Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Spadła szybkość internetu.


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 Screeaam...

    ; ooo

  • Zbanowany

Reputacja: 154
Profesjonalista

  • Postów:1012
  • Lokalizacja:Sosnowiec
Offline

Napisano 21.09.2010 11:07

Witam, zauważyłem (wczoraj), że mój internet gwałtownie zwolnił! Normalnie mam neta ok. 20mb/s a wczoraj i dziś sprawdziłem na www.speedtest.net i wyszło ponad 2mb/s, możecie mi powiedzieć co może być przyczyną? Łącze się przez wifi przez router z moim laptoptem.

#2 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 21.09.2010 12:55

Z takim pytaniem to raczej do bok'u dostawcy ;)

My to możemy najwyżej strzelać wirusy itp.
  • +
  • -
  • 1

#3 Screeaam...

    ; ooo

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 154
Profesjonalista

  • Postów:1012
  • Lokalizacja:Sosnowiec
Offline

Napisano 21.09.2010 13:11

Wirusy odpadają, skanowałem dyski dwa razy i nie mam żadnego wirusa.

#4 Milek

    Powracam..

  • Power User

Reputacja: 96
Zaawansowany

  • Postów:528
  • GG:
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Anglia
Offline

Napisano 21.09.2010 13:16

Jak nie masz hasla na router to moze ktos Ci siedziec i sciagac neta od Ciebie xD

Albo dostawca cos sknocil :)
  • +
  • -
  • 1

#5 Screeaam...

    ; ooo

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 154
Profesjonalista

  • Postów:1012
  • Lokalizacja:Sosnowiec
Offline

Napisano 21.09.2010 14:17

Hasło na routerze jest. ;d A nie wiecie jak mogę się skontaktować z Tel Polem?

#6 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 21.09.2010 14:22

A nie wiecie jak mogę się skontaktować z Tel Polem?

Wpisz Tel Pol w google, i kliknij pierwszy link :mur:
Call Center

    * czynne od poniedziałku do niedzieli (cały tydzień!) w godz. od 7 do 24
    * telefon: 32 789 60 30

Siedziba firmy
ul. Katowicka 47
41-500 Chorzów
Sekretariat

    * od poniedziałku do piątku w godz. od 800 do 1600
    * we wtorki i czwartki w godz. od 1000 do 1730
    * telefon: 32 737 40 40
    * fax: 32 737 40 50
    * adres e-mail: biuro@telpol.net.pl

  • +
  • -
  • 1

#7 false

    Wszechmogący

  • Użytkownik

Reputacja: 53
Pomocny

  • Postów:652
  • Lokalizacja:z Polski
Offline

Napisano 21.09.2010 15:11

Wirusy odpadają, skanowałem dyski dwa razy i nie mam żadnego wirusa.


Mi tez komp i net spowolnil i nie mialem wirosow.... ALE MIAŁEM INFEKCJE ;P

Moze to nie wina tez dostawcy.
  • +
  • -
  • 1

#8 Screeaam...

    ; ooo

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 154
Profesjonalista

  • Postów:1012
  • Lokalizacja:Sosnowiec
Offline

Napisano 21.09.2010 15:53

Dziwne, podpiąłem laptopa pod złącze Ethernet i..:

Dołączona grafika

Dlaczego na Ethernecie osiągam takie wyniki, a na Wifi (siedząc koło routera) zaledwie 2mb/s?

#9 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 21.09.2010 16:11

wifi zawsze będzie miało o wiele gorsze parametry.
Czasem może router się zamulić i przyda mu się restart.

Jakie masz pingi do router'a przy wifi ? (bo po kablu to wiadomo <1ms)
  • +
  • -
  • 0

#10 Milek

    Powracam..

  • Power User

Reputacja: 96
Zaawansowany

  • Postów:528
  • GG:
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Anglia
Offline

Napisano 21.09.2010 16:39

Ja takie cos mialem jak mialem windows 7... pobral mi upgrade i zaczelo mi mulic ... przez procesy menadzer musailem wylaczyc proces 1 aplikacji.
  • +
  • -
  • 0

#11 Portek

    Kończymy zabawę, permanentna emerytura!

  • Przyjaciel

Reputacja: 976
Master

  • Postów:3007
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 21.09.2010 17:12

Powstała nowa sieć / antena w okolicy która "sieje" i jakość łącza spada, a co za tym idzie łącze spada?
  • +
  • -
  • 0

Dołączona grafika
IP: ts3.cserwerek.pl


#12 -PainKiller-

    Wszechobecny

  • Zbanowany

Reputacja: 66
Pomocny

  • Postów:498
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 21.09.2010 19:24

przeczytaj umowe pewnie jest napisane że masz łącze do 20Mb/s poza tym może dodasz informacje czy masz kablówke czy radiówke czy co....

Użytkownik -PainKiller- edytował ten post 21.09.2010 19:24


#13 Screeaam...

    ; ooo

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 154
Profesjonalista

  • Postów:1012
  • Lokalizacja:Sosnowiec
Offline

Napisano 21.09.2010 19:29

Kablówka. Jak mogę mieć do 20mb skoro na kablu wyciągam 20mb a bezprzewodowo 2mb?

#14 false

    Wszechmogący

  • Użytkownik

Reputacja: 53
Pomocny

  • Postów:652
  • Lokalizacja:z Polski
Offline

Napisano 22.09.2010 14:10

na 60% moim zdaniem masz infekcje. Polecam program OTL sam uzywalem do tworzenia logów, i wklejałem je na forum o PC i jakis ogar sie wypowiedzial ze mam infekcje i to i tamto mam pousuwać i komp lepiej niz przed infekcją chodzil, bo OTL pousuwało mi jakies shity, sam pousuwałem jakies shity i RAKIETA ! :)
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych