Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
CoD Stary

Ograniczenie RedBulla do 2 na runde

CoD Stary

  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
19 odpowiedzi w tym temacie

#1 Pawex

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 94
Zaawansowany

  • Postów:381
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 17.09.2010 18:40

Dołączona grafika
Witam, Zrobilem ogranicznik do 2 Uzyc Redbulla na runde.
Zrobilem, go poniewaz gdy sie go uzylo np. 4x w rundzie to po skoku spadalo sie 10 minut :o

Dołączona grafika
W sklepie zamieniamy to:
Spoiler

Na to:
Spoiler

I w lotto to samo, Tylko, ze tam jest to case 1.


Troche Pudru :P

Użytkownik Pawex edytował ten post 17.09.2010 18:59

  • +
  • -
  • 4

#2 hardbot

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:3049
Offline

Napisano 17.09.2010 18:48

mogłeś to w spoilerze dodać jeszcze do [sma]
bo ten kod taki rozrzucony :)

#3 Change

    Super Hero

  • Użytkownik

Reputacja: 129
Zaawansowany

  • Postów:1161
  • Lokalizacja:Konin
Offline

Napisano 17.09.2010 18:51

Lepiej zamiast grawitacje sprawdzać to dać zmienną x = 0 i przy kupieniu x += 1 , i sprawdzanie czy nie równa się np. 2. Bo jak ktoś chce sobie potem zmienić ilość grawitacji to i to musi zmieniać
  • +
  • -
  • 0

#4 Pawex

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 94
Zaawansowany

  • Postów:381
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 17.09.2010 18:53

Change, ale nie ma itemka od grawitacji, a klasy i tak maja rowna, wiec po co?
Zmienic 2 linijki w case, naprawdę duuuuuuuuzo roboty :P
  • +
  • -
  • 0

#5 KSC21

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 20
Życzliwy

  • Postów:127
  • GG:
  • Lokalizacja:Rawa Maz
Offline

Napisano 18.09.2010 15:51

Plusik, zaraz sprawdzę czy działa ^^
  • +
  • -
  • 0
Zapraszam na mój serwer CS 1.6 COD MOD 4001 LvL SZYBKI EXP
Dołączona grafika
IP: 91.210.130.90:27067

#6 ric0

    Wszechwiedzący

  • Power User

Reputacja: 172
Profesjonalista

  • Postów:558
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 18.09.2010 21:29

Plusik :)
  • +
  • -
  • 0

To co piszę się nie liczy...

 


#7 BoB0_

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 38
Życzliwy

  • Postów:365
  • GG:
  • Lokalizacja:Przemyśl
Offline

Napisano 30.09.2010 15:01

Change mógłbyś to trochę dokładniej opisać, bo ten sposób mie nie działa. ;/
  • +
  • -
  • 0

#8 MaDaFaKa

    Zaawansowany

  • Zbanowany

Reputacja: 59
Pomocny

  • Postów:96
  • Imię:Damian
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 30.09.2010 18:50

BoB0_ znajdź:

new doswiadczenie_gracza[33];

Dodaj pod:

new kupiono[33] = 1

Potem w public PoczatekRundy() pod:

freezetime = false;

Dodaj:

kupiono[id] = false;

I zamień to:

case 3:
{
new koszt = 2000;
if (kasa_gracza<koszt)
{
ColorChat(id,GREEN,"[SKLEP]^x01 Nie masz wystarczajacej ilosci pieniedzy.");
return PLUGIN_CONTINUE;
}
cs_set_user_money(id, kasa_gracza-koszt);
set_user_gravity(id,get_user_gravity(id) - 0.3);
set_user_maxspeed(id,get_user_maxspeed(id) + 10.0);
ColorChat(id,GREEN,"[SKLEP]^x01 Kupiles^x03 RedBulla");
}

Na:

case 3:
{
new koszt = 2000;
if (kasa_gracza<koszt)
{
ColorChat(id,GREEN,"[SKLEP]^x01 Nie masz wystarczajacej ilosci pieniedzy.");
return PLUGIN_CONTINUE;
}
else if(kupiono[id] < 2){
cs_set_user_money(id, kasa_gracza-koszt);
set_user_gravity(id,get_user_gravity(id) - 0.3);
set_user_maxspeed(id,get_user_maxspeed(id) + 10.0);
ColorChat(id,GREEN,"[SKLEP]^x01 Kupiles^x03 RedBulla");
kupiono[id]++
}
else if(kupiono[id] == 2)
show_hudmessage(id, "Maksymalnie mozesz kupic redbulla 2x na runde!")
}

Użytkownik MaDaFaKa edytował ten post 30.09.2010 19:16


#9 Paramon87

    Nowy

  • Pijawka

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:3
  • Lokalizacja:Warka
Offline

Napisano 01.10.2010 04:18

Fajne rozwiązanie, ale u mnie w ten sposób nie chce się skompilować, wyrzuca błąd nieznana zmienna id w:
kupiono[id] = false;

Ale dając to pod linijką :
set_task(0.1, "UstawSzybkosc", id+ZADANIE_USTAW_SZYBKOSC);

Działa już zgrabnie...
  • +
  • -
  • 0

#10 Pawex

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 94
Zaawansowany

  • Postów:381
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 01.10.2010 17:36

Spoiler


Tu zrobiles ze kupuje 1 redbulla zmien < na <=

Użytkownik Pawex edytował ten post 01.10.2010 17:37

  • +
  • -
  • 0

#11 BoB0_

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 38
Życzliwy

  • Postów:365
  • GG:
  • Lokalizacja:Przemyśl
Offline

Napisano 02.10.2010 12:45

Pawex mam to zamienić w
else if(kupiono[id] < 2){
??

Mimo to nie chodzi wyskakują mi dwa błedy w kompilatorze.

Dodam że zamieniłem również kod w case 1 w sklepie odnoszące się do lotto. I z tym są własnie problemy.
Dokładniej dotyczą one tej oto linii : "else if(kupiono[id] < 2){"
error 029 : invalid expression, assumed zero

oraz 

error 001 : expected token ";" but found "if" 

Proszę o pomoc.
  • +
  • -
  • 0

#12 Pawex

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 94
Zaawansowany

  • Postów:381
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 02.10.2010 16:09

Daj Kod swojego sklepu. A zmienic masz:
else if(kupiono[id] < 2)
Na to:
else if(kupiono[id] <= 2)

  • +
  • -
  • 0

#13 BoB0_

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 38
Życzliwy

  • Postów:365
  • GG:
  • Lokalizacja:Przemyśl
Offline

Napisano 03.10.2010 18:12

Proszę.

Chciałbym jeszcze przerobić żeby w lotto było ograniczenie.

Załączone pliki


  • +
  • -
  • 0

#14 BoB0_

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 38
Życzliwy

  • Postów:365
  • GG:
  • Lokalizacja:Przemyśl
Offline

Napisano 12.10.2010 20:22

Refresh.
  • +
  • -
  • 0

#15 Pawex

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 94
Zaawansowany

  • Postów:381
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 12.10.2010 20:33

Nie musisz pisac 2 postow... W nowej zawartosci wyswietli sie, ze dopisales cos do posta czy cos.
Ograniczenie Lotto zrob sobie na podstawie postu madafaki, all Ci tam opisal.
Spoiler

  • +
  • -
  • 1

#16 BoB0_

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 38
Życzliwy

  • Postów:365
  • GG:
  • Lokalizacja:Przemyśl
Offline

Napisano 13.10.2010 07:37

Dobra działa. Tylko musiałem dać

kupiono[id] = false;

pod

set_task(0.1, "UstawSzybkosc", id+ZADANIE_USTAW_SZYBKOSC);.


I ograniczenie jest do 3 redbulli. Ale da się wytrzymać. Dzięki wielkie.
  • +
  • -
  • 0

#17 Pawex

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 94
Zaawansowany

  • Postów:381
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 13.10.2010 12:49

Bo kazalem Ci zmienic to:
else if(kupiono[id] < 2){
Na to :
else if(kupiono[id] <= 2){

  • +
  • -
  • 0

#18 BoB0_

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 38
Życzliwy

  • Postów:365
  • GG:
  • Lokalizacja:Przemyśl
Offline

Napisano 13.10.2010 23:32

I tak też zrobiłem.
  • +
  • -
  • 0

#19 Pawex

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 94
Zaawansowany

  • Postów:381
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 14.10.2010 07:53

To zastosuj moj sposob.
  • +
  • -
  • 0

#20 Jamdzam

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 74
Pomocny

  • Postów:284
  • GG:
  • Imię:Kacper
  • Lokalizacja:Bytom
Offline

Napisano 29.06.2012 18:25

ja sobie przerobilem troszke i mam 2 redbulle na runde ;D
  • +
  • -
  • 0

Sprawdź to !

COD By Jamdzam_v3

 






Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: CoD Stary

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych