "potworów" mają zerowe lvl'e i nie leci im exp. Co mogę na to zdziałać ?


Nie tworzy nowych wpisów, PROSzĘ O POMOC !!
Nie wiem co mam przestawić :/
  • +
  • -
  • 0

Cs-Move.xaa.pl - JailBreak - 178.19.106.146:27092

Cs-Move.xaa.pl - PaintBall - 178.19.106.150:27088

Forum - Cs-Move.xaa.pl


ZAPRASZAMY SERDECZNIE


#32 LogiCC :D

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 22
Życzliwy

  • Postów:105
  • Lokalizacja:Namysłów
Offline

Napisano 19.01.2011 20:42

Znajdź trzy razy
for(new i=1;i<14;i++)


i zmień na
for(new i=1;i<X;i++)


X = liczba wszystkich klas + 1 (none)
Np.
for(new i=1;i<17;i++)

  • +
  • -
  • 0

#33 EufooZ

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 25
Życzliwy

  • Postów:183
  • Lokalizacja:Łódź
Offline

Napisano 19.01.2011 20:44

To to ja wiem

Tylko że ja to po poradniku robiłem i mam all dobrze moge tutaj nawet swoje .sma dać.

Mam 21 klas :> + 1 none
  • +
  • -
  • 0

Cs-Move.xaa.pl - JailBreak - 178.19.106.146:27092

Cs-Move.xaa.pl - PaintBall - 178.19.106.150:27088

Forum - Cs-Move.xaa.pl


ZAPRASZAMY SERDECZNIE


#34 LogiCC :D

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 22
Życzliwy

  • Postów:105
  • Lokalizacja:Namysłów
Offline

Napisano 19.01.2011 20:46

To wez załącz swoje .sma zobaczymy co da się zrobić.
  • +
  • -
  • 0

#35 EufooZ

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 25
Życzliwy

  • Postów:183
  • Lokalizacja:Łódź
Offline

Napisano 19.01.2011 21:11

DZIĘKI CI ZA POMOC! Nikt inny jak na razie jej nie udzielił a i jeszcze jedno, jak możesz popraw "Wstecz" w Premium bo jakoś nie działa :>

.sma w załączniku

Załączone pliki


  • +
  • -
  • 0

Cs-Move.xaa.pl - JailBreak - 178.19.106.146:27092

Cs-Move.xaa.pl - PaintBall - 178.19.106.150:27088

Forum - Cs-Move.xaa.pl


ZAPRASZAMY SERDECZNIE


#36 LogiCC :D

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 22
Życzliwy

  • Postów:105
  • Lokalizacja:Namysłów
Offline

Napisano 19.01.2011 22:50

No więc poszperałem trochę i zrobiłem ci z tym "Wstecz" w Frakcji Premium i (nie wiem czy tak było od początku) na dwóch klasach nie leci exp (Elf,Diabel) Nie wiem czym jest przyczyna.

Załączone pliki


  • +
  • -
  • 1

#37 EufooZ

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 25
Życzliwy

  • Postów:183
  • Lokalizacja:Łódź
Offline

Napisano 19.01.2011 23:22

Szkoda że na nich nie leci, może jakieś pomysły co z tym zrobić ? Albo przynajmniej żeby je usunąć. Tego Elfa i Diabla

Dodano 19 styczeń 2011 - 23:28:
Ale nie tworzą się wpisy czy co? I jak możesz, powiedz co było źle że wpisów nie dodawał...
  • +
  • -
  • 0

Cs-Move.xaa.pl - JailBreak - 178.19.106.146:27092

Cs-Move.xaa.pl - PaintBall - 178.19.106.150:27088

Forum - Cs-Move.xaa.pl


ZAPRASZAMY SERDECZNIE


#38 ::Gogiel::

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 18
Początkujący

  • Postów:77
  • GG:
  • Imię:Hm... xD Patryk xD
  • Lokalizacja:Bydgoszcz
Offline

Napisano 28.03.2011 17:07

W wyborze klas wyłączył bym pod każdą klsą admin_level_C i zostawił tylko tutaj

new keysczwarta
if( get_user_flags(id) & ADMIN_LEVEL_B)
{
keysczwarta = (1<<0)|(1<<1)|(1<<2)
}
else
{
keysczwarta = (1<<0)|(1<<1)
}



register_cvar("diablo_classes", "abcdefghijklmnoprstu")
// a Mag
// b Paladyn
// c Mnich
// d Zabojca
// e Barbarzynca
// f Nekromanta
// g Ninja
// h Hunter
// i Andriel
// j Goblin
// k Aniol
// l Zloczynca
// m Starozytny
// n Diablo
// o Demon
// p Wampir
// r Diabel
// s Elf
// t El Diablo
// u Murus

register_cvar("diablo_avg", "1")


zamieniłbym na:

register_cvar("diablo_classes", "abcdefghijklmnoprstu")
// a Mag
// b Paladyn
// c Mnich
// d Zabojca
// e Barbarzynca
// f Nekromanta
// g Ninja
// h Hunter
// i Andriel
// j Goblin
// k Aniol
// l Zloczynca
// m Starozytny
// n Diablo
// o Demon
// p Wampir
// r Diabel
// s Elf
// t El Diablo
// u Murus

register_cvar("diablo_avg", "1")

for(new i=0;i<sizeof(race_heal);i++) srv_avg[i]=1


I w cvarach ustawił abcdefghijklmnopqrstu

Użytkownik ::Gogiel:: edytował ten post 28.03.2011 17:10

  • +
  • -
  • 0
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
SERWER SA:MP 194.28.50.14:25064
Zapraszamy Do Gry http://cs-pobojowisko.eu

#39 Divic

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 28
Życzliwy

  • Postów:326
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 24.04.2011 22:43

Mam Problem mianowicie dodalem 2 klasy premium moge je wybrac ale:
Ciagle pisze ze klasa xxx 0lvl i nieleci exp w dodatku do bazy danych nie dodaje nowych klas jest standardowo 8 klas nie 10 ;/ co moze byc nie tak
  • +
  • -
  • 0

#40 ::Gogiel::

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 18
Początkujący

  • Postów:77
  • GG:
  • Imię:Hm... xD Patryk xD
  • Lokalizacja:Bydgoszcz
Offline

Napisano 26.04.2011 12:36

Stworz na nowo tabelę
Dodaj do cvarów literkę klasy

register_cvar("diablo_classes", "abcdefghij")
// a Mag
// b Paladyn
// c Mnich
// d Zabojca
// e Barbarzynca
// f Nekromanta
// g Ninja
// h Hunter
// i Premium1
// j Premium2

Tak jak kolega wcześniej napisał

Znajdź trzy razy

for(new i=1;i<9;i++)




i zmień na

for(new i=1;i<x;i++)

czyli w twoim przypadku
for(new i=1;i<11;i++)


X = liczba wszystkich klas + 1 (none)
Np.

Ja osobiście mam u siebie mimo iż mam tylko 24 klasy

for(new i=1;i<33;i++)


Nie wiem czy je dodałeś do

new race_heal 
new Race
enum { NONE = 0,(...)


Jak to nie pomoże wrzuć sma zobaczymy :)

Użytkownik ::Gogiel:: edytował ten post 26.04.2011 12:50

  • +
  • -
  • 0
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
SERWER SA:MP 194.28.50.14:25064
Zapraszamy Do Gry http://cs-pobojowisko.eu





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: Tutorial

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych